Jump to content

mirom

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć! Fizička osoba ( koja nema ništa registrirano) izrađuje nakit( ručni rad) i s jednom firmom bi sklopila ugovor o komisionoj prodaji u njihovu dućanu. Da li je to zakonito, što je tu s porezom? U kojem zakonu je ta materija ili znate neki dobar link? Može li mi firma uplate vršiti na tekući rn? Hvala!
  2. Ude , hvala na odgovoru. Nažalost mojih čestica nema i dalje, sud daleko, vidjet ću što ću. Pozdrav:
  3. mirom

    e-gruntovnica

    Molim pomoč, naime već danima pokušavam naći dvije čestice u e-zemljišnim knjigama ( sve uredno upisala, unatrag 1-2 mjeseca obe bile uredno upisane), ali svaki put dobijem odgovor da ih nije moguće pronaći. Po obe čestice je bilo nekih promjena:brisanje hipoteke i promjena vlasnika, je li moguće da su to razlozi zašto ih ne mogu pronaći? Hvala.
  4. Molim pomoć. Dala sam, preko odvjetnika, tužbu radi ispravka pogrešne uknjižbe. Tužba je sada došla svima uknjiženim na tu kuću i s njima ja nemam nikakvih problema. Međutim, odvjetnik je u tužbi napravio puno pogrešaka i po takvoj presudi ja se definitivno neću moći uknjižiti na tu kuću. Ja sam ga davno već upozorila da te greške ispravi, obećao je da hoće, ali nije ništa ispravio. Mogu li ja sada odustati od tužbe, isto javiti direktno sudu i što to znaći za mene, troškovi....
  5. Molim pomoč. Da li netko zna da li se zakon o suđenju u razumnom roku odnosi i na postupke koji se vode za povrat oduzete imovine pri županijskim uredima za imovinsko pravne poslove. Unaprijed hvala.
  6. Malo sa zakašnjenjem hvala Bovu na odgovoru. Nažalost moj odvjetnik ne misli isto. Proučiću još malo ovih dana navedene zakone i pribaviti ću knjigu sa zakonom o zem. knjigama s tumačenjem-praksom.Nejasan mi je članak 141 tog zakona.
  7. 1. Što se tiće kako popuniti godišnju prijavu poreza na dohodak moj savjet Vam je kupite obrazac u Narodnim Novinama ( par kuna) i pritom zatražite knjižicu uputstava za popunjavanje iste koju oni daju besplatno. U njoj je vrlo iscrpno sve objašnjeno i dato je puno primjera. 2.Što se tiče police životnog osiguranja tu Vam je za povrat poreza bitno tko je na polici osigurana osoba, a kod dječjih polica to je najčešče jeran od roditelja, jer su vrlo rijetke police gdje je dijete osigurana osoba. Provjerite na polici tko je ugovaratelj osiguranja ,tko je osigurana osoba, javite. Pozdrav
  8. Hvala Bovu na odgovoru.Meni moj odvjetnik tvrdi da moram pronaći tog vjerovnika, za kojeg sam uspijela saznati da je umro i da ima 1 kčer koja mu je nasljednica.Ta kčer bi (po odvjetniku) meni trebala potpisati kod javnog bilježnika brisovno očitovanje.Ja tu ženu nikad vidjela ni čula u svom životu, ona mene isto tako i zašto bi ona meni to napravila besplatno, a ja nisam spremna za nešto što je moje plaćati. Ako se netko bolje razumije u pravo molim da mi objasni članak 141 zakona o zemljišnim knjigama. U tom članku se navode tri slučaja kad vlasnik opterećene nekretnine može tražiti brisanje hipotekarne tražbine. Da li moraju biti zadovoljena sva tri uvjeta ili samo jedan od njih. Puno hvala.
  9. Molim pomoć ako netko zna. Naslijedila sam od oca kuću koja je u momentu očeve smrti u gruntovnici bila na puno osoba ,25,tj na svim nasljednicima mog djeda i njegova brata..Odvjetnik je sve te osobe utužio i sve je bilo ok, mi u obitelji smo složni, znamo što je čije i svi pomalo sređuju svoju imovinu. Dakle sad je kuća uknjižena na mene,ali je problem u teretovnici. Jedan član obitelji(pokojni) je ostao dužan novac nekim ljudima koji su ga tužili jer novac nije vračao i po pravomočnom sudskoj presudi ( iz 1975)gruntovnica je ( kad je uvedena e gruntovnica)svugdje gdje se našlo njegovo ime upisala taj teret.Ja te ljude ne poznam , prošlo je 35 godina, ništa se nije događalo. Što sada, kako brisati taj teret.
  10. Molim pomoč.Da li jedna osoba može napraviti dva ugovora o doživotnom uzdržavanju.Naime moja tetka je sa nečakom već sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju po kojem njemu ostavlja stan .Meni bi htjela ostaviti kuću u Dalmaciji i napraviti novi ugovor. Je li to pravno valjano?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija