Jump to content

juhica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim vas pomoć oko popunjavanja obrasca za povrat poreza za 2010 godinu naime, prošle godine sam u siječnju i veljači bio zaposlen, od ožujka do srpnja sam nezaposlen - supruga je imala poreznu olakšicu na mene, od kolovoza do prosinca sam zaposlen. malo sam u nedoumici kako popuniti obrazac da li u obrascu upsisujem osobni odbitak od 1-12 mjeseca 1800 kn ili u periodu 3-7 mjeseca upisujem samo 900 kn (jer je supruga imala olakšicu) Hvala!
  2. Hvala! Naime, poslodavac je rekao da oni koji rade na blagdan moraju fizički odraditi 40 sati s tim da im rad blagdanom bude plaćen +150% (npr. 8 sati/ 10 kn satnica blagdan= 80 kn + 8 sati rad blagdanom/ 15 kn satnica= 120 kn, taj dan blagdanom je plaćen 250 % ili primjer 200 kn.) Oni koji ne rade na blagdan moraju odraditi 32 sata i njima bude plaćeno onih 8 sati blagdan/ 10 kn satnica= 80 kn), što mislim da je ok. Moje mišljenje je da oni koji rade blagdanom u tom tjednu imaju više od 40 sati. Pitanje, da li je taj obračun tjedne statnice ok ili nije??
  3. Zanima me da li radnik koji radi blagdanom mora u tom tjednu odraditi 40 sati, jer oni koji su slobodni taj dan ( tj. ne rade na blagdan) odrađuju samo 32 sata.
  4. Molim vas pomoć ako netko zna odgovor na moje pitanje. Kako se računa tjedna satnica ako je u tjednu blagdan, a taj blagdan se radi? Da li osoba koja radi blagdanom mora fizički odraditi u tom tjednu 32 sata ili 40 sati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija