Jump to content

Valter

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. "Svi speleološki objekti u vlasništvu su RH." - ČL 47 Zakona o zaštiti prirode, malo sam istraživao i pronašao. Zanima me , je li u špilji dozvoljeno pušenje, jer postoji opča zabrana pušenja u zatvorenim objektima specifične klasifikacije međutim, da li se u zakonu koji se odnosi na zabranu pušenja (koji je to?) nalazi i odredba koja je vezana uz zabranu pušenja u špiljama jamama ponorima estavelama... jer to je ipak vrsta zatvorenog objekta te moguće narušavanje ekosustava.. Je li to regulirano i po kojoj pravnoj osnovi? Nadam se da neobičnost mog pitanja ne ugrožava moju ozbiljnu namjeru u očekivanju Vašeg ogovora. Unaprijed se Zahvaljujem, Srdačno Valter
  2. Poštovani Zanima me da li se špilje i jame na teritoriju Republike Hrvatske nalaze u vlasništvu RH? Naime, podatak od 9000 i više špilja na području Lijepe naše, postavlja mi intrigu da li pojedinac može prozvati i prisvojiti neku novo pronađenu špilju svojim vlasništvom? Zanima me da li je to regulirano u našem zakonodavstvu te ako je po kojoj pravnoj osnovi? Lijepi Pozdrav V.
  3. Poštovani prije otprilike 9mjeseci dobio sam sudsko rješenje zbog korištenja opojnih droga i kaznu 2000kn.. Žalio sam se na Visoki prekršajni sud da mi je kazna visoka te da nemam vlastitih prihoda. -Zanima me ako mi sudac može dosuditi veću kaznu? -Može li se protiv mene pokrenuti još kakav postupak npr da sudac pokrene istragu o porijeklu opijata? -Je li normalno da postupak t o l i k o traje? Unaprijed se zahvaljujem, LP V.
  4. Postovani zanima me slijedeća situacija... Momak od kakvih dvadeset godina, izvanredni student bez prihoda i pomoci roditelja zeli nastaviti studij. Zanima me kako ostvariti kakvu socijalnu pomoć da mi se ostvare novci dok studiram. osim ako se ne zaposlim?
  5. Nadam se da ti je ovo 1. put. Dobit ćeš poziv na prekršajni sud. Uz socijalnog radnika, možda budeš i posjetio državnog odvjetnika. On će te pitat što misliš o tome. pokaji se, reci da to više nećeš činit. Uglavnom, poziv za sud će ti kroz mjesec dana doći doma.Dobit ćeš samo kaznu da platiš...cca 2000 kn, ili da odradiš negdje dobrotvorni rad. Možda budeš trebao piškit kod doktora kroz mjesec dana ili slična testiranja da te "provjere". btw: njih možeš lako prevarit.(jebo ja pravnu državu čije je pravo manje vrijedno nego crno ispod nokta) ako ti je kazna previsoka jer nemaš vlastih prihoda. traži reviziju postupka n Visoki Prekršajni Sud u Zagrebu.. I to je to. Sumnjam da će te kazneno gonit, osima ako nisi na crnoj listi s "debelim dosjeom" Potrajat će ti sve to....... oko godinu do dvije. A i socijalnih radnica ima puno zgodnih mladih cura.. Dobra prilika da upoznaš koju. Nece ti se sudit kao maloljetniku već kao mlađem punoljetniku. Uzet će to u obzir. Nemoj da te lihvare, nemoj im dati N I Š T A love .. jer samo to i hoće a za tebe im se #OOPS#.
  6. Laički smatram da si trebao dobiti rezultat vađenja krvi jer si odbio testiranje alkotestom. Nisi trebao dobiti poziv za prekršajni sud jer MUP po svojoj ovlasti izdaje prekršajne naloge, a u p. nalogu imaš mogućnost prigovora sudu (sudska vlast kontrolira upravnu). Visina kazne je propisana zakonom o Z o sigurnosti prometa na cestama (2008.) Ti se žali na postupak što ti nisu predočili potrebnu dokumentaciju (ono što smatraš) i naravno kao što petpetica reče: žali se na visinu sankcije!
  7. Jos jedan kuriozitet... Je li u redu pozivati sud da ispita ispravnost aparata kojim je izvršen alkotest?(iako sam za to onda trebao ne potpisati izjavu?!) Mislim, ne želim biti prepotentan u ophođenju sa sudom, jer vjerujem u njegovu nepristranost, međutim i to je moje pravo, jer se u p.nalogu navodi instrument,model itd. Što mogu postići time? Možda oduljenje postupka(jel to u mom interesu)? Manju naklonost suda(ili takvo nešto ne bi trebalo postojati?!)? I naravno zahtjevati vec(Hvala Petpetica!) spomenuto smanjenje sankcije uz običajene studentske argumente i potrebe blabla... U dobroj namjeri i još boljoj volji šaljem velike zahvale na brzim odgovorima, sincerely yours V.
  8. Postovani, U prekrsajnom nalogu dobio sam kaznu oduzimanja vozacke na 6 mj., zbog 0,6 promila alk ! Uz to sto su mi uzeli vozacku na 3 dana, sad sam dobio i prekrsajni nalog, na koji cu naravno ulagat prigovor. Zanima me jel to vrijedi samo za "mlade vozače", što je moj slučaj, jer kao takav nesmijem uopce sjedat za volan, ili i "stari" vozači imaju istu zabranu, jer koliko sam upoznat oni mogu imati do 0,5promila, stoga valjda ne vrijede ista pravila, ili?
  9. međutim, zanima me još jedna dubioza jer sam u nesretnoj okolnosti hitnoće da prigovor moram poslati do petka.. Zanima me da je li pogodnije da se u prigovoru obrazlažem činjenice(dakle direktno policijskoj postaji) ili da zahtjevam se činjenice ispitaju pred sudom? Smatram da se radi pravne sigurnosti možda bolje izjašnjavati pred sudom negoli pred p.upravom? Zahvaljujem na brzim odgovorima. V.
  10. Poštovani, Mladi sam vozač, te zaustavljen i kažnjen(1000kn) od strane hrv prometne policije zbog toga što sam vozio automobil čija jačina prelazi 75kW, što je u mom slučaju nedozvoljeno po ZSPC od 13. lipnja 2008. Položio sam prije prije stupanja na snagu tog zakona(2007), te sam u vrijeme kad sam zaustavljen izvršio protek od 2 godine po kojima sam ispunio dob za upravljanje vozilom čija jačina prelazi 75kW. Zanima me zbog čega je meni predan takav prekršajni nalog za mladog vozača, jer u tom slučaju zakon djeluje retroaktivno, zar ne? Je li to u skladu sa dobrim običajima u sprovođenju zakona da on djeluje unazad? Te postoji li mogućnost da išta postignem žalbom na navedeni prekršajni nalog. Ocekujem vas odgovor, hvala "Mladi" Vozač
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija