Jump to content

Chewbacca

Korisnik
 • Broj objava

  146
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Chewbacca

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Obzirom da uskoro stječem uvjet za polaganje sudačkog ispita zanima me sve o sudačkom ispitu odnosno što sve sudački ispit obuhvaća, kako se polaže, koliko je težak, da li je teži od pravosudnog ispita i dr. Obzirom da nema pdf za ovu temu predlažem adminima da otvore novi pdf za ovu temu.
 2. Bio sam zaposlen na temelju natječaja koji je raspisan radi povećanog opsega posla, no u praksi sam mijenjao kolegicu koja je otišla na porodiljni i koja je našla drugi posao dok je bila na porodiljnom. I ja mislim da je najvjerojatniji razlog je štednja, dok posla i dalje itekako ima za sudske savjetnike tu prije svega mislim na obnove zem. knjiga. Također bi trebao napomenuti da je kolegi koji je dobio posao na istom natječaju kao i ja produljeno. Mislim da bi bilo pošteno da sam dobio obrazloženje za neproduljivanje radnog odnosa jer sam se iskazao na teškoj referadi. Čuo sam da će biti novi natječaj za sudskog savjetnika, no ne mislim da će biti za moje radno mjesto nego radi zamjene kolegice koja je nedavno otišla raditi na drugi sud, mada mi nema logike s jedne strane meni ne produljiti radni odnos, a s druge strane raspisati novi natječaj.
 3. Poštovani. Bio sam zaposlen na određeno na godinu dana kao sudski savjetnik i radni mi odnos nije produljen premda je moj poslodavac poslao zahtjev ministarstvu pravosuđa da mi se produlji radni odnos. Mene zanima zašto mi nije produljen radni odnos? Je li zbog mjera štednje ili nečeg drugog? Znam da se hvatam za slamku, no je li moguće da mi nije produljeno jer nisam prijavio boravište u mjestu u kojem sam radio? Radio sam na drugom kraju Hrvatske.
 4. Pozdrav svima. Zanima me da li se pisana opomena i pisana opomena s upisom u očevidnik dostavljaju drž. službeniku prema kojem su izrečene?
 5. Samo da dopunim Bazuku. Iz trgovačkog prava budu dva pitanja iz Zakona o trgovačkim društvima i jedno iz ostalih zakona.
 6. U neutralnoj situaciji i to dok ste bili na jednoj raspravi zastupali stranku.
 7. Moram reći da sam vidio dotičnog odvjetnika, ali s njim nikad nisam razgovarao niti sam se upoznao s njim. također sam vidio i propasta 66 na natječaju za vježbenike u pravosuđu, bili smo jako blizu dok smo čekali testiranje možda smo čak i izmijenili nekoliko riječi no nisam siguran. Ovo je stvarno mala zemlja.
 8. Chewbacca

  Prednost pri zapošljavanju

  Nije pretjerivanje. Kao prvo po Ustavu RH svi smo ravnopravni, kao drugo nas manjince se s tom "prednošću" pravi budalama, pod broj tri mnogi Hrvati misle da ta "prednost" ima težinu, pa čak i da se s tom "prednošću automatski dobije posao.
 9. Jednom si napisao da si položio pravosudni ispit, što znači da si već radio. Ako si jednom uspio naći posao u struci, možeš ga opet naći ma koliko bilo teško. Najvažnije je biti uporan i optimist. A to da su pravni fakulteti pretjerali s upisnim kvotama ne prilagođavajući ih tržištu rada, kao i da ima puno nezaposlenih pravnika-to stoji.
 10. Chewbacca

  Prednost pri zapošljavanju

  Iz iskustva znam da ta "prednost" u praksi ne znači ama baš ništa. Najbolje bi bilo kad bi se taj čl. iz Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ukinuo.
 11. Ni ja ne mislim da je u tom predmetu bilo toga, ali mislim da je pitanje bilo općenito i da se nije strogo odnosilo na taj predmet.
 12. To me je zaintrigiralo da li je neodgovorno ponašanje na javnom mjestu prekršaj pa sam pogledao zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tamo sam našao prekrašaje koji su mogu podvesti pod taj pojam npr. članak 20 tog zakona kaže: Tko se na javnom mjestu odaje pijančevanju ili uživanju opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava kanit će se... članak 29 Tko ispred zgrade ili ograde ili na zgradi ili ogradi stavi uređaj ili predmet koji može povrijediti prolaznika ili mu nanijeti štetu ili tko takav predmet izbaci na ulicu kaznit će se... članak 30 Tko bez nadzora ili neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko zlostavlja životinju na javnom mjestu ili drugi način s njima loše postupa kaznit će se...
 13. Chewbacca

  Vupik d.d.

  Nedavno sam bio razgovarao s jednim pravnikom iz Vukovara, i on mi je rekao da je čuo da je Vupik uzeo nekog pravnika s položenim pravosudnim, premda se tražili vježbenika. Sad ne znam je li to istina pošto ja nisam iz Vukovara.
 14. Chewbacca

  PZ Osatina

  PZ Osatina je dobra firma i najuspješnija u tom kraju.
 15. To sam vidio u Narodnim novinama u broju 44. Malo mi je čudno što to nisi uočila, jer su u tom broju objavljena samo dva natječaja. Uglavnom rok za prijavu je istekao, no zato imaš u broju 48 natječaj od ministarstva uprave u kojem se traži jedan pravnik-vježbenik.
×
×
 • Napravi novi...