Jump to content

tiho385

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tiho385 objavio

  1. Na radnom mjestu u xy d.o.o. sam zaposlen prvim ugovorom na neodređeno uz probni rad 6mj. 07.01. o.g. kao "Voditelj inozemne nabave" za xxxx bruto novaca primanja. Dolaskom pandemije i padom poslovanja(globalno) sa 01.04. mi je kao uvjet zadržavanja posla telefonski ponuđen novi ugovor na neodređeno uz probni rad od 6 mj. za radno mjesto "Voditelj inozemne nabave i prodaje robe" za 50% manja bruto primanja....naravno da sam prihvatio ponudu i potpisao jer je zvučala bolje nego odlazak na burzu uz nemogućnost neimanja naknade sa iste..jer znamo da radim na neodređeno uz probni rok 6 mj. te mi poslodavac u bilo kojem momentu može otkazati takvu vrstu ugovora.... Sutra 01.10. je zadnji dan mog probnog roka po ugovoru od 01.04. o.g. Moje pitanje glasi kako se zakonski sad gleda na ovu situaciju pošto su potpisana dva ugovora u istom xy d.o.o. na neodređeno uz probni rad na 6mj. u posljednjih 9 kalendarskih mjeseci uz djelomično izmjenjen drugi ugovor o radu tj.radnom mjestu u ugovoru o radu su dodane funkcije (....i prodaje robe). Da li mi poslodavac u ovom slučaju ima zakonsko pravo izreći/dati otkaz da nisam zadovoljio na probnom roku u trajanju od proteklih 6mj. ili iz ovog slucaja zakonski proizlazi da je moj probni rok trajao de facto proteklih 9 kalendarskih mjeseci ? Da li sam u pravu? Ukoliko se sutra dogodi najcrnji scenarij(tako sad zvuči okolini koja čita ovo )na koji članak iz ZOR-a da se pozovem?
  2. Pozdrav! Molim savjet. Naime moja baka je vlasnik 1/2 stana po stečevini, i 1/6 u nasljedstvo. Teta posjeduje 1/6 stana, moja majka (pokojna, pa nasljeđuje moj otac) isto 1/6 stana. Nakon djedove smrti uselila se teta (otprilike prije 3 godine)i prijavila se na adresu bez bakinog potpisa (u MUP-u rečeno da se može prijaviti ukoliko posjeduje 1/6 stana), a kroz dva mjeseca nakon toga prijavila je i svog "dečka". Gospodin je imao obrt i utajio je porez u iznosu od oko 200 000kn. Sad radi honorarno. Sada je baki došla obavijest od ovršitelja. Nisu bili kod kuće, tako da nisu došli u kontakt s njima, pa nemam nikakve informacije točno. U obavijesti su naveli da će se vratiti, a ukoliko i tad ne otvore, treći put doći će s policijom. Zanima me da li mogu napraviti ovrhu na cijeli stan ili na tu 1/6? Gospodin nema nikakve imovine u bakinom stanu. I kako dalje postupiti?
  3. zaboravih napisati da je kuća sagrađena 10x12m do 1984g tj... rađena je "nadogradnja" no srušena je stara 5x12m iz 1938g postoji građ. dozvola za novi i stari objekt te projektna dokumnetacija(projekt?).VLasnik tj vlasnica je majka.... Otac kaže da je katastarski riješena(nadam se da zna što govori) te da se kuća vodi kao vanknjižno nešto, svi papiri postoje logično jer svi priključci postoje: voda, struja, plin, tel; kanalizacija. Sada bi prodali gornju etažu 110m2 i podrum 80m2 . nadam se da sam pojasnio mislim što treba učiniti?? -arhitektu(bilo kojem arhitektu ili koji je radio) odnijet projekt da on napravi nešto? -te napraviti elaborat za etažiranje sa sudskim vještakom? -geodeta platiti možda?
  4. Lijep pozdrav, Iz gore navedenih pojmova koji znače isto, a različito se tumače. možda?Zanima me kada bih htio kuću koja se nalazi pored zagreba razdijeliti,etažirati ili kako već na dva stana po 110m2 svaki sa svojim ulazom da podrum 80m2 pripada jednom od stanova te zajedničkim okolnim ograđenim zemljištem tj. dvorištem(parcele gdje je kuća sagrađena) cca 3000m2,u svrhu prodaje jednog od stanova 110m2 te 80m2 podruma, korištenjem zajedničkog dvorišta.Šta treba učiniti kome se treba obratiti koga treba uposliti od institucija te koliko pobliže to traje naravno i financijski dio ako se znaju svote
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija