Jump to content

Zdongo

Korisnik
 • Broj objava

  41
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Zdongo

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Zaposlen kod poslodavca (prijevoz putnika kao KV vozač po klasičnom sistemu: Prijava na minimalac + gotovinski dio. Usmeni dogovor je bio: rad za sezonu (8 mjeseci), a plaća cijelu godinu, uključujući i naknadu sa HZZ-a. Mjesečna isplata nije iznosila po odrađenom poslu, nego više paušalno. No došlo je do kršenja usmenog dogovora, te uručujem izvanredni otkaz ug. o radu. Odradio sam travanj (167 sati), svibanj (270 sati), lipanj (266 sati) i srpanj (244 sata). (vidi sliku) Od toga se dosta odnosi na međunarodni prijevoz putnika autobusom. Na račun isplaćeno
 2. Hvala na optimizmu mada bi se tu jos dalo pricati. Ako skinem "svoj" rigips plafon, nisam napravio štetu na njezinom objektu, nego sam ga vratio u prvotno stanje, što i moram, ako mi traže naknadu. Nema pismenog odobrenja da stavim plafon/ pod/ pločice. Dužan sam najmodavcu vratiti stan u prvotno stanje. Ali tu bi bilo natezanja...
 3. A i ona je stekla imovinu i odrekla se nje, bez moje suglasnosti. A stjecanje imovine u (izvan)bračnoj zajednici je zajednička imovina? Ili naslijeđe ne ulazi u to? Uz to, vlasnici objekta bi mogli od mene tražiti i naknadu za korištenje? Uf, puno je pitanja ovdje!
 4. Znaci, ako žena nađe drugog, ja sam prc-milojko. Jos mi natovari i alementaciju. Tu zakon i nije bas posten. Ali, posto sam gradio u tuđem objektu, imam pravo to razmontirati i odnijeti sa sobom? Zar ne?
 5. Bi li mi mogao reci u kojem clanku zakona to piše? Nikako nisam mogao naći. Hvala
 6. Pozdrav! Malo specifično stanje. Od 2011-te godine živim u (neovjerenoj) izvanbračnoj zajednici, te imamo dvoje djece + po jedno iz prethodnog braka. Nakon što je umro otac od moje "supruge", njezina majka, brat i ona naslijedili su neuseljivu, rochbau kuću. Supruga se ODREKLA svog dijela kuće u korist majke na ostavinskoj raspravi. Kako ne bi bili više podstanari, svi zajedno (majka, brat, supruga i ja) smo uložili novce i rad za adaptaciju te kuće. Budući da sam dosta novca dao za adaptaciju, pripada li me dio imovine u slučaju da se raziđemo? Znači, kuća je u vlasniš
 7. To je bila zalba nakon drugog rocista. Ne znam na cemu sam i gdje to provjeriti? Ažurirano Inace, cijeli slucaj je ovdje: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/74699-Sudska-presuda-za-ovr%C5%A1ni-prijedlog
 8. Poštovani, prije godinu i pol sam Općinskom sudu u Zadru podnio žalbu (ovršni spor), no nikada mi nije stigao nikakav odgovor, te ne znam na čemu sam. Molim nekoga, ako zna, postoji li kakav rok za odgovor na žalbu i koliko traje? Usput, postoji li kakva zastara po tom pitanju? ( ne dam Hanžekoviću ni centa! )
 9. Evo, tu na slici je.
 10. Malo mi je čudno da su se sjetili sad nakon 8 godina! Da nema neka nova fora? Imam se s čim s njima klati (prevara, ne pridržavanje Ugovora, kršenje Zakona o telekomunikacijama...), ali ako je zastara očigledna, onda je brže tako.
 11. Puno hvala! A koji je to član zakona?
 12. Poštovani, jutros dobih prijedlog za ovrhu za račune od 2006/2007 god mobilnog operatera Tele2. Da li je nastupila zastara i ako jeste što trebam učiniti? Unaprijed zahvalan!
 13. Zdongo

  fotografija?

  Ok, hvala! A što kaže zakon? U kojoj situaciji postoji neka osnova? Usput, objavljena fotografija će sigurno u budućnosti meni nanijeti štetu, jer se na slici vidi da sam pio pivo (alkohol) u majici sa logom firme (iako je r. vrijeme završilo).
 14. Zdongo

  fotografija?

  Direktor me zvao i napadao zbog toga, ali neznam hoće li biti što još u budušnosti. Ne valja što je firma to sve proslijedila i drugim djelatnicima, što nije bilo potrebno.
 15. Zdongo

  fotografija?

  Jasno. No to nije slikanje plaze, pa sam ja slucajno na slici. To je ciljano slikanje mene, da bi mi se narusio ugled u firmi, tj. da dobijem otkaz. U firmi su tu sliku proslijedili mnogim kolegama!
×
×
 • Napravi novi...