Jump to content

ljiljic2

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Dobra večer Živim u Dubrovniku i imam problem sa susjedom koji zeli teracu na kojoj su stepenice koje mu vode u potkrovlje ograditi zidovima i staklenim stjenama. Ukratko on bi terasu sa stepenicima kompletno zatvorio, a vec sada je ta teraca i stepenice od prozora nase kuce 1.80 cm. Sada preko njihove terase imamo suncevu svjetlost ali ako on napravi to sto želi, onda bi prema nama bi visoki zid koji bi skroz zatvorio svjetlost u nase sobe (prozore) dali mogu ikako sprjeciti u nakani susjeda koji samo misli na sebe i koji me je zagradio vec otprije sa dvojnom kucom na njegovoj parceli koja je po meni preizgradjena. Dali on mora traziti suglasnost za zatvaranje terase jer mi granicimo sa njime. Sta raditi?
  2. Hvala Vam na svemu sto ste mi rekli ,dobra ste osoba ,da sa, Vas barem poslusao prije nego sam odnio dozvolu ,ovako sebi ne mogu oprostiti sto sam ucinio ,nesto sto sam mogao izbjeci ja sam propustio ,ljut sam na sebe ,najiskrenije Hvala vam na odgovorima ,lijep pozdrav !
  3. Kako sam shvatio ja sam stvarno idiot sam sebi skocio u usta , da sam dozvolu drazao djepu to bi zastarilo s vremenom , a ja sada moram nastaviti raditi jer cu zasigurno izgubiti posao ako bi sefovima rekao da mi je dozvola oduzeta ,pa to je strasno ja sada moram ostati bez posla pa cu pametnoj drzavi biti na teret na berzi rada ,mjesto da mi dopuste da platim novcano kaznu umjesto zabrane voznje ,uglavnom ovdje se vise nista ne da pravno uciniti .
  4. Upravo je danas predao i upisali su zabranu na tri mijeseca za B kategoriju , e sad da li se ja mogu pozvati na cl.220 zakona o prekrsaju ,kako i na koji nacin ?
  5. Obzirom da sam izgubio dozvolu na tri mijeseca točnije B kategoriju ,radi prometnog prekrsaja ,a u mojem poslu kao ternskom serviseru hladnjaka za županiju dubr-nertv .. potrebna mi je jer o tome ovisi moj posao ,u redu razumijem da sam trebao na to prije misliti ,ali molim Vas ako itko zna da li postoji ikakva sansa ,bilo to platiti novcano ,ili pisati dopis i argimentirati dokumentacijom prekrsajnom sudu vijerovatno visem ,da mi se zabrana skine ,jer jedno je sigurno ja moram nastaviti raditi a samo je pitanje dana kad ce me policija zaustaviti u kontroli prometa koje kada su lijepi dani ima u nasoj zupaniji na svakom koraku ,molim sve Vas koji ovo budete citali za konkretnu pomoc sto se da uopce uciniti u mojem slucaju !Hvala vam unaprijed.
  6. Da , ali kad te zaustavi policajac i ti rečeš da dozvola nije uz tebe ,on prvo što učini preko tvoga imena i prezimena i matičnog broja provjerava dali imaš dozvolu ili možda kakvu zabranu ,to je provjerena informacija jer sam se Več tako opeko prijen par godina ,tada budeš još više kažnjen !
  7. Dobio sam poziv da donesem dozvolu ,da mi upišu zastitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom ,ja imam taj prekrsaj iz 2007 godine pa mi sada nije jasno kako tek sada dolazi da donesem dozvolu ,broj za kjoi piše 511-03-06/1 broj 13/151-09 se uopče ne slaze sa rijesenjem o prekrsaju iz 2007.g. koje ja imam ,drugih prekrsaja iza toga iz 2007 godine nisam imao ,dali da podjem u odvjetnika ili da odnesem dozvolu na salter Hvala unaprijed za odgovore !
  8. Ako sam napravio prometni prekrsaj u 2007.g. i pocetkom 2008.g sam saslusan na sudu priznao krivicu za prekrsaj ,sutkinja mi je rekla da cu rijesenje sa uplatnicom dobiti poštom kroz koji dan ,kako sam bio odsutan mijesec dana iz grada rijesenje sam naknadno preuzeo po pozivu telefonskom u P.U.Dubrovnik ,nisam se zalio na rijesenje ali zastitna mijera o oduzimanju vozacke dozvole na tri mijeseca ,dosla je tek sada pismeno od ureda gdje se izdavaju vozacke dozvole u Dubrovniku ,sad se ja pitam zar nije ovo trebalo zastariti kako je prekrsaj napravljen u 2007.g. ili ako nije zar ovo ne ulazi u relativnu zastaru ,dali da odnesem dozvolu da mi upisu zabranu ili da se prvo savjetujem sa odvjetnikom da kad kamo srece mogao osporiti zabranu koju treba upisati u vozacku dozvolu ,molim za konkretnu pomoc sto da cinim ,Hvala Vam !!!!
  9. Jeli postoji broj telefona za sms poslati u kojem napišeš svoje ime prezime i broj vozačke dozvole ,a onda dobijes poruku dali ti je dozvola vozačka važeča ,a ako nije do kada je zabrana ! Hvala !!!
  10. Napravio sam prometni prekrsaj u 2007.g. negdje u 04.mjesecu ,vozio sam pod utijecajem alkohola ,riješenje od prekrsajnog sudca sam uzeo tek godini i pol kasnije kada mi je policija dosla ujutro na vrata i sprovela me do suca tamo sam priznao da sam kriv i sve to i uzeo rijesenje pored novcane kazne bila je i zabrana na tri mijeseca za B kategoriju , dozvola od dana učinjenog prekrsaja je kod mene i tek sam juče dobio 20.01.2010.g. dopis od policijske uprave da u roku od osam dana dodjem na salter za dozvole i da obavezno donesem vozacku tako da mi mogu upisati zabranu ,e sada ja ne znam hoče li oni upisati zabranu koja je več trebala odavno proči ili če napisati sadasnju godinu mi mijesec i zar nije to malo sve ušlo u relativnu zastaru ,pitanje je dali da podjem ili daodem do odvjetnika ?
  11. Da li po zakonu o radu bi trebala biti veča plača tj.naknada ako ne radim u svojoj zupaniji , firma gdje radim plača mi stan i dava plaču od 2 700,00 kn radim kao prodavačica ,iako mi je na zavodu u mojoj zupaniji Vukovarsko srijemskoj bilo govora o naknadi , u Dubrovačkojneretvanskoj i firmi gdje radim kazu da nemam prava , molim za upute da sam sigurna jeli imam ili nemam prava na gore navedeno ,HVALA !!!
  12. Da li po zakonu o radu kada ne radim u svojoj zupaniji imam nesto vecu platu neko stzo je za taj posao u toj firmi iznos, konkretno dosla sam iz Vukovarke zupanije u Dubrovacko neretvansku raditi kao prodavacica i na zavodu su mi rekli prije nego sam počela raditi da ce biti naknada uz placu ali od te "ljubavi " ni dan danas nista . Ako znate konkretno imam li pravo i kako ga ostvariti Javite HVALA !!!
  13. Moja bivsa cimerica je uzela moju O.I. i sa njom zaključila sa Oriflemom ugovor o preuzimanju proizvoda za daljnju prodaju isto tako i potpisala se na taj ugovor mojim imenom i prezimenom ,ja o tome nista nisam znala do cetvrtog mijeseca ove godine kada mi je dosla ocrha na plaču u firmu TISAK gdje radim , kada sam se pribrala od soka i povezala stvari zazvala sam to ljudsko smece i svasta joj izgovorila ,ona je obecala da ce to rijesiti da ce zazvati Oriflem i platiti ,sve do neki dan nitko mi se vise nije javljao i ja sam ovako naivno mislila da je to rijeseno ,ali sada je opet doslo i zvali su me u firmu da objasnim o čem je riječ i da oni moraju postupiti po rijesenju o ovrsi , ja sada zelim tuziti i zelim da mi plati za sve sto mi je napravila ali nemam odviše para za odvjetničke urede , da li postoji u sudu odijel za pravnu pomoč za građane slabog imovnog stanja ili kolko bi trebao u startu novaca za angazirati odvjetnika , unaprijed HVALA za svaku pisanu pomoč.
  14. Ali ona je te moje dokumente kada je to učinila ,vratila u moju ladicu i da bi ja o svemu saznala osam mijeseci kasnije kada mi je u firmu kojoj radim stigla ovrha na plaču i poslje soka kad sam povezala konce i nju nazvala i napala ona je rekla kako ce ona zazvati Oriflem i rijesiti to ali mojoj naivnosti nema kraja ja samjoj povijerovala jer od cetvrtog mijeseca nitko me nije trazio sve do unatrag dvije sedmice zvali su me u firmu da im objasnim situaciju u vezi Oriflema ,zvala sam moje glavno racunovodstvo u Zagrebu i oni su samo potvrdili da moraju zakonski postupiti u vezi ovrhe točnije odbit ce mi od plače na racun Oriflema , zato ja pitam sve Vas da li mogu poci na sud ili gdje vec ?
  15. Poštovani , vec sam pisala o problemu sto mi je bivsa cimerica stvorila uzevsi moju O.I. te napravila s Oriflemom ugovor u vezi nekakve sminke a da robu nikada nije platila , e sad kako uopče neče da mi se javi na telefon a i njenog oca kada sam upoznala prije par dana sto je njegova kcer meni ucinila nije bas zvucao zainteresirano da rijesimo problem ,sada sam svjesna da moram podnjeti kaznenu prijavu za kradju dokumenata i sve ostalo ,ali ne znam dali ima pri sudu ured za ljude poput mene koji nemaju novaca za odvjetnika za pravnu pomoč i da li znate koliko mi u startu treba novaca ako budem isla preko odvjetničkog ureda HVALA UNAPRIJED NA SVAKOJ ISKRENOJ PISANOJ POMOČI !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija