Jump to content

Prgi

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, to razumijem, kužim ja sve to, bla bla priče o navodnom smanjenju broja nezaposlenih, no 1660 kn mi ima logike da se ostavri mjesečno kroz neko razdoblje, a ne jednokratno.
  2. Pozdrav! Imam završenu srednju ekonomsku školu, radno iskustvo 2 godine no ne isključivo na radnom mjestu ekonomista. Taj radni odnos prestao je prije nepunih 6 godina i od tada sam nezaposlena i evidentirana kod HZZ. Danas sam bila pozvana na radionicu o stručnom osposobljavanju kod HZZ-a no dolaskom me je referentica zavoda obavjestila da ne moram sudjelovati na radionici s obzirom da ne mogu biti upućena na stručno ospobljavanje s obzirom da sam prošle godine ostavrila dohodak veći od 1660 kn i da me moraju brisati iz evidencije na neko vrijeme, o čemu ću dobiti rješenje. Navodno bih radila u privatnom dječjem vrtiću kao asistent djetetu s poteškoćama u razvoju. Zanima me po kojoj osnovi me brišu iz evidencije zašto ne mogu biti upućena na posao asistenta i o kojem mjesečnom dohotku govore, s obzirom da sam u 2014. g ostavrila jedino primanje na izborima za europski parlament radeći u općinskom izbornom povjerenstvu za što sam dobila jednokratno 1683,51 kn neto, odnosno 2.104,39 bruto.
  3. Poštovani! Osoba zdrava, nezaposlena, sposobna za rad prima socijalnu pomoć na temelju "sređene dokumentacije" medicinske sestre obiteljske medicine. Živi u trošnoj kući bez uvjeta za normalan život iako je vlasnik 1/5 nekretnina od čega i kuća za stanovanje u kojoj odbija živjeti već povremeno dolazi suvlasnika (brata) uznemiravati u življenju tražeći prava a ne doprinosi osnovnim potrebama održavanja objekta. S obzirom da nema nekih posebnih razloga za primanje socijalne pomoći i svog učestalog alkoholiziranja postoji li mogućnost da mu se oduzme socijalna pomoć s obzirom da centar za socijalnu skrb tvrdi da mu ne mogu oduzeti tu naknadu te da će se nakon njegove smrti centar naplatite iz te imovine.
  4. Poštovani! Eto me opet malo u problemu, trebam savjet od kuda da krenem u njegovu rješavanju. S aktualnom legalizacijom objekta ustanovila sam da na svim dokumentima u gruntovnici i katastru postoji greška u imenu mog oca koji je vlasnik nekretnina. Umjesto Božidar, njegovog imena prema matici rođenih i osobnoj iskaznici, piše Božo. Kako bi spriječili probleme u nasljednom dijelu poslije njegove smrti smatram da je bolje to riješiti sada. Postoji još jedna otežana okolnost, tj. njegova nepokretnost uslijed moždanog udara što mu onemogućava hodanje od vrata do vrata naše birokracije. Hvala unaprijed.
  5. Hvala na pomoći i savjetu. Pametno ćemo razmisliti o daljnjem postupku.
  6. Poštovani! Pišem vam vrlo ljuta i ogorčena na hrvatski zdravstveni sustav, točnije na Opću bolnicu u Varaždinu i nemar liječnika i medicinskog osoblja. Sve je krenulo točno prije mjesec dana kad je moj otac dobio moždani udar ( u krevetu u rano jutro) nakon čega je prevezen Hitnom pomoći na odjel neurologije Varaždinske bolnice. Točno dva tjedna proveo je na tom odjelu, na kojem istina nisu vodili potrebnu njegu, jer je pacijent dobio upalu mokraćnog mjehura i tri dekubitusa što nam nije bilo rečeno od strane medicinskog osoblja već smo za upalu mjehura pitali sami primjetivši da se otac redovito "držao i masirao" mjehur i govoreći da ga na tom mjestu boli. A o presvlačenju da i ne govorimo. Kada je premješten na odjel za rehabilitaciju u Varaždinske Toplice isti dan dobili smo informaciju da ima tri dekubitusa i primjetili zajedno s tamošnjim liječnikom otečenu lijevu nogu koja ja oduzeta prilikom moždanog udara kao i cijela lijeva strana. Pretragom interniste ustanovilo se da postoji tromboza nakon čega je ponovno premješten na odjel interne varaždinske bolnice. Srećom napokon dobrog osoblja i slikanjem noge ustanovilo se da se radi o slomljenom kuku što je posljedica pada. S obzirom na sve navedene činjenice i oduzetost cijele lijeve strane pacijenta očigledno je da se taj pad nije dogodio pacjentu već osoblju prilikom tzv. njege odnosno prilikom transporta kada se radilo o premještaju u Varaždinske Toplice što nam je zatajeno iskoristivši priliku i povremenog gubljenja pacjenta da ne može iskoristiti situaciju protiv osoblja. Molim vas savjet o eventualnoj mogućnosti tužbe Varaždinske bolnice o neadekvatnom postupanju prema pacjentu i samom postupku. Unaprijed se zahvaljujem.
  7. Poštovani! Molila bih vas pomoć na ovu temu. Svakojake priče kolaju na temu stručnog osposobljavanja, posebno u državnim službama, najčešće se prema tom modelu zapošljavaju poznanici funkcionera tih službi i nama ostalima bacaju pijesak u oči govoreći kako se zakon stalno mijenja. Da, istina je kako se zakon mijenja i svako ga tumači sebi kako mu odgovara. Zanima me da li je točno da osobe sa SSS kako je gore navedeno nemaju pravo na stručno osposobljavanje?
  8. da naravno, samo se bojim da se radi o premalo poznatoj tvrtci da bi bilo zanimljivo DORH-u. Ispričavam se na možda glupom pitanju, no zaista ako ulaziš u nešto želiš biti siguran da ideš u pravom smjeru. hvala
  9. Pozdrav! Kome mogu prijaviti tvrtku-d.d. odnosno dioničare za koje znam da su na ilegalan način stekli većinsko vlasništvo u tom društvu kao i vođenje tvrtke različitim malverzacijama?
  10. cigo1, najljepša hvala na pomoći i savjetima!
  11. Pozdrav! Molim vas malu pomoć, radi se o mom tati koji je radio u poljoprivrednoj apoteci kod kuće gdje je firma imala iznajmljen prostor. nakon 12 godina rada uprava je odlučila zatvoriti tu apoteku čime je on proglašen tehnološkim viškom. da li je zakonski u redu da sa 51 navršenom godinom života, 12 godina rada kod njih i 32 godine ukupnog staža dobije otkaz bez obzira što bi mogao raditi slične poslove u ostale dvije apoteke i ostalim djelatnostima kojima se bavi ista firma, te ima li veze što su nakon njegova dolaska u firmu zaposleni novi djelatnici za isti posao. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija