Jump to content

rott

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. zanima me sljedeće :pozvan sam kod državnog inspektorata radi saslušanja u postupku kontrole legaliteta obavljanja djelatnosti sukladno čl.30 i 31. zakona o državnom inspektoratu (NN 116/08 ,123/08 ,49/11),ja osobno se ne bavim ničim ,nezaposlen sam , pa me zanima dali postoji osnova zakonska da me mogu pozvati na takvo saslušanje ,dali mogu od njih tražiti putne troškove ukoliko se odazovem ,te koga mogu tužiti u svezi narečenog jer neznam o čemu se radi niti se ne bavim nikakvim djelatnostima ,kakva su uopće moja prava jer nisam u nikavom prekršaju i sl. uglavnom sumnjam da me je netko lažno prijavio ,vjerovatno da mi stvori probleme ,neznam tko niti zašto ,te ukoliko to utvrdim dali ga mogu tužiti za klevetu ili sl.
  2. dali će biti tečaj za policiju (nakon završenog četvero- godišnjeg školovanja,gimnazija i sl. ),kakvi su uvjeti i dr.
  3. zanima me dali je objavljen natječaj za tečaj za pravosudnu policiju ,kakvi su uvjeti ,gdje je zaposlenje ,koliko traje ,uvjeti i mogučnost daljnjeg školovanja i sl . ?
  4. dali imate podatak ili informaciju kada će biti otvoren natječaj za stipendiranje srednjoškolaca iz fonda hb ,te dali se promijenila stranica (mobms) ?
  5. muku mučim sa dohodovnm cenzusom radi ostarivanja prava na dječji doplatak,molim pomoć kome da se obratim jer me zanima dali porodiljna naknada nezaposlene supruge treba ulaziti u taj famozni dohodovni cenzus ,naime supruga je nezaposlena ,imamo troje djece ,jedini sam zaposlen u obitelji i od kada ona dobiva 1663 kn naknade ,prelazi nam cenzus za otprilike 75 kn,i odbili su nam dječji doplatak i dodatak za treće dijete od 500 kuna ,sa obrazloženjem da i ta naknada ulazi u cenzus.šta da radim i tko mi može pomoći ili me uputiti u moja prava ? na mirovinskom gdje se podnose zahtjevi nemaju baš razumijevanja vrlo su škrti na informacijama..
  6. do današnjeg dana još nema ništa od ugovora ,a kada će....nezna se ....!
  7. zanima me dali porodiljna naknada nezaposlene majke ulazi u cenzus za ostvarivanje prava na dd ,te ako i ulazi dali ima pravo na 500 kuna za treče dijete iako je cenzus veči od 1663 kn.??
  8. pa piše da se javi u ured za obranu ali nema posebnog razloga zašto nego samo da je obavezan milom ili silom ...
  9. sin mu u 10 mjesecu ove godine navršava 18 godina ,ide u 3 razred gimnazije ,te je danas dobio poziv da se u veljači javi u ured za obranu ,te ukoliko se ne odazove biti će prisilno doveden. shodno tome molim pomoć i odgovor sa foruma dali netko zna o čemu se radi ?? inače u njegovom razredu več ih je nekoliko dobilo takav poziv.nije mi to sve to baš jasno čemu ti pozivi ako vojna obveza nije više obavezna zašto zovu klince da im se jave,ako imate saznanja o tome više molim pomoč !!?? i savjet što dalje sa tim pozivom . Hvala !!
  10. ako se ne varam prošle godine su u veljači tek počeli sa isplatom stipendija na tekući račun hpb ,možda se zato još uvijek ne objavljuje popis djece,a možda i nešto drugo..
  11. dali imamo pravo na dividendu od 2008 godine u fondu hb ako smo prodali udjele u 08.mjesecu iste godine ?
  12. ne žele se javiti jer nema love ....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija