Jump to content

svetlana

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je svetlana objavio

  1. U 74. godini života mi je umrla majka koja je bila u braku sa ocem. Nasljednici smo brat, ja i otac i međusobni odnosi su korektni. Njena majka je živa i ima 94 godine. Ima li njena 94-godišnja majka pravo na nasljedstvo? Bračna stečevina je obiteljska kuća koja je sagrađena u braku i glasi na ime oca. Bračna stečevina je i apartman na moru koja glasi na oca i pokojnu majku (50% svakom). Kako se dijeli novac sa bankovnog računa pokojne majke? Kako se dijele dionice pokojne majke? Imamo li brat i ja pravo na novce sa bankovnog računa oca jer je to stečeno u braku? Koji dio apartmana na moru prirpada meni? Koji dio obiteljske kuće pripada meni?
  2. Tako sam i mislila. FIRMA2 ima potpuno iste dobavljače i kupce koju je imala FIRMA1. Djelatnost im je potpuno ista. Doslovce su nastavili sa radom, a FIRMU1 opteretili hipotekama na nekretnini. Recimo da zatražimo blokadu računa FIRME1 i zatražimo stečaj nakon 30 dana blokiranog računa. Kako će se ta imovina razdijeliti vjerovnicima kada je banka upisala hipoteku? Želim reći, tko će otplaćivati rate kredita ako blokiram račun? Kako će se banka postaviti u tom slučaju? Što je ZGD?
  3. FIRMU1 sam tužila zbog duga i očekujem pravomoćnu presudu. Neću moći provesti ovrhu iz slijedećg razloga. 3 direktora, koji su ujedno i suvlasnici, registrirali su FIRMU2 na koju su u potpunosti prenijeli poslovanje FIRME1. FIRMA2 u potpunosti obavlja posao koji je obavljala FIRMA1. FIRMA1 je opterećena hipotekama trećih osoba na rok od 15 godina. FIRMA2 je u 100% vlasništvu jednog od direktora i osnivača FIRME1 koji nije direktor u FIRMA2. Dakle, u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi vrte se jedna te ista imena. Posao FIRME2 je potpuno isti kao i FIRME1. Čak na internet stranici reklamiraju kako je FIRMA2 logičan poslovni nastavak FIRME1. Kako dokazati prevaru i tužiti ih za PROBOJ PRAVNE OSOBNOSTI da se dug namiri iz FIRME2 i osobne imovine direktora FIRME1?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija