Jump to content

ajareselde

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. poslao sam danas. zurno i preporuceno, ali nisam s povratnicom, jel to problem ?
  2. jucer sam primio rjesenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, iz 2010 god ??? vec sam sastavio prigovor na rjesenje jer sam navedeni dug platio u cijelosti (a i preplatio) al mal mi cudno sad slat prigovor, kad je proslo 2 godine od rijesenja, a koliko ja znam, dug mi nije prisilno naplacen, bar koliko ja znam. jel nije cudno ?
  3. Radi se o alimentaciji, presudu sam dobila unazad 5 god sto nije placana alimentacija od strane oca djeteta, iznos koji je odredjen je nekih 30 000 kn. Od placanja ni lipe, iako imam pravomocnu presudu. Dali postoji nacin da naplatimo taj dug, moze li to i hoce li mozda otkupiti koja agencija za posredovanje tipa coface ili sl na temelju oceve imovine? zahvaljujem se molim pomoc !
  4. postovani molim jos jednom odgovor na pitanje Radi se o alimentaciji, presudu sam dobila unazad 5 god sto nije placana alimentacija od strane oca djeteta, iznos koji je odredjen je nekih 30 000 kn. Od placanja ni lipe, iako imam pravomocnu presudu. Dali postoji nacin da naplatimo taj dug, moze li to i hoce li mozda otkupiti koja agencija za posredovanje tipa coface ili sl na temelju oceve imovine? zahvaljujem se
  5. Za NEWBIE : ne shvacam vas kako tumacite moj potez za czss ? dali sam pogrijesila ? jako se slabo razumijem u pravne stvari, zato vas i molim za pomoc. jedino sto imam je ta presuda, na sto mi je on rekao da ionako nece nist platiti... on iz zatvora izlazi za oko 2-3 mjeseca (bar tako kaze) i sad je promijenio pricu sto se tice kuce (veli da nema ni suvlasnistvo). jednostavno ne znam sta da radim? evo slusam vas savjet 100% , koji mi treba biti sljedeci korak ? newbie dali bi bilo u redu da vas zamolim za vas mail, buduci da mi djelujete veoma strucno za obiteljsko pravo, ako ste voljni ?
  6. Radi se o alimentaciji, presudu sam dobila unazad 5 god sto nije placana alimentacija od strane oca djeteta, iznos koji je odredjen je nekih 30 000 kn. Od placanja ni lipe, iako imam pravomocnu presudu. na kraju sam dobila samo jos iznos 50% sudskih troskova a ionako malterne jedva uzdrzavam sebe i djete od place muza s kojim vec 4 godine zivim. Dugovi nam samo izviru, odkako je muzu smanjena placa na minimalac,sve si uskracujemo a i djeca to osijete. Dali postoji nacin da naplatimo taj dug, moze li to i hoce li mozda otkupiti koja agencija za posredovanje tipa coface ili sl. ? prijavila sam czs tj. zatrazila 50% min. alimentacije i to sad cekamo vec 3-4 mjececa. otac djeteta nije zaposlen.. molim pomoc !
  7. postovani javljam se sa jos jednim pitanjem. imam dijete staro 4 godine iz izvanbracne zajednice gdje je otac priznao svoje dijete i upisan je u rodni list ali dijete nosi moje prezime. ja sam se udala i promijenila prezime. zanima me dali ja moram traziti od oca djeteta dopustenje da promijenim djetetovo prezime u suprugovo tako da svi cetvero nosimo jedno te isto prezime te koja je procedura? meni je dodijeljeno skrbnistvo i otac jos ne placa alimentaciju to sam tek pokrenula sudskim putem te cekam presudu. bila bih zahvalna ako mi netko moze odgovoriti na moje pitanje bilo da zna ili ima takvog iskustva. hvala!!
  8. Molila bih za vasu pomoc u slijedecem slucaju. Dakle, majka sam djeteta (4god) ciji otac od njegovog rodjenja ne placa alimentaciju. Naveden je kao otac u rodnom list tj. priznao je da je djete njegovo. Komplikacija je slijedeca, naime otac je jos prije djetetova rodjenja,znaci dok sam bila trudna zavrsio (napokon) u zatvoru poradi raznih kradja,nosenja i posjedovanja oruzja, nasilja i sl.. Nedavno sam pokrenula postupak za alimentaciju i uskoro ce prva presuda,drzite nam fige.. Zanima me dali ce biti sta od toga buduci da je on u zatvoru takorekuc lisen prava na rad ? dali imam kakove sanse dobit zaostatke za te 4 godine ? Inace on je vlasnik nekretnina, a njegova majka zivi od oko 7000kn mirovine.. U jednoj situaciji kad sam se nasla na rubu ocaja trazila sam od njegove majke da nam pomogne s kojom kunicom, da bi mi ona izjavila "nisam ti ja centar za socijalno" ! Sto da radim ako mi odbiju pravo na alimentaciju ? Dali imate koji savjet i sta mislite kako zavrsavaju ovakovi slucajevi ? Unaprijed vam se zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija