Jump to content

hopez

Korisnik
  • Broj objava

    81
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Postovani interesira me da li mogu koristiti olaksicu na prvu nekretninu ako kupujem polovicu stana .Vlasnik druge polovice je moj otac.Zahvaljujem.
  2. Zahvaljujem.Pitala bi ako bi moj sin kupio tu polovicu stana da li bi mogao koristiti poreznu olaksicu na prvu nektetninu jer muz ima nesto kuce na selu.
  3. Hvala.Pitala bi mi bi kupili od rodbine pola stana a pola smo nasljedili.Trebamo li platit porez na tu polovicu ili se to moze vodit kao kupnja prve nekretnine.Zahvaljujem.
  4. Postovani interesira me da li moram platiti porez na nasljedivanje ako mi je to prva nekretnina a stan je nasljeden od strica.Zahvaljujem.
  5. Molim VAs da mi odgovorite,imam stan u prizemlju i do mene susjed ima stan iznad nas Je krov i nastresnica.Problem mi je sto radi nastresnice imam u stanu malo svjetla pa bi Ja svoj dio nadstresnice iznad vrata skinula ,a susjedov ne bi dirala.Imam li pravo na to i sta mogu ako se susjed bude bunio?
  6. Molim Vas kako bi trebao izgledati taj ugovor o zajmu ?
  7. Molim da mi odgovorite .Imam ujca koji 80 godina i treba mu novac.Ja bi digla na svoju plaću kredit od 20000 eura i dala bi mu ih.Problem mi je što kako osiguram vraćanje kredita ,on govori da se mogu naplatit u slućaju njegove smrti na stan. Inaće on nema žene ni djece ,a ja ga nasljeđujem u jednim djelom kao i ostala rodbina. U vlasništvu ima tri stana i kuću u Splitu. Kako da sprovedem ugovor.Zahvaljujem.
  8. Živnikim u obiteljskoj kući koja ima više vlasnika. Problem je što neki od vlasnika nemaju novaca za legalizaciju a mi bi opet to svi trebali riješiti. Interesira me da li ja mogu ako platim troškove legalizacije cijele kuće sutra ,novce potraživati od nasljednika,nakon smrti vlasnika ?
  9. Poštovani student nisam pravnica,ali pišem na ovom forumu i pitam za savjet da me je više sramota ,koliko sam pitanja postavila.Da nije foruma moja majka i mi bi vjerovatno bili bez kuće kad nam od bahatog susjeda sjeo kredit a majka bila jamac.Kredit se trebao naplatit čak i ovrhom na nekretninu ,majka je i umrla nije doćekala da se kredit vrati.Nakon smrti susjed jednokratnom uplatom plaća sve. Inaće ćiniti dobro uvjek se isplati!
  10. hopez

    legalizacija

    Kad dobro promislim najbolje da ništa ne diram .Raćuni će stići a druge obitelji ih neće moći platiti.Mogli su pametniji zakon smisliti pa svak da može legalizirati svoj stan,a ovako jedan neće ,drugi nema para ,trećeg nije briga.
  11. hopez

    legalizacija

    Molim da mi savjetujete kako da postupam sa nelegalnom kućom. Kuno ća je u vlasništvu 4 obitelji a ja posjedujem prizemlje.puno puta sam se pokušala dogovoriti da predaju za legalizaciju ali oni neće.Sada čitam da vlasnik jedan može predati za cijelu kuću .a onda da poslije svak posebno snosi troškove. Kako se misli da će svak posebno ,ako kuća nije etažirana i kako se može naplatit od suvlasnika?
  12. Prilikom postavljanja pitanja nisam mogla ni naslutiti takvu agresivnu reakciju od stane gospodina samo ja.Inaće ja sam cijeli život radila i štedila ,nisam išla ni na ljetovanje ,ni na zimovanje dok su drugi putovali i provodili se po restoranima,uostalom svak će svoj porez pošteno i platit.
  13. hopez

    Darovanje

    Molim Vas da mi odgovorite.Interesira me da li se nekretnina koja nije legalizirana može darovati i uknjižiti,te se prijaviti na nekretninu koja nema kućni broj i kako do broja doći ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija