Jump to content

juhica

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. molim vas pomoć oko popunjavanja obrasca za povrat poreza za 2010 godinu naime, prošle godine sam u siječnju i veljači bio zaposlen, od ožujka do srpnja sam nezaposlen - supruga je imala poreznu olakšicu na mene, od kolovoza do prosinca sam zaposlen. malo sam u nedoumici kako popuniti obrazac da li u obrascu upsisujem osobni odbitak od 1-12 mjeseca 1800 kn ili u periodu 3-7 mjeseca upisujem samo 900 kn (jer je supruga imala olakšicu) Hvala!
 2. juhica

  rad blagdanom

  Hvala! Naime, poslodavac je rekao da oni koji rade na blagdan moraju fizički odraditi 40 sati s tim da im rad blagdanom bude plaćen +150% (npr. 8 sati/ 10 kn satnica blagdan= 80 kn + 8 sati rad blagdanom/ 15 kn satnica= 120 kn, taj dan blagdanom je plaćen 250 % ili primjer 200 kn.) Oni koji ne rade na blagdan moraju odraditi 32 sata i njima bude plaćeno onih 8 sati blagdan/ 10 kn satnica= 80 kn), što mislim da je ok. Moje mišljenje je da oni koji rade blagdanom u tom tjednu imaju više od 40 sati. Pitanje, da li je taj obračun tjedne statnice ok ili nije??
 3. juhica

  rad blagdanom

  Zanima me da li radnik koji radi blagdanom mora u tom tjednu odraditi 40 sati, jer oni koji su slobodni taj dan ( tj. ne rade na blagdan) odrađuju samo 32 sata.
 4. Molim vas pomoć ako netko zna odgovor na moje pitanje. Kako se računa tjedna satnica ako je u tjednu blagdan, a taj blagdan se radi? Da li osoba koja radi blagdanom mora fizički odraditi u tom tjednu 32 sata ili 40 sati?
×
×
 • Napravi novi...