Jump to content

medionthedog

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Stigla je ovha ovaj mjesec iz jedne banke na placu.
  2. Hvala na odgovoru fakincino Dug za ova ostala 2 nenamjenska kredita je 200.000,00 kn. Hipotekarni kredit izlazi za 10 god., pretpostavljam da ce banke sigurno promjeniti sredstvo ovrhe i sjesti na ostatak imovine. Jedino što imam je ta kuca pod hipotekom. Kad bi prebacio kuću na člana obitelji prije neko neka banka stavi na nju zabilježbu, i kada za deset godina otplatim taj stambeni kredit, jel mogu banke pobijati darovni ugovor obiteljskom Paulijanskom tužbom. U kredite nisam ušao sa namjerom da ih ne otplacujem i sve je bilo ok prvih par godina dok nisam morao preci na puno manju placu. Jednostavno moram vidjeti sve solucije jel nemam drugog izbora.
  3. Kuca je pod hipotekom i kredit se redovito otplacuje administrativnom zabranom na plaću. Dva nenamjenska kredita se ne placaju redovito i uskoro ce stici ovrha na placu. Kakav je dalje postupak kad banke vide da se nemogu naplatiti iz place. Jel stanu u "red" i cekaju svoj red naplate kad se namiri prva banka ili idu ovrhom na nekretnine i pokretnine. Što sa kucom koja je pod hipotekom jel moze ona na dražbu neovisno o hipoteci ili ove dvije banke cekaju da se makne zalozno pravo u korist banke koja je upisala vec zalozno pravo na nektetnini.
  4. Baka želi dobiti besplatnu pravnu pomoć, ima sve uvjete koju su potrebni, ali problem je pri ispunjavanju zahtjeva. Želi sve svoje nekretnine koje se vanknjižno pišu na nju srediti da budu knjižno upisane kako treba. Treba joj pomoć od početka šta se tice sređivanja tih stvari. E sad, što upisati u " Zahtjev za odobravanje besplatne pravne pomoći ". Pogubio sam se u tome, neznam što upisati a nebi želio da joj zbog moje greške odbiju zahtjev. Unaprijed zahvaljujem na pomoci.
  5. Stvar je u tome da tata ima par kredita, rate je i uz moju pomoc svaki mjesec sve teže otplačivati. Ima hipoteku na kuću po stambenom kreditu i 3 nenamjenska kredita. Za stambeni mu se rata svaki mjesec skida sa plaće, a ostali krediti trajnim nalozima. Ova preostala tri kredita najvjerojatnije nece još dugo moci otplacivati. Kako se banke ne mogu naplatiti ovrhom na kuci jel je ionako već pod hipotekom, sjesti ce mu na ostatak primanja. Iz plaće se isto neće moci namiriti kolika je rata svaki mjesec pa sljedom stvari idu na ostalu imovinu koja glasi na njega. Problem je u tome da pčelinjak(košnice) ne glase na njega nigdje. Fora je da je koristio poticaje za pčele. 2004. god. je tražio nekakav kredit od ministarstva za proširenje pčelinjaka(na kraju je odustao od njega).Poljoprivredni savjetnik iz Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu i savjetodavnu službu je i dao Mišljenje po kojem ima pravo na kredit. U tom Mišljenju je i naveden broj košnica i njihova lokacija te da je moj tata vlasnik. To je bio prvi pisani trag da je on vlasnik pčelinjaka. Od 2004. svake godine dobiva poticaj. Nemam pojma kako da on meni daruje pčele, kad je jedini dokaz vlasništva ono Mišljenje i zahtjevi za poticaj svake godine
  6. Otac mi želi darovati sto košnica sa pčelama. Problem je u tome što on nigdje nije zaveden kao vlasnik tih košnica. Počeo je prije dvadeset godina sa jednom košnicom i mukotrpnim radom došao je do njih sto. Zanima me kako ih može darovati ako on sam nije nigdje zaveden kao njihov vlasnik. Je li moguce da kod javnog bilježnika potpiše izjavi ili nešto slično da je on vlasnik, a kasnije darovnim ugovorom prebaci košnice na mene. Otac je u sustavu OPG-a i par godina je koristio poticje za pčele. Poticaj je dobio tako da je "čovjek" došao i napravio "zapisnik" da on ustvari i fizički posjeduje te košnice te je dobio markice za njih. Je li to možda dovoljno kod javnog bilježnika da time dokaže vlasništvo. Ako mi na kraju i uspije darovati košnice, jel moram još ići na poreznu ili nešto slično ? Totalni sam laik što se tiče prava pa mi nemojte zamjeriti ako su ideje nebulozne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija