Jump to content

georgee

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. postupak za tešku tjelesnu ozljedu pokreće se po službenoj dužnosti, ali je moguće ujedno postaviti i imovinskopravni zahtjev, osim ako to ne bi previše odugovlačilo postupak (inače se rješava u građanskom postupku). cifre ovise o procjeni suda pa u svakom slučaju preporučam da nabavite dobrog odvjetnika koji se time i inače bavi.
  2. za to kazneno djelo propisana je kazna do 6mj, odnosno u slučaju kvalificiranog oblika do jedne godine, što znači da je zastarni rok tri godine od počinjenja kaznenog djela.
  3. dakle, situacija je sljedeća. redoviti sam student, staroj sam porezna olakšica jer sam uzdržavano dijete. no uzdržavanim se smatram samo do iznosa od 10800kn. drugim riječima, stara na koju sam prijavljen, morat će vratit iznos porezne olakšice, odnosno mjesečni iznos olakšice pomnožen sa 12. sve ok. no, zanima me hoće li se u poreznu osnovicu uračunat i državna stipendija, kao stipendija koja je osigurana iz sredstava državnog proračuna, koju primam? znam na jednom konkretnom primjeru da je gradska stipendija ulazila u poreznu osnovicu (doduše, prošle godine kad se stipendije nisu oporezivale do iznosa od 1200kn, a moja državna iznosi 500kn mjesečno), ali kvragu, iako predmnijevam da je odgovor potvrdan, ne bi li to bilo prelijevanje iz šupljeg u prazno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija