Jump to content

romano

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 1.Ceste bile su presvučene asfaltom. 2.Raskršće je bilo uredno označeno znakovima i kolnički trakovi bili su označeni bijelom crtom , glavna cesta sa znakom obavijesto C08(glavna cesta)- po toj cesti sam se ja kretao tj. tužitelj "FF", dok se tuženik "XY" kretao sporednom cestom i priključivao na glavnu te se na njegovoj cesti nalazio znak izričite naredbi B08 tj."STOP". S obzirom na gore navedeno dali bi u žalbi mogao navest ispravak te formulacije nastanka štetnog događaja.
  2. U opisu štetnog događaja stoji sljedeće: citiram Tuženik "XY" upravljao je mopedom iz pravca (točke A) na lokalnu cestu kroz naselje,te da prilikom izlaska na lokalnu cestu nije obratio pažnju na motocikl kojim je upravljao tužitel ("FF") i koji je dolazio lokalnom cestom iz ("tog i tog") pravca,te je tako došlo do udara prednjeg kraja motocikla u ljevu bočnu stranu mopeda. Dali je tu što fulano ili skriveno čime se sud navodi na drugačiju procijenu i na gledanje štetnog događaja. Mišljenja sam da bi trebalo stajat :Tuženik "XY" upravljao je mopedom iz pravca (točke A) na lokalnu cestu kroz naselje,po cesti koja je bila označena kao sporedna cesta te se prilikom priključivanja na glavnu cestu nije propustio sva vozila ,već je oduzeo pravo prvenstva tužitelju ("FF") koji se kretao glavnom cestom iz pravca (tog i tog). Mislim da je u obrazloženju(koje sam gore citirao) namjerno izostavljeno glavna i sporedna cesta kako bi se prikazala čim manja odgovornost Tuženika "XY",što je na taj način i postignuto jer se je radilo o 100 % oduzimanju prava prvenstva prilikom priključivanja u promet sa uredno označene sporedene na glavnu cestu. Dali sam u pravu i dali da to navedem u žalbi? p.s. (ja sam tužitelj "FF" i kretao sam se glavnom cestom koja je tako i obilježena)
  3. Imam jednu presudu za saobraćajnu nesreću. Sud u obrazloženju presude neprestano za "glavnu cestu" piše "lokalna cesta".A za priključenje sa sporedne na glavnu koristi termin "izlazak na lokalnu cestu". Smatram da se tom terminologijom dovodi Sud u zabludu kod donošenja odluke i sagledavanje pravog stanja prilikom nastanka štetnog događaja. Molim Vas da mi kažete koji zakon regulira što je to glavna cesta a što sporedna.Koja je razlika između lokalne ceste i glavne ceste? Dali su moje sumnje osnovane i dali da stavim prigovor na takvo opisivanje nastanka štetnog događaja?
  4. Pitanje Kupio sam stan,platio dio u kešu dio na kredit. Prodavatelju je banka isplatila zadnji dio kupoprodajnog iznosa,a on je dao tabularnu izjavu koju je preuzela agencija preko koje je kupljen stan. U ugovoru piše sljedeće: Uknjižba prava vlasništva na ime kupca, prodavatelj se obavezuje izdati kupcu na dan primitka cjelokupnog iznosa ugovorene kupovine. Agencije nije predala na uknjižbu kupoprodajni ugovor + tabularnu izjavu,već me ucjenjuje da platim proviziju do kraja pa da će onda predat na uknjižb u i na poreznu. Dali je agencija obavezna to predat u roku od 30 dana?Dali me smije ucjenjivat na taj način? Dali da napišem dopis prodavatelju gdje bi zatražio da mi dostavi tabularnu izjavu prema ugovoru? I što ako se ne odazove na taj dopis? Dali išta mogu napravit bez tabularne izjave? Inače nisam zadovoljan s radom agencije,platio sam im 2/3 (usmenog dogovorenog iznosa),a ova 1/3 je sporna jer nisam s njima zadovoljan.
  5. Nismo nikakav dodatni ugovor potpisali. Što se tiče kapare ona je uobičajeno ugovorena. Ako ja odustanem ostaje njemu,a ako on odustane onda vraća duplo. Investicija u njegov stan samo je povećala moje financijske izdatke,i stavila me u loš skoro nikakav položaj. Moje mišljenje je da se pokušam dogovorit s prodavateljem da se stan dalje proda i iz toga nadomiri makar dio mojih troškova.???
  6. I ja imam osjećaj da od ulaganja neću uspijet ništa vratit.Ulaganje u tuđu imovinu mislim da je to ključ svega. Izgleda da sad sve ovisi o dobroj volji prodavatelja. Mislim da sam u lošoj poziciji. A dali imam što sa pravne strane tražit.............,nadam se da će neki pravnik dati komentar
  7. Na osnovu predugovora o kupnji stana dobio sam ključeve stana kako bi pripremio stan za stanovanje.Stan sam djelimično adaptirao-potrošio nešto novaca. U slučaju da se predugovor NErealizira kakva su moja prava.Što je s kaparom, a što s investicijom u stan. Dali propada i jedno i drugo ili se nešto da izvući? Puno hvala,
  8. Kako raskinuti kupoprodajni ugovor za kupnju stana. Kod prodaje stana prilikom sklapanja predugovora primio sam 8000 eura na ime kapare.Nekoliko dana nakon toga sklopili smo kupoprodajni ugovor i isplaćeno mi dio novaca za stan, a ostatak se kupac obavezao da će isplatit putem kredita do 31.08.08. Ja bih raskinuo taj ugovor a neznam proceduru i što me čeka.Kupca sam pitao da odustane ali on baš i nebi,rekao je da će razmislit i da će mi javit ali ne javlja se, itd.... Koje troškove mu moram nadoknaditi i u kojem vremenu(s obzirom da ću za dio novaca morat uzet kredit) ako ja odustanem,i kako da mu to kažem,usmeno,pismeno ili.... Puno hvala
  9. Napravio sam ugovor o kratkoročnoj pozajmici s strankom za kupovinu povlaštenih dionica jedne tvrtke(radničke dionice).Radnik dionice nesmije otuđit 10 mjeseci, jer bi izgubio popust kod kupovine.Kakav dokument moram napravit s njim da upšem založno pravo,i pošaljem u SDA. Dali ih radnik može odmah prodat van burze a da ja ugovor u SDA pošaljem kad istekne lock-up period,ili da napravim prijenos dionica na sebe s tim da odredim dan kad postajem vlasnik dionica(nakon lock-up perioda) ?
  10. Koliko dugo po zakonu moram čuvati Knjigu popisa ,Inventurne liste,knjigu izlaznih i ulaznih računa,otvorene stavke kupaca i dobavljača. Slučaj je sljedeći : 1999 godine otvoren je trgovački obrt isti je zatvoren 2000 godine. Dobio sam poziv od strane porezne uprave da im dostavim slijedeće dokumentaciju: Popis zaliha i popis nenaplaćenih potraživanja i dugovanja. Gore navedenu dokumentaciju nemam.Dali se mogu pozvati na zakonski rok čuvanja dokumentacije.Što mi savjetuje u kratkim crtama.Dali ko ima slična iskustva .Svaka pomoć bi mi dobro došla. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija