Jump to content

Zdongo

Korisnik
  • Broj objava

    55
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zdongo objavio

  1. I ja sam imao problem, samo su meni oštećeni svi segmenti kralježnice. I nakon svih terapija i nalaza specijaliste koji glasi: Nema poboljšanja, te se ni ne može poboljšati, KOMISIJA mi ukida bolovanje! A ta ista komisija kažnjava liječnike opće medicine za davanje bolovanja na teret Države
  2. Sačekaj isplatu plaće prije potpisivanja Ugovora. Poslodavac mora isplatiti plaću najkasnije do 15og u mjesecu za prethodni mjesec, pa na osnovu tog iznosa ići dalje
  3. Ali nije član kućanstva, živi kat niže
  4. Pozdrav, stigla mi posiljka od MUPa i piše "u vlastite ruke". Smije li punica potpisati umjesto mene? Žalio bih se HPu, jer su više bitnih sudskih dokumenata za mene uručivali čak i susjedima!
  5. Pozdrav. Ja sam profesionalni vozač imam problem sa vidom, tj. opadanje vida za oko 50% na desno oko nakon 20 min vožnje (na koje se žalim liječniku već godinu dana bezuspješno). Obiteljski liječnik mi je dao bolovanje zbog toga, ali je rekao da ću dobiti poziv od policije za izvanredni liječnički pregled. Ali da taj pregled moram platiti ja, a ne hzzo! Što je nelogično. Imam dosta problema i pretraga vezano za kralježnicu, te u svakom specijalističkom nalazu piše da se žalim na gubitak vida. (10ak nalaza unazad godinu dana). Par dana prije bio sam na liječničkoj komisiji zbog kralježnjice, te sam vraćen na posao vozača iako sam im pokazao da se već dugo žalim na taj vid! Pitao sam svog liječnika smije li potpisati da preuzima odgovornost što me vraća za volan, te da imam dozvolu za autobus i da mogu voziti i 50toro djece. Odgovorio je da NE SMIJE!!! Trebam li ja to platiti i da li ima elemenata npr."nesavjesnog liječenja", budući da se dugo žalim na te probleme a ništa nije poduzeto? Na koji način se mogu žaliti na Izvještaj Komisije, budući da na Izvještaju nema uputa o pravnom lijeku? Hvala puno!
  6. Može li neko objasniti ovu presudu? Koliko na kraju moram platiti?
  7. Našao na Egrađani: Kad je došlo do javnog Bilježnika, dug je bio 400kn koji sam odmah podmirio, te to stoji u zapisniku sa ročišta. Tu je bilo povuci-potegni, ja se žalio i otišlo na ŽS. Sad je došlo ovo. Odakle ovoliki iznosi?
  8. Pozdrav svima. Optima je pokrenula neku ovrhu na temelju vjerodostojne isprvae (ili tako nešto). Uložio sam prigovor javnom bilježniku i stvar je završila na sudu (Povrv-1481/2013 https://e-predmet.pravosudje.hr/?sud=4&upisnik=povrv&predmet=1481&godina=2013 ). Žalio sam se te je otišlo na ŽS Zadar 2014-te (Gž-2567/2014 https://e-predmet.pravosudje.hr/index.php?sud=5094&upisnik=G%C5%BE&predmet=2567&godina=2014 ). Tek danas, 4.5.2021., mi je blokiran račun. Može li iko objasniti taj postupak, budući da nisam od suda dobio nikakvu obavijest o nekom Rješenju. Mislim da ovdje nešto ne štima. Neki savjet? Unaprijed hvala! Županijski sud u Zadru Puni uvid u podatke predmeta kroz e-komunikaciju (za stranke u postupku) Stranke Tuženik S.K. Tužitelj O. Vrsta predmeta Obvezno - isplata Tijek postupka Datum pokretanja postupka 02.07.2013. Datum posljednje dodjele 10.09.2014. Datum donošenja odluke 19.11.2014. Datum otpreme 29.12.2014. Datum arhiviranja - Rok čuvanja spisa - Sudske radnje Nema sudskih radnji. Podaci o odluci Vrsta donesene odluke Presuda - preinačena 1.st. presuda Datum pravomoćnosti odluke - Datum ovršnosti odluke - Dodatne informacije Dodatni status predmeta NE Izjavljena žalba NE Spis na višem sudu NE Predmeti izvan eSpis-a - Vezani spisi Povrv-1481/2013 - viši sud
  9. Ja zamišljam da se moram braniti na sudu u vezi toga, pa gledam koji bi neki slijed trebao ići. Ovo je definitivno stvar sudske prakse, ali ispravnosti postojećeg zakona. Zakon u isti koš trpa i boginje i kovid
  10. Popis mikrobioloških pretraga | Hrvatski zavod za javno zdravstvo (hzjz.hr) d) Dokaz nukleinskih kiselina PCR-metodom Influenza virus tip A Influenza virus podtip A/H1, A/H3, A/H5, A/H7, A/H1pdm09 Influenca virus tip B – Victoria-linija MERS, Coronavirus Virus zaušnjaka (v. mumpsa) Virus ospica (v. morbila) RSV tip A/tip B hMPV Cytomegalovirus (CMV) Enterovirusi (Poliovirusi, ECHO virusi, Coxsackie virus) Hepatitis A virus Virus rubele Virus krpeljnog meningoencefalitisa (KME, TBEV) Virus dengue Virus Zapadnog Nila (WNV) Zika virus Epstein-Barr virus (EBV) Herpes virus tip 1/tip 2 (HSV) Norovirusi HPV Sve je to nekako klimavo. Osoba se testira PCR-om i bude pozitivan. Oni to pripišu Covidu19. A što ako je pozitivan test na neki drugi virus? Npr. na Virus krpeljnog meningoencefalitisa? Pošalju osobu u samoizolaciju zbog covida, a nije covid. Da li je to nesavjesno liječenje?
  11. PCR se koristi i za mikrobiološke pretrage na još 20-ak virusa i 15-ak bakterija. Ne bi trebao biti relevantan
  12. Pozdrav, Osoba ode na testiranje i nalaz testa je pozitivan. Telefonski obavještavaju obitelj da je u samoizolaciji. Može li se nekog kazniti za kršenje samoizolacije, a da prije toga prekršitelj nije dobio nikakvo Rješenje o samoizolaciji? I drugo, osoba ima samo pozitivan PCR test (koji može i krivo biti pozitivan), bez ikakve dijagnoze. Nikakav dijagnostički postupak nije proveden kako bi se dijagnosticirala infekcija Covidom 19. Da li je mjera samoizolacije valjana bez dijagnoze?
  13. Zaposlen kod poslodavca (prijevoz putnika kao KV vozač po klasičnom sistemu: Prijava na minimalac + gotovinski dio. Usmeni dogovor je bio: rad za sezonu (8 mjeseci), a plaća cijelu godinu, uključujući i naknadu sa HZZ-a. Mjesečna isplata nije iznosila po odrađenom poslu, nego više paušalno. No došlo je do kršenja usmenog dogovora, te uručujem izvanredni otkaz ug. o radu. Odradio sam travanj (167 sati), svibanj (270 sati), lipanj (266 sati) i srpanj (244 sata). (vidi sliku) Od toga se dosta odnosi na međunarodni prijevoz putnika autobusom. Na račun isplaćeno 14.851,00kn, a na "crnjaka" 13.645,00kn. Ukupno: 28.496,00kn Tražio sam od poslodavca rebalans isplata odrađenih mjeseci, no poslodavac nije pokazao volju za fair play isplatu. Sada bih pokrenuo sudski proces u kojem bih tražio naknadu za prekovremeni rad (koji treba dokazati), te isplatu tuzemnih i inozemnih dnevnica, jer sam dosta vozio po inozemstvu. Moj dokazni materijal bili bi nalozi za vožnje, gdje je i korisnik prijevoza dobivao kopiju (s mojim imenom i podacima). Međutim, na tim nalozima su prikazane i cijene transfera (vidi sliku), koje većinom nisu fiskalizirane, te iznos depozita koji je uplaćen internet servisima, koji vjerojatno nije fiskaliziran. To je jasna namjera kaznenog djela utaje poreza. Nadalje, vozači autobusa, na koje se primjenjuje Zakon o radnom vremenu mobilnih radnika, redoviti ili skraćeni tjedni odmor provode vozeći vozila B kategorije koja nisu obuhvaćena tim zakonom. Time je počinjen teški prekršaj pomenutog zakona! Uz to, naređen je od strane poslodavca, za šta su propisane i posebne kazne. Kad se sve to pomnoži s brojem zaposlenih vozača (10-ak), dolazi se do veilkih iznosa. Pitanje: Kolike su moje šanse u sudskom procesu, te koje bi bile moguđe posljedice za poslodavca? Puno hvala.
  14. Hvala na optimizmu mada bi se tu jos dalo pricati. Ako skinem "svoj" rigips plafon, nisam napravio štetu na njezinom objektu, nego sam ga vratio u prvotno stanje, što i moram, ako mi traže naknadu. Nema pismenog odobrenja da stavim plafon/ pod/ pločice. Dužan sam najmodavcu vratiti stan u prvotno stanje. Ali tu bi bilo natezanja...
  15. A i ona je stekla imovinu i odrekla se nje, bez moje suglasnosti. A stjecanje imovine u (izvan)bračnoj zajednici je zajednička imovina? Ili naslijeđe ne ulazi u to? Uz to, vlasnici objekta bi mogli od mene tražiti i naknadu za korištenje? Uf, puno je pitanja ovdje!
  16. Znaci, ako žena nađe drugog, ja sam prc-milojko. Jos mi natovari i alementaciju. Tu zakon i nije bas posten. Ali, posto sam gradio u tuđem objektu, imam pravo to razmontirati i odnijeti sa sobom? Zar ne?
  17. Bi li mi mogao reci u kojem clanku zakona to piše? Nikako nisam mogao naći. Hvala
  18. Pozdrav! Malo specifično stanje. Od 2011-te godine živim u (neovjerenoj) izvanbračnoj zajednici, te imamo dvoje djece + po jedno iz prethodnog braka. Nakon što je umro otac od moje "supruge", njezina majka, brat i ona naslijedili su neuseljivu, rochbau kuću. Supruga se ODREKLA svog dijela kuće u korist majke na ostavinskoj raspravi. Kako ne bi bili više podstanari, svi zajedno (majka, brat, supruga i ja) smo uložili novce i rad za adaptaciju te kuće. Budući da sam dosta novca dao za adaptaciju, pripada li me dio imovine u slučaju da se raziđemo? Znači, kuća je u vlasništvu suprugine majke i brata. Od srca hvala!
  19. To je bila zalba nakon drugog rocista. Ne znam na cemu sam i gdje to provjeriti? Ažurirano Inace, cijeli slucaj je ovdje: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/74699-Sudska-presuda-za-ovr%C5%A1ni-prijedlog
  20. Poštovani, prije godinu i pol sam Općinskom sudu u Zadru podnio žalbu (ovršni spor), no nikada mi nije stigao nikakav odgovor, te ne znam na čemu sam. Molim nekoga, ako zna, postoji li kakav rok za odgovor na žalbu i koliko traje? Usput, postoji li kakva zastara po tom pitanju? ( ne dam Hanžekoviću ni centa! )
  21. Evo, tu na slici je.
  22. Malo mi je čudno da su se sjetili sad nakon 8 godina! Da nema neka nova fora? Imam se s čim s njima klati (prevara, ne pridržavanje Ugovora, kršenje Zakona o telekomunikacijama...), ali ako je zastara očigledna, onda je brže tako.
  23. Puno hvala! A koji je to član zakona?
  24. Poštovani, jutros dobih prijedlog za ovrhu za račune od 2006/2007 god mobilnog operatera Tele2. Da li je nastupila zastara i ako jeste što trebam učiniti? Unaprijed zahvalan!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija