Jump to content

Vladov

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prvo sto sam uradio kad sam pronasao navedeni ugovor bilo je da sam napisao dopunu ostavinske rasprave. Medjutim, ista se razvukla godinu dana da bih na kraju dobio obavjest od suda da moram donijeti dokaz iz gruntovnice da je zemlja na ocu...I onda kad sam to poceo da ganjam dosao sam do ovih informacija koje sam prethodno iznio...
  2. Imam gore navedeni problem pa se nadam da cete mi savjetima pomoci...Naime, moj pokojni otac je zajedno sa jednim prijateljem kupio 1987. godine jedan komad zemlje a koji je kratko koristio. Nakon toga tu zemlju vise nije koristio niti je istu kroz papire preveo na sebe. Prije par godina sam slucajno nasao kupo-prodajni ugovor iz 1987. godine sklopljen vezano za navedenu zemlju. Otisao sam u katastar i tamo je navedena zemlja prevedena na mog oca 2001. godine (posle njegove smrti) i to vjerovatno je ucinio covjek sa kojim je moj otac popola kupio navedenu zemlju. Medjutim problem nastaje u gruntovnici jer tamo je zemlja na drugom licu. Uspio sam utvrditi da vlasnik koji je mom ocu i njegovom prijatelju porodao zemlju 1987. godine u medjuvremenu je ponovo istu prodao ali drugom licu. To lice je sa tim kupo-prodajnim ugovorom 2005. godine otislo u gruntovnicu i istu prevelo na sebe. Sta sad da radim?
  3. Treba mi savjet u vezi sticanja hrvatskog drzavljanstva i nadam se da mi neko u tom smislu moze pomoci. Imam drzavljanstvo BiH i zelim da podnesem zahtjev za sticanje hrvatskog drzavljanstva. Moj zahtjev bi se odnosio na clan 16. Zakona o drzavljanstvu. Uz zahtjev sam mislio priloziti krsteni list od pokojnog oca, krsteni list od bake,a sa ciljem ukazivanja na hrvatske korjene. Medjutim, moja majka je bosnjacke nacionalnosti pa se nadam da ovo nece predstavljati problem, kao i cinjenica da se u dokumentima nisam izjasnjavao kao hrvat tj. ovo polje bih do sada ostavljao praznim ali iskljucivo da ne bih imao problema s obzirom na dio BiH u kojem zivim.Takodje, imam namjeru da ukazem da mi je supruga Hrvatica i da ima hrvatsko drzavljanstvo. Da li imam osnova za dobijanje hrvatskog drzavljanstva?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija