Jump to content

Nukleus

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nukleus objavio

  1. U kojem roku nastaje zastara na plaćanje komunalnog doprinosa ???
  2. A što bi ti bez nas ? :jumping: :klanjam: :thumbs: :thankyou:
  3. Iskrene čestitke našoj Ane. Što bi mi bez Tebe. Ostani kakva jesi i budi još bolja.
  4. Godra je napisao: Kamo nas to vodi? :horor: Pa nikamo
  5. Da li je moguće iz zadržane dobiti povećati temeljni kapital ? Koji je zakonom "najmanji" temeljni kapital ?
  6. Nukleus

    MP3-ice

    Ma nisu narodnjaci. Uglavnom domaća zabavna i popularne strane :pivo: :coffe: :clap: :evilw:
  7. Partneri su iz Italije i Slovenije. U kojem bi se to onda obliku trebalo provesti (napisati)? To bi naravno trebalo i prevesti na jezik kupca/dobavljača ?
  8. Hvala na odgovru. Iduće ljeto sin dobiva knjižicu i ugovor kod mene pa nek' radi :čekić:
  9. Baka mi je umrla još 1979.g. i ostavinska rasprava još nije provedena. Imam saznanja da je imovina još na njoj. Kako i gdje da pokrenem ostavinsku ? :roll: :baba:
  10. Sa koliko godina se može djetetu napraviti radna knižica (koji je minimum za zaposlenje) :pivo: :coffe: :baba:
  11. To je to kad se jednom krene nema stajanja :čeka: :čekić:
  12. Nukleus

    MP3-ice

    Da li je kakav zločin na računalu imati ripane mp3-ice?
  13. :lol: :evil: :roll: :pivo: :čekić: :jumping: :cool2:
  14. Ma "djeca" hoće zaraditi za ljetovanje pa ih zato na benzinskim pumpama ima na bacanje. (A i kraj njih prolazi policija i sl. pa im ništa neće, pa ne znam da li će itko drugi.) :coffe: :priest:
  15. Pa imate pravo slabo je posjećen možda biste ga trebali "nekako promovirati". Ali bitno je da je tu netko će ga već koristiti :pivo: :čekić: :jumping: :cool2: :coffe: :priest: :thumbs: :baba:
  16. Da li je moguće u međunarodnom prometu vršiti kompenzaciju (prijeboj) međusobnih potraživanja? :baba:
  17. Možda je najbolje da pitate u banci i/ili poreznoj upravi oni će to najbolje znati s obzirom da s tim rade (ili su radili).
  18. Ima li on pravo uništavati "zajedničku imovinu"?
  19. Da imate pravo u katastru kao korisnik se navode J.P.Hrvatske šume Zagreb (makar mi je to čudno jer se ustanova dijeli na uprave šuma, a ova nekretnina je na području Uprave šuma Senj). Inače ta lugarnica nije baš u šumi nego odmah uz državnu cestu. Ispod nje je polje koje je nekad (do 70-ih god.) bilo rasadnik. Malo ćemo se raspitati u vezi sa stanovima i pravima u Hrvatskim šumama. No svejedno Vam hvala na odgovoru.
  20. Krivotvorenje novca Članak 274. (1) Tko izradi lažni novac s ciljem da ga stavi u optjecaj kao pravi, ili tko preinači pravi novac s ciljem da ga stavi u optjecaj ili tko takav lažni novac stavi u optjecaj, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko pribavlja lažni novac s ciljem da ga stavi u optjecaj kao pravi. (3) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. ili 2. ovoga članka počinjeno u sastavu grupe ili zločinačke organizacije, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje tri godine. (4) Tko lažni novac koji je primio kao pravi, znajući ili saznavši da je lažno načinjen ili preinačen, stavi u optjecaj, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. (5) Za pokušaj kaznenog djela iz stavka 4. ovoga članka počinitelj će se kazniti.« (6) Lažni će se novac oduzeti. Pa izgleda da po Kaznenom zakonu nema uvjetne kazne za krivotvorenje novca. (Ovo sam pročistio u skladu s Izmjenama i dopunama)
  21. Da li suvlasnik (iako nije podijeljeno zemljište) ima pravo sjeći stabla po terenu bez ikakvog dogovora i pitanja ???
  22. Što je to dosjelost? Mislim na to da je moj otac na adresu te nekretnine prijavljen već 40-ak godina i živio je tamo i koristio kuću i zemlju (i dan danas tamo živi njegova majka, moja baka); pa mislim da li se mi imamo pravo uknjižiti na to s obzirom da smo dosta dugo korisnici (to je nekad bila lugarnica jer mi je pokojni djed bio lugar i tako tu dospio)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija