Jump to content

pravnica_st

Korisnik
  • Broj objava

    63
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kolega, nema na čemu. Svi koji još nisu vidjeli, objavljen je novi popis ispitivača na str.min. U 3 grupe (kp/kpp, gp/trg i gpp/obit.) ispituju i profesori s pravnih fakulteta.
  2. Koliko znam nema novih pitanja, nisu objavljena ni u onoj grupi na facebooku, kojoj pripadam. Sad starta novi usmeni, od 20.01., pa ćemo vidjeti po objavama slušača, ako bude nešto novo.
  3. U biti iz grupe ustav/org./eu redoslijed pitanja je: ustav-3, org.-2 i eu-2 pitanja.
  4. Iz gpp-7/obit.-3, kp-5/kpp-5, gp-7/trg.-3, rad.-5/uprava-5, ust.-5/org.-3/eu-2. Ovako je zasad, ako se nije šta mijenjalo.
  5. Kolege/ice, koji ste popisali pitanja sa slušanja i to konkretno u grupi kp/kpp, u odnosu na raniji važeći popis pitanja, proizlazi da nema više jedno 15-ak pitanja iz kpp? Npr.stranke u postupku, privatni tužitelj itd., da ne nabrajam dalje. Je li ovaj aktualni popis pitanja makar 99,9% točan? Hvala.
  6. Kolege i kolegice, koji ste bili na seminaru odvj.vježbenika u siječnju ove god., je li išta bilo rečeno u vezi Pravilnika o polaganju pravosudnog ispita, u smislu hoće li se mijenjati? Hvala unaprijed!
  7. Znam da sad svi kao samo zahvaljujemo, ali zaista bravo kolega bombarde 16 i puno hvala!
  8. Kolega Treća osoba, najprije čestitke i hvala puno na objavi! Da, samopouzdano i samouvjereno na usmenom. Kažete da Garačićka nije postavljala baš jednostavna pitanja...ako Vam nije problem navesti neko od tih njenih potpitanja, dok Vam je još svježe, hvala. Da li je pitala usporedbu starog i novog Kaznenog zakona? Da li je tražila primjer za neko kazneno djelo iz posebnog dijela KZ? Da li ste pitani Vi ili neka od kolegica po nekom novom pitanju iz te grupe kp/kpp, koje još nije na popisu? Da li ste u grupi gpp/obit. upitani po kakvom novom pitanju, konkretno kod ovrhe?
  9. Kolege (koji polože sad na ovom usmenom) i kolege slušači, molim vas objavite nova pitanja iz grupe kp/kpp i ukoliko bude kakvo novo pitanje iz ovrhe. Hvala puno!
  10. Igraju s nama igre bez granica...zovite i pitajte kako je predložila Majdaaa među kolegama ima li koga da je odustao, inzistirajte da Vas stave na popis i pošalju rješenje. Ovo sve, naravno, ako ste "debelo" spremni za usmeni. Sretno!
  11. Kakva je bila prolaznost na pismenom? Hvala unaprijed!
  12. Kolegice Samopomoć, piše se u prostorijama Pučkog učilišta, Ulica Grada Vukovara 68, Zg. Čula sam da je sad na pismenom, u spisu iz građanskog, rješenjem bio prekinut postupak u odnosu na jednog tuženika, pa me zanima je li trebalo navesti u presudi tog tuženika ili ga uopće više ne spominjati?
  13. Kolegice Gabi M i Sabi, poslala sam vam privatne poruke, pa koja prije odgovori, a glede slajdova iz KZ...zahvaljujem. Kolegice Samopomoć, slušala sam dana 04.02.2013.g., bile su inače tri komisije. U prostoriji u kojoj sam bila, predsjednica Komisije je bila Zlata Hrvoje-Šipak, s tim da sam počela slušati tek od 2.grupe predmeta, dakle, kp/kpp koju je ispitivao Rašo. Pita jednostavno, da se zna definicija npr.kod namjere, pa razlika izravne i neizravne, ne traži primjere. Naravno ovaj rok je još po starom KZ-u. Glede posebnog dijela KZ, dozvolio je da se pročita zakonski tekst, a nakon toga traži po sjećanju i pita osnovno, znači oblik krivnje, tko može biti počinitelj, osnovni/kvalificirani oblik, postupak, radnja. Što se tiče idućih grupa i ispitivača, nažalost kako nisam slušala od početka, nisam uhvatila sva imena. Iz radnog/upravnog bila je ispitivačica, koja je htjela čuti isključivo zakonske definicije, s tim da je postavljala dosta potpitanja, jer kandidati nisu sami od sebe puno pričali. Tri su kolegice odgovarale, s tim da su dvije položile, a jedna je došla do zadnje grupe gp/trg. i naizgled prošla i nju, pa su je pozvali u sobu i rekli da nažalost nije položila, jer nije imala dovoljno bodova. Iz ustava/org/eu ispitivao je mislim Kaladić, ali kako nisam čula sva imena, nisam sigurna. On traži dosta, prekida kandidata, te postavlja potpitanja, npr.iz eu je tražio da mu se odgovori na pitanje europski parlament koliko zastupnika bira najviše i koja zemlja (odg.99 zastupnika, Njemačka), a koja zemlja najmanje (odg.5 zastupnika, Malta), te tko je trenutno predsjednik EU (odg.Martin Schultz-Njemac), zatim da mu se definira što je suverenitet, uglavnom dosta je detaljan. Ispitivačica iz gp/trg. je dosta koncizna, dakle, samo po zakonu pita (ništa van toga) i ne traži primjere. Jedna je izvukla pitanje mane volje, pa je počela nabrajati simulaciju, šalu, dakle po Vedriš/Klariću, a ova ju je odmah prekinula i rekla da hoće čuti prema ZOO-u. Nije puno propitivala trg. Druge dvije kolegice su dosta dobro znale, s tim da je jedna ipak imala na kraju samo 68 bodova, a za drugu nisam saznala. Sve je to poprilično subjektivna procjena i ocjena. Što se tiče nove zgrade, prostorije su dosta prostrane, s okruglim stolom, tako da kandidati sjede nasuprot ispitivačima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija