Jump to content

Mammita

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mammita objavio

  1. Molila bih da mi pomognete. Majka je u braku sa ocem ali otac vec 7 godina ne zivi sa njome.(otisao svojevoljno drugoj zeni)U tom braku kupljena je kucica- vikendica koja od prvoga dana,jos i za zivota djeda,glasi na mamino ime(kupila ju ju novcem moga djeda).Zanima me, kada bi se napravio ugovor o kupoprodaji te kucice ,dakle ,muz i ja kupili bismo od nje tu kucicu,da li je nuzno da i moj otac bude naveden kao kupac na tom ugovoru o kupoprodaji(naznacili bismo da kupujemo npr.uz cijenu 40 000 eura,svakome po 20 000 eura,i mome oci i majci).Zanima nas,da li tako potpisan i ovjeren ugovor o kupoprodaji, gdje novac placamo obojici roditelja,da li je potpuno pravno ispravan,moze li moj brat ikada osporiti taj ugovor jednoga dana? Također zanima nas da li bi ugovor o kupoprodaji bio također ispravan u slučaju da moj otac ne zeli imati nista sa tom kucicom jer smatra da je mamina i da se ne zeli potpisati na ugovor? Da li bismo bili zasticeni kao vlasnici i da li bi moj brat,i otac mogli osporavati taj ugovor i traziti neki svoj dio nakon nekog vremena ako pozele? (Naime,obiteljska situacija je prilicno slozena) a moj djed za zivota je uvijek govorio da ta kucica mora pripasti meni,ali odlucili bismo se na ugovor o kupoprodaji jer smo saznali da se darovanja mogu lako pobiti pa kako se "zastititi" da jednog dana netko od obitelji ne "dođe" po svoj dio? Nadam se da ste shvatili moje dvojbe,ukoliko niste,rado cu ponovno pisati i pojasniti nejasnoće u svom zbrkanom pitanju!Unaprijed zahvaljujem!
  2. Molim odgovor,buduci da dva dana nakon vjencanja idemo u Svicarsku na par dana i zanima me smijemo li granicu prijeći sa starim osobnim dokumentima ,ja sa putovnicom sa starim prezimenom i starom osobnom?
  3. Poštovani , posjedujem rjesenje iz 1982.g. o dozvoli gradnje kucice na gradjevinskoj parceli u Istri ali doticni objekt nije upisan u zemljisne knjige.Imam ovjereni kupoprodajni ugovor, posjedovni list i redovito placam porez i komunalije za navedeni objekt te me zanima sto je potrebno uciniti i sa kojom dokumentacijom da se kucica upise u ZK. Malo manje važno pitanje trenutno ali... Put do kuće je kolni put koji nije uvršten u puteve koji se redovito održavaju i kojeg koriste i vlasnici okolnih parcela. Kako se radi o makadamu, došlo je do urušavanja puta, a i kiše su učinile svoje te je pristup kući autom onemogućen. Kako sam uredni platiša svih komunalnih naknada, da li je moguće nekako "natjerati" općinu da sanira put. Put je prvi put saniran vlastitim sredstvima , ali ne zelim bas uzaludno trositi novac ako ce se ovo ponavljat, a pretpostavljam da put ne mogu "zatvorit" za svoje potrebe. Unaprijed hvala na odgovorima !
  4. Hvala najljepsa, ovaj odgovor puno mi je pomogao!Pozdrav do slijedeće pravne dileme:)
  5. Molila bih pomoc u vezi sa darovanjem kucice koju moja majka zeli darovnim ugovorom prenijeti na mene. Takodjer ona zeli da se naznaci da cu se skrbiti o njoj .Zanima me moze li moja sestra pobiti takav ugovor.Moze li se na neki drugi sigurniji nacin prenijeti kucica na mene tako da ne bude lako osporiti ovo darovanje. Kakav ugovor i koji nacin prijenosa vlasnistva bi za mene bio najpovoljniji? Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija