Jump to content

dambac

Korisnik
  • Broj objava

    110
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dambac objavio

  1. bio sam i ja Privlaka i Otok kod Vinkovaca ali nesjecam se da smo se tamo bas borili
  2. Teško se ljeci ako nevjerujes doktorima,imas vrapce,popovaca jedno tri mjeseca odmora nema briga sve pet trazi se tamo.
  3. bovu pucas u prazno,ja sam pobjego prije vukovara uspio sam napravit si laznu licnu kartu kad sam dosao kuci prijavio se u brigadu ali sam jos mjesec dana isao na obuku Jastrebarsko mislim da sam bio prva rocna hrvatska vojska,dalje po brigadama, ja nisam nikad ni trazio nista to sto sam bio u Jna ali bojim se ici u Srbiju nevjerujem da cu ikad i ici.
  4. gogy1 daj mi reci gdje si bio Srbiji,ja sam bio i Beogradu vojna policija znao sam da ide napad na Vukovar potpisao da necu se borit protiv svog naroda uzeli mi oružje i zatvorili u sobu ali sam im uspio pobjeci sakrivo se u Bosni jedno vrjeme dok nisam doso kuci,pitam zato jel sam pomogo nasima da pobjegnu na kapiji sam bio,a i vidio sam strahote zarobljenika koje su dovodili Sr.Mitrovici a i saznanja po tamosnjim pricama koliko je vojnika iz Hr pogubljeno jel nisu htjeli bit na njihovoj strani,ja ti vjerujem kako ti je tamo bilo dozivo sam, ovo sta sam bio u HR brigadi je nista za ono tamo sta se nama desavalo tesko je to objasnit,to znaju samo oni koji su dozivjeli 100 macaka oko tebe a ti mali miš pa ti kaži onda nesto.
  5. http://domovina333.blogspot.com/2014/04/braniteljima-se-ukidaju-mirovine.html o cemu se tu radi jel netko zna
  6. petar daj nam reci ovih 30% na sta ti se odnosi,dali je ranjavanje pstsp ili nesto trece,rešenje ti je bolnica lezanje 3mj,dok im nedojadis.
  7. u dohodovni cenzus se ne uračunava plaća iz 2013. godine onog člana kućanstva kojem je radni odnos prestao (budemo vidjeli dali je tako). Ako se, umjesto plaće, ostvaruje novčana naknada HZZ, u ukupni dohodak će se uračunati prosječna mjesečna svota novčane naknade(nema potrebe se uračunati prosječna mjesečna svota naknade kad se sa rešenjem donosi točna odredba primanja za taj period) moglo bi bit to samo meni to nema logike,jel ima jos neko teoriju neku,mozda uspijemo razumit ovaj naš zakon.
  8. Imam jedno pitanje koje me zbunjuje,ako bi mi netko pokusao objasnit jel danas su svi lose volje,ovako predao sam papire za djecji doplatak u kucnstvu dijete,supruga i ja. supruga radila 6mj. sa biroa nista,kod mene mirovina dostavim sve papire za 2013g, supruga prestala radit sa 31.01.2014g,prijavila se na biro imat ce neku naknadu 6mj, Da bi dobio od HMO zamolnicu vezano za zahtjev ostvarivanja prava na doplatak za dijecu da dostavim rijesenje o pravu na novcanu naknadu HZZ za suprugu 2014g,zanimljivo rijesenje moram cekati nemam ga,drugo pitam sta ce vam resenje za 2014g,dobim odgovor ide u cenzus izracuna,ok kako cu ja znati dali ce se supruga ponovo zaposlit,kako se nesto u napred moze racunat,odgovor ako bude promjene ponovno se rijesnje pravi,dobro ali sta na godinu kad budem trazio doplatak dali mi se opet to racuna u prihod,odgovor da,pa kao mi se moze dva puta racunat prihod,jesam li ja lud ili nekuzim sta se tu desava,ima li tko takva ikustva i dali ima neki zakon na koji se mogu zalit,meni tu nema logike nikakve.
  9. Ne diraj Vukovar ako imaš i malo pameti,20godina kao da je bilo jučer,to se nesmije niti nemože zaboravit,a politika samo SDP može bit kriv nesposobni su to je očito, a sve ide nazad komunjare stare nedaju se,bas se pitam dokle čemo mi morat dokazivat da smo Hrvati.
  10. Koliko sam jučer načuo na radiju oglasio se i naš "izlječeni" ministar i izjavio da neće dirati mirovine 100%-tnih HRVI niti mirovine djece hrvatskih branitelja, već će samo dohvatiti, a koliko sam shvatio nas, iz njegovog po običaju stručnog izlaganja, a lako je zaključiti da manje vrijedimo jer imamo niži postotak HRVI. Jel ima netko saznanja koje je to ministar imao tocno dijagnoze,mene zanima dali je imao F62.00 trajna promjena osobnosti nakon katastrofalnih događaja ili samo F43.1 ptsp,ja bi ga predlozio za psihijatra mozda izljeci cijelu hrvatsku.
  11. tanka je linija izmedu ludosti i pameti,ja sam vec napisao nevjerujem da ima koji stvarni branitelj koji moze sve zaboravit,a sto se tice ptsp to nemoze svatko razumit,a vjerujem ti sto su naglo ozdravili glume radi okoline(jer se boje pokazat da njima nije dobro) i trude se bit kolko tolko pri sebi,mozda da organiziramo tima sto su nevjernici 24h u bolnici i 24h kod kuce sa nekim kojeg on smatra da je ozrdavio pa neka vide kako ljudi sa ptsp zive, a sto se tice Linica ja mu dajem svoju mirovinu ali mu zelim da se njemu desi to sto se meni i da zivi kao ja dao mu bog.
  12. nisi skuzio,to je u plan 21 sdp napisao. jel ima negdje pojasnjenje sta se to tocno odnosi na braniteljske povlastene mirovine. npr. ja sam u profesionalnoj invalitskoj mirovini hrvatskog branitelja,posto nemam starosne godine niti dovoljnog radnog staza odreduje mi se minimalna braniteljska, uvijet je bio 100 dana borbenog sektora,jesam i ja onda u povlastenoj 1970,00 kn
  13. Hrvatski branitelji iz Domovinskoga rata sastavni su i zaslužni dio hrvatskoga društva, kojima država, zbog njihova povijesnoga doprinosa obrani i stvaranju suverene i neovisne hrvatske države, treba osigurati sustavnu i dobro organiziranu skrb i pomoć u rješavanju problema s kojima se susreću u poslijeratnim vremenima. Branitelji su raznolika društvena skupina, u kojoj se pojedinci međusobno razlikuju po svom imovinskom i socijalnom položaju, obrazovanju, dobi, spolu, interesima, zaposlenju i društvenoj uključenosti, zdravstvenom i psihičkom stanju. Zato naša koalicija polazi od toga da je nužno primijeniti induvidualizirani pristup svakom branitelju i poštovati ga kao zasebnoga i važnoga pojedinca. Branitelje ne smatramo socijalnom kategorijom, niti posebnim krugom povlaštenih građana, već društvenom skupinom heterogenih pojedinaca koji dijele zajedničko iskustvo sudjelovanja u Domovinskome ratu i zajedničke probleme koji su posljedica ratnih zbivanja.
  14. ali koliko god Slavek rezao, neće ništa dobro uraditi niti za branitelje, niti za državu jer će smanjiti ionako nisku potrošnju, a samim time i staviti čep na prazno bure (državni proračun), a taj će čep ionako otvarati i svaki puta kad pogleda u to bure, bit će sve više suho. neznam koliko čovijek mora biti "glup" da svati bez potrošnje nema ni para,a kako da trošiš ako nemaš,nerazumijem kako su nas uspijeli razjedinit da smo slijepi pored svojih ociju,pitam ja vas branitelji jel postoji koji od nas da moze kazat proslo je od rata 22godine i da je zaboravio,meni je to sve kao da je jucer bilo,a oni koji tvrde da se moze to zaboravit tima je mozak malo sje...
  15. ako mi je racun pod ovrhom jel moguce dalje mi uzimat naknadu za taj isti racun,i zbog cega sudski troskovi nejdu pod ovrhu nego moram platit u banci na neki meni nepoznat racun,jel ima tu logike.
  16. probat cu kratko objasnit,2002g. zatvaram sve racune u toj banci,ali ispostavilo se da mi jedan tekuci nije zatvoren posto sam bio ljut i sve njim knjizice bacio preko pulta,ok da bi 2004g.uveli naknadu za odrzavanje tekuceg ok ali mene nisu obavjestili niti sam znao za taj racun,da bi 2009g.doslo mi kuci prijedlog za ovrhu 257,44kn i neki javni biljeznik Mladen Čop iz Daruvara 199,20kn,posto se nisu mogli naplatit sve je to otislo u neko mirovanje,prije mjesec dana saljem pismeno zahtjev za zastaru i obrazlozenje kako sam mogao placat racun za koji nisam znao,dobio sam odgovor negativan,stize ovrha 1.06.2013g,na mirovinu 650kn,odem u mirovinsko covijek mi izlista njihovo potrazivenje jos 38kn, ok ajde da se rijesim odem u banku kad tamo inenadenje,e sad je razlika vec 130kn plus 320kn (utužbina) tako se nekako zove.Ako ima netko tko bi me uputio gdje se mogu zalit,zar ja kao obican covijek moram bit zrtva ove drzave,dali smiju bez nove ovrhe to napravit nakon 4godine,i sto je meni sumljivo posebno placam javnog biljeznika gdje nemaju racun niti tarifu na sta se to odnosi,molio bi savijet.
  17. moze malo vise informacija,od kad je u mirovini,kolko ima godina,ova 1900kn mirovina je vjerojatno po starom zakonu gdje se nije trebalo imat 100dana borbenog sektora,mislim ako bi sada isao na opcu gledao bi se radni staz postotak invalidnosti tu bi ti bila niza mirovina jel zakon je takav nece ga mjenjat sigurno.
  18. ja sam dobio profesionalnu mirovinu 2010g. nigdje mi nije pisalo kontrolni pregled niti me nitko nista ne pita,normalno svaki mjesec tablete,dnevna,kontrola nekoliko puta na godinu kod psihijatra.
  19. mirovinski staž pokriva najmanje jednu trećinu radnog vijeka, ako je invalidnost nastala zbog bolesti ili ozljede izvan rada i to prije navršenih 65 godina života. Kao radni vijek uzima se broj punih godina od dana kada je osiguranik navršio 20 godina života do dana nastanka invalidnosti. Osiguraniku, koji je nakon navršene 20. godine života bio na redovitom školovanju i takvim školovanjem stekao višu stručnu spremu, radni vijek računa se od navršene 23. godine života, a osiguraniku koji je stekao visoku stručnu spremu - od navršene 26. godine života. Razdoblje radnog vijeka skraćuje se za razdoblje koje je osiguranik: - proveo na odsluženju vojnog roka - bio prijavljen kao nezaposlena osoba nadležnoj službi za zapošljavanje kompa čitaj zakon na mirovinskom
  20. malo da pojasnimo,čovijek sa 40 godina starosti,radni staž mu se racuna od njegove 20g,znaci 1/3 jedna trečina je potrebna radnog staza sto iznosi oko 7godina u tom slucaju,to je po zakonu,covijeku nije upitan radni staz,jako bitno u danasnje vrijeme je dokazat ostecenja tijela a ima tablica po postocima npr:ptsp 20%,kicma 10% itd,i usvemu tome ako imas manje od 60% nemoj se ni trudit trazit mirovinu jel ti nece ni gledat papire,to je realnost bez zamjerke.
  21. ima nešto istine u tome prvu pušku sam si napravio sam bojao sam se opalit da nebi se raspala,drugu sam zadužio thompsona imao sam osijecaj da bacam metke rukom,uniformu nisam smio ni pitat,kad vidim na tv usminkane uniforme americke puske itd... muka mi dode,volio bi otic u srbiju bas iz inata ali me strah imislim da necu
  22. možda bi trebalo prvo donest zakon šta je to istinski branitelj,mene to zbunjuje spominje se nije bilo tolko branitelja po ovom sto vidim izgleda da je bilo, samo treba razdvojit borbrni sektor,što se tice objave registra branitelja ja osobno moze se objavit,ali gledajuci realno vojnik bi trebao bit službeno lice nebi se trebao mjesat sa civilstvom,mada ljepo zvuci branitelj i ponos sto je moje ime tu,a s druge strane bili su zadaci gdje nisi bio branitelj nego napadac bilo je takvih a tko ce te zastitit.
  23. .............međutim to vrijedi samo ako je kojim slučajem stekao pravo na status branitelja,što mislim da je rijetkost sa civilnom zaštitom nije stekao status branitelja nije ni trazio,pitam zato jel ima i takvih koji su uspijeli si sredit ali ocito nismo svi isti u ovoj "našoj" Hrvatskoj.
  24. pitanje,tata je navršio 65g starosti mirovina 860kn poljoprivredna,bio je član štaba civilne zaštite od 6mj 1991 tako 5godina jel ima kakva prava iz domovinkog rata u povecanju mirovine ili moze to zaboravit,hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija