Jump to content

CESALJ

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je CESALJ objavio

  1. Poštovanje Može informacija? Nakon otkupa stana od firme te plačenih svih rata ( 28 godina) majka je dobila tabularnu izjavu odnosno brisovnicu zabilježbe o teretu. Treba li platiti kakav porez na nekretninu kuplenu na taj način , ili je oslobođena od istog (prva nekretnina , stan manji od 50 m2 ili nešto drugo ) Hvala.
  2. Prijateljica sa dijagnozom multiple zaposlila se u jednom trgovačkom lancu i dobila ugovor na neodređeno. Nakon dvije godine rada ,bez i jednog dana bolovanja ili traženja bilo kakve poštede, poslodavac šalje sve djelatnike na liječnički pregled ,na kojem ju liječnica proglašava radno sposobnom uz ograničenje rada u hladnoj komori. Na odjelu na kojem je radila do sada nikad nije ni bilo potrebe za ulaskom u komoru. Budući da nije zadovoljila tu jednu stavku premještena je na radno mjesto čistačice , gdje ona osjeća poteškoće od rada sa otvorenim kemikalijama što potvrđuje i ista liječnica. Poslodavac ju ponovo šalje na liječnički gdje ovaj put zbog motorike ne prolazi test za električni viličar (mada većina radi sa ručnim) . Upućuju je na upravno vijeće uz napomenu da bude spremna na sporazumni otkaz. Kakve su mogućnosti da bilo kako zadrži posao na kojem je bila zadovoljna , a i oni s njom dok nije otišla na liječnički i kome bi se mogla obratiti?
  3. Ukida li se ta obaveza za legalne iznajmljivače stanova,nakon brisanja odredbe članka 6 , stavke 2. Hvala.
  4. CESALJ

    vodovod

    Prije određenog vremena došlo je do kvara na vodomjeru te je očitavao preveliku potrošnju vode u zgradi . Nakon sanacije od strane Holdinga i priznavanja njihove greške kažu da otpisuju 90 % troška vode . Međutim također traže da se plati ukupna potrošnja vode nastala zbog njihove greške ,pa će oni u sljedećim računima kroz idućih desetak mjeseci taj višak vraćati kroz otpis mjesečne potrošnje vode . A ako se taj iznos ne plati do 2 mj. onda će zaračunati i kamate . Zašto je dozvoljeno da taj Zagrebački monopolist tako posluje te naplaćuje nekakav virtualni dug koji nije izišao iz stvarne potrošnje .Zašto jednostavnom računskom operacijom nisu u stanju istog trena izračunati razliku u nastaloj situaciji . Oni kažu da je takva politika njihove kuće . Mene zanima koja bi im bila osnova za tužbu ukoliko stanari odbiju platiti njihov zamišljeni iznos ( radi se o oko 28,000.00 kn ) Hvala.
  5. CESALJ

    Postotak

    Nakon saobraćajke prijatelj odlazi odvjetniku za nadoknadu štete . što uz 20% provizije odvjetnik preuzima .Dobivena je šteta u ukupnom iznosu od 10000 kn .Osigurvatelj isplaćuje 8000 kn na račun prijatelja, a 2000 kn na račun odvjetnika za trošak zastupanja .To je 20% . No odvjetnik traži 20% od prijatelju isplaćenih 8000 kn , kao da nije dobio već 2000 kn ,što bi u konačnici bilo ukupno 3600 kn ili oko 36 % DALI JE TO OK ILI MULJAŽA ???????????????
  6. Ašto se tiče naknade od auto osiguranja vozila koje ju je udarilo ??
  7. prelom sakruma (šupljikava KOST između donjeg dijela kralježnice i zdjelice ) Bolovanje 3 mj. i nešto terapija .
  8. Po završetku suda biciklistica je oslobođena krivnje. šTO JE I BILO SASVIM LOGIČNO . No sve izgleda kao pogodovanje vozačici automobila .Ona ne može biti sankcionirana jer nije optužena , dok je biciklistica trebala proći samo s opomenom , no uz dokaze koje je predočila ,(svoje slike s mjesta nezgode ,jer policija nije dala ni slike ni tlocrt raskršća ,svjedoke i sudskog vještaka ) ona je oslobođena krivnje . I KAJ SAD ???
  9. Po završetku suda biciklistica je oslobođena krivnje. šTO JE I BILO SASVIM LOGIČNO . No sve izgleda kao pogodovanje vozačici automobila .Ona ne može biti sankcionirana jer nije optužena , dok je biciklistica trebala proći samo s opomenom , no uz dokaze koje je predočila ,(svoje slike s mjesta nezgode ,jer policija nije dala ni slike ni tlocrt raskršća ,svjedoke i sudskog vještaka ) ona je oslobođena krivnje . I KAJ SAD ???
  10. Prihvaćen je usmeni prigovor , uz obrazloženje automatike procesa te ne provjeravanja podataka .Usput službenik je naveo da je i onako sve u zastari već nakon 3 godine . HVALA na savjetima !!
  11. U 12 mj. 2005.Kupio sam stan i uredno ga prenjeo na sebe .Neki dan dođe opomena za sredstva zajedničke pričuve pred tužbu da ista nije plaćena od 10 mj 2004 do 09 mj 2005 .Dakle kada ja nisam bio vlasnik . Pošto dug ima ime i prezime bivšeg vlasnika , može li se mene optužiti za njega ? HVALA.
  12. Biciklistica je vozila obilježenom bic. stazom uz Av Dubrovnik u smjeru prometa od rotora prema Sopotu. Došavši do Resselove ul. nastavila je voziti po crveno obilježenom prijelazu biciklističke staze preko kolnika , koji je iz smjera Av. Dubrovnik obilježen znakom C 03 . Znači u odnosu na glavnu cestu ona je u prednosti ( Čl. 57 S.6 ) Pošto je sporedna ulica Resselova spojena na Av Dubrovnik u obliku slova Y sa zelenim otokom na vrhu , prijelaz bic.staze i zebrea s njegove desne strane su dugi cca 17-18 m. Vozila koja izlaze na glavnu ulicu prije zebre i obilježenog prijelaza za bicikle nailaze na znak izr. naredbi B01 tj trokut , ispod kojeg je znak skretanja u desno ( strelica) Dakle biciklistica se vozila po prijelazu nekih 14-15 m. Kad je na nju s desna naletio auto. (policija , hitna, prelom , itd ) Policijski zapisnik koji slijedi nakon 1.5 mjesec, krivi biciklisticu Čl. 45 S.1 Tj da prilikom uključivanja u promet s nekih površina nije propustila vozila koja se tuda kreću. Biciklistica se cijelo vrijeme kretala po obilježenim stazama i prijelazima namjenjenima za promet bicikala ,pa me zanima odakle se to mogla uključiti pogotovo kad ju je auto srušio gotovo na samom kraju prijelaska . Inače duljina koju je ona prešla po prijelazu 14-15m otprilike je za koji metar manja od duljine puta koji je auto prešao izlazeći iz garaže Avenue malla . Dali je moguće da u odnosu na promet s glavne ceste ona ima prednost do pola prijelaza a poslije polovice prednost preuzima sporedna cesta (pravilo desne strane) bez obzirana na trokut prije zebre i bic. prijelaza.
  13. Biciklistica je vozila obilježenom bic. stazom uz Av Dubrovnik u smjeru prometa od rotora prema Sopotu. Došavši do Resselove ul. nastavila je voziti po crveno obilježenom prijelazu biciklističke staze preko kolnika , koji je iz smjera Av. Dubrovnik obilježen znakom C 03 . Znači u odnosu na glavnu cestu ona je u prednosti ( Čl. 57 S.6 ) Pošto je sporedna ulica Resselova spojena na Av Dubrovnik u obliku slova Y sa zelenim otokom na vrhu , prijelaz bic.staze i zebrea s njegove desne strane su dugi cca 17-18 m. Vozila koja izlaze na glavnu ulicu prije zebre i obilježenog prijelaza za bicikle nailaze na znak izr. naredbi B01 tj trokut , ispod kojeg je znak skretanja u desno ( strelica) Dakle biciklistica se vozila po prijelazu nekih 14-15 m. Kad je na nju s desna naletio auto. (policija , hitna, prelom , itd ) Policijski zapisnik koji slijedi nakon 1.5 mjesec, krivi biciklisticu Čl. 45 S.1 Tj da prilikom uključivanja u promet s nekih površina nije propustila vozila koja se tuda kreću. Biciklistica se cijelo vrijeme kretala po obilježenim stazama i prijelazima namjenjenima za promet bicikala ,pa me zanima odakle se to mogla uključiti pogotovo kad ju je auto srušio gotovo na samom kraju prijelaska . Inače duljina koju je ona prešla po prijelazu 14-15m otprilike je za koji metar manja od duljine puta koji je auto prešao izlazeći iz garaže Avenue malla . Dali je moguće da u odnosu na promet s glavne ceste ona ima prednost do pola prijelaza a poslije polovice prednost preuzima sporedna cesta (pravilo desne strane) bez obzirana na trokut prije zebre i bic. prijelaza.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija