Jump to content

DivaAntares

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, s obzirom da ne pronalazim nigdje barem usmjeren odgovor na pitanje obraćam vam se ovdje. Naime suvlasnik sam i jedini zaposleni u funkciji voditelja poslova tur. agencije u tvrtci kojoj je glavna djelatnost turistička agencija. Ista posluje već dvije godine kao takva, te četiri u drugim djelatnostima koje sadrži. Sukladno Zakonu o turizmu, subjekt je isključivo online turistička agencija i kao takva nema poslovnicu. Kao voditelj poslova, zadovoljam sve uvjete propisane od strane zakonodavca. Moja dilema nastaje, sukladno zakonu subjekt ima pravo 6mj unutar tri godine uslijed opravdanog izostanka voditelja poslova zaposliti drugu osobu. Međutim, s obzirom da je sada stanje u turizmu takvo kakvo je, mi smo pogođeni jako trenutnom pandemijom, sa velikim gubitcima, no ne želimo istu zatvoriti, ja kao nositelj poslova sam na početku trudnoće. Doktor mi je savjetovao kako bi bilo najbolje da idem na mirovanje trudnoće i sukladno tome nastavak rodiljnog/porodiljnog dopusta. E sada, ukoliko bih isto odradila, a kako sam jedini zaposlen u tur.agenciji i funkciji voditelja poslova to bi značilo da je moj izostanak okvirno 12-18mj. Postoji li način na koji se isto može s obzirom da kao zaposlena na neodređeno imam sva prava pri odlasku na komplikacije tj kasnije na rodiljni/porodiljni dopust. Nastavno na situaciju, nismo u dispoziciji sada zapošljavati, a također i kvalificiranih voditelja poslova ima jako malo. Imate li kakavv savjet na koji način i kome se obratiit u nadi da se razriješi ovaj problem. Hvala unaprijed
  2. Ovako, na czss su rekli da napisemo izjavu o povjeravanju na skrb. Niti je receno sto da napisemo, samp to da predamo na palacu pravdei original rodni list djeteta, a onda dalje sud njih kontaktira i to kod njih rjesavamo.. Nadalje otac ne zivi s majkom, vec kao podstanar. Dakle ja zelim da moje dijete vida oca, medutim taj isti otac je neodgovoran, ima problema s drogom, druzi se sa sumnjivim ljudima i mijenja zensko drustvo intenzivno, do sada nije bio nesto prisutan u njenom zivotu, bez obzira sto smo bili zivjeli zajedno. E sada, ja zelim da dijete bude s njim, ali isto tako zelim se osigurati da ce dijete mi biti dobro kad je s njim. Kako da napisemo tu izjavu, a da ja budem sigurna da nema niakve rupe gdje bi mogao raditi problrme? i kakva je praksa sto se tice vidanja djeteta od nepune 3 god s bakama, djedovima? Zanima me da i s te strane ispunim tu recimo normu da nemam i tu problema. Htjela bih ostati u dobrim odnosima prvenstveno zbog kceri, kako bi sto manje osjetila trenutnu situaciju. A zbog toga ne zelim ako stvarnp nije potrebno iznositi cinjenice o bivsem, koje su sve nepobitne i u zapisnicima policije, sudova, itd. Nadam se da sam koliko toliko objasnila situaciju i hvala na sto skorijem odgovoru. ocajna mama
  3. Postovani, prije nekog vremena smo se bivsi i ja smo se rastali. Imamo dijete od dvije i pol godine. Sutra idemo po naputku czssa na sud podnijeti izjavu o predavanju na skrb. Prvo pitanje koje imam je kako da to napisemo i sastavimo? Nadalje imam s njim problen u vidu toga da ce on to potpisati i slaze se da sam ja skrbnik i samohrana majka. Medutim, ovako mi radi blago receno probleme kroz poluprijetnje, dugove koje imam zbog njega, a ne zeli ih rjesiti itd. No najveci je problem, a zato je i doslo do rastave, sto sam ga uhvatila nekoliko puta u konzumaciji svega i svacega, izgubio je stan u kojem smo zivjeli, pa smo dijete i ja sada sa svekrom na stanudok ne rjesim stambeno pitanje. Inace sam sa svekrom dobra,medutim s njegovom bivsom, tj majkom svog bivseg sam u cudnim odnosima jer je oduvijek otvoreno mi podmetala i radila probleme. E sada on trazi od mene da njegovoj majci dam dijete za vikend i on bi bio tamo s njom. Prvo strah me, jer jos nismo rjesili status da mi uzme dijete i nevrati, a s druge stranesobzirom da osim sto ima iza sebe zatvor zbog droge, opet je poceo to konzumirati i alkoholizirati se, ne zelim ispasti neodgovorna i dat mu dijete, a i ne znam hoce li biti normalan dok je s kceri. Molim hitnu pomoc! Njegova majka mi je vec nekoliko puta spomenula czss i njena prava i oduzimanje akose pokazem nepodobna da ju odgajam itd. Inace, sada cu se zaposliti za stalno, zavrsavam izvanredno fakultet, zivim trenutno sa njegovim ocem i sestrom dok si ne budem mogla iznajmiti adekvatan stan za sebe i dijete, dijete je u vrticu. Hvala puno, ocajna mama.
  4. Evo sam zaprimila od javnobiljeznickog ureda, prijedlog za ovrhu, s tim da pise da je ured primio 21.05.2012. postupak naplate tražbine, a ja sam prijedlog za ovrhu primila sad tek u petak. Tražbina je 1125,30 kn, iznosi su od 08.-12.2011. i 03.2012. godine. plus troškovi 800kn plus kamate. Na zadnjoj strani piše da imam pravo zalbe u roku 8 dana od primitka otpravka rješenja, a isto pise da moram podmiriti sve u roku 8 dana od primitka, s tim da je otpravak i rješenje od 24.05.2012. Kako je moguce da sam ja to tek sad zaprimila, pitala sam postara, sad je tek drugi puta islo i zanima me kako pravilno da srocim prigovor da se odbaci naplata i rjesenje o ovrsi? I to saljem preporuceno s povratnicom javnom biljezniku? Molim sto prije da mi date odgovor jer mi vec tece ovih 8 dana. Hvala, pozdrav.
  5. Poštovani, planiram otvoriti turističku agenciju koja bi poslovala preko interneta i samo sa dovođenjem stranih gostiju, ali sada sam načula da se zakon navodno mijenja i da će potrebni uvjeti biti stroži nego ikada. Mene sad zanima, može li voditelj poslovnice biti zaposlen preko student servisa, te imati dvije godine staža, ali preko studentskih ugovora iako jasno ima potrebnu dokumentaciju i preporuke od strane agencije u kojoj je radio? Može li poslovni prostor biti u sklopu stambene jedinice da agencija iznajmi prostor od fizičke osobe, dakle moja agencija od mene vlasnika prostora iznajmi prostor unutar stambenog prostora. Zahvaljujem vam na pomoci!
  6. Poštovani, moj problem je sljedeci. Stan je bio po pola bračna tecevina bake i djeda, djed je prvi umro i kako je bio bez oporuke njegov dio se dijelo na tri dijela, bakin, moj(po pokojnom ocu) i tetin. Dakle kad se izracuna ukupno to je 1/6 stana. Baka je preminula prije 5 godina i ostavila svoj dio teti, tako da je ona sada vlasnik 5/6 stana. Kako sam ju pitala da to rješimo i na koji nacin bi se dogovorili, ona sada meni spominje nebulozne cifre i stvari koje uopce nisu istinite i sve su rekla kazala s njene strane o financiranju mene, te mi ne zeli isplatiti apsolutno nista, nego zahtjeva da joj prepisem tu 1/6 stana bez ikakve isplate. Kako ja mogu sada na sto bezbolniji i jeftiniji nacin ishoditi to da me isplati u pravoj vrijednosti koju mi treba dati? Kakva je procedura kada vecinski vlasnik stvara probleme oko isplate, mogu li ja nju uopce natjerati da me isplati i kako? Htjela bih da to prode što mirnije i bez sudova ako je moguce. Hvala vam na što skorije odgovoru.
  7. Poštovani, tokom studiranja sam tri godine radila za jednu stranu turističku agenciju i sad bih htjela pokrenuti svoje, međutim financijski nisam u mogucnosti ostvariti sve uvjete koji postoje, dakle postojanje poslovnice i voditelj poslovnice, a i dalje studiram na drugom fakultetu i primam obiteljsku mirovinu. Postoji li mogucnost bavljenja turizmom bez ispunjenja ovih gore uvjeta? Radi se o paket aranžmanima u Hrvatskoj iskljucivo za strance. Hvala na što skorijem odgovoru.
  8. I kako to mogu provjeriti ili tražiti? Problem je u tome što ne znam jesu li išta poslali, a znam da sad mogu slati i ako ne primiš tri puta to je pravomocno, a nismo bili cijelo prošlo i ovo ljeto doma, a tako su mi smjestili iz Tmobilea. Slali su preko ljeta i onda nisam izreagirala jer nisam znala, pa su mi sjeli s ovrhom.
  9. Poštovani, zanima me informacija postoji li mogućnost ostvarivanja zastare u ovom slučaju. Imala sam pretplatu za internet preko vip neta krajem 2010. godine, do sada mi nije došlo ništa od strane nikakvog odvjetničkog ureda, samo imam zadnji racun za raskid ugovora i ukupni dug od 1050kn za podmiriti sa 3 mj 2011. Mogu li i kako zatražiti zastaru? Hvala na što skorijem odgovoru.
  10. Poštovani, trebala bih savjet. Mm je naslijedio stan svoje pokojne bake, koja je preminula u 2.mj. 2010. godine. Računi nisu placeni od 11. mj 2009. godine pa do početka 2013. godine, te iste račune nije prenio na sebe. Postoji li mogućnost zastare, kako ju ostvariti i kome se moramo obratiti da to ode u zastaru. Radi se o Toplani, Holdingu, HRT pretplati, Plinari i Stambenom servisu za pričuvu. Inače stan je u Zagrebu. Hvala na što skorijem odgovoru.
  11. A kako se određuje cijena? Sporazumno, po trenutnom stanju i kretanju cijena na tržištu ili? Hvala!!!
  12. Pozdrav, moj problem je slijedeći, bila sam redovan student EFZGa, na istom sam bila dvije godine na mirovanju studija zbog zdravstvenih problema, kada sam prošle godine u 8 mjesecu ostala trudna i na strogom mirovanju od strane liječnika. Kada sam na fakultetu podnijela molbu za mirovanjem studija, na koje bih po zakonu i Statutu sveučilišta trebala imati pravo, vratila mi se odbijenica s objašnjenjem da sam mogla u ukupnom studiranju samo ta dva puta na mirovanje. Zbog toga sam upisala godinu kao izvanredni student jer nisam imala uvjet rješen upravo zbog navedenih komplikacija u samom početku trudnoće, te izgubila zdravstveno dopunsko te mirovinu pokojnog oca na koju sam imala pravo samo kao redovan učenik. Sada kao majka djevojčice od 6 mjeseci bih trebala ostvariti upis opet u statusu izvanrednog studenta. U zakonu sam našla da kao majka student imam pravo mirovati za vrijeme trudnoće i do djetetove prve godine starosti, međutim meni je to pravo uskraćeno, ograničenjem koje jedino ima EFZG u sklopu Sveučilišta, jer Statutom Sveučilišta, kao i fakulteta nije navedeno ukupan broj puta koliko se može ići na mirovanje, već naknadno donešenim pravilnikom fakulteta. Molim vas za savjet, može li se što učiniti te što da eventualno napravim. Htjela bih vratiti redovan status, s timme i navedenu mirovinu, dopunsko zdravstveno i ostale beneficije koje sam imala kao student. Puno hvala.
  13. Poštovani, molim pomoć. Htjela bih razvrgnuti suvlasništvo u stanu u kojem imam 1/6, a 5/6 je vlasnik moja teta radi novčane isplate. Sva papirologija je čista. Možete li mi molim vas reći kakva je procedura, kome se obratiti i kako ide obračunavanje novčane naknade(po tržišnoj cijeni ili?). Isto tako, s obzirom da znam da teta ne raspolaže tolikom količinom novaca, a ne želim da stan slučajno ode na prodaju, postoji li ikakav model obročne otplate i kako on izgleda? Hvala najljepša, molim što skoriji odgovor, jer mi je jako hitno.
  14. U pomoć!!! Može li mi netko odgovoriti? Imam malo detaljnije pitanje, baka mu je internirana u vrapče, Alzheimer i to takav stadij da joj doktori predviđaju od 10 dana, do mjesec možda dva. Moe li on s obzirom da je još uvijek u karanteni zatražiti da posjeti baku? Je li mi trebamo uzeti i poslati spise od lječnika tj. lječničkog konzilija i dostaviti u Remetinec ili oni na njegovu molbu to sami traže? Nismo mu htjeli reći koliko je ozbiljna situacija jer je jako vezan za baku, ali smo mu savjetovali da piše molbu, stvarno u pomoć!!! Posjet je u ovaj petak i ne znam što da kažem njegovoj mami koja će ga vidjeti. Hvala!
  15. Bok svima, molim pomoć. Iznijeti ću sve, pa bi me zanimalo kako postupati dalje s obzirom na okolnosti. Zaručnik mi je osuđen na kaznu od godinu dana zatvora po KZ čl 173 st 2 u 5 mj 2009., kako je bio radio na moru, a i zbog svoje neodgovornosti, nije zaprimio poziv na izručenje kazne, te je stavljen na tjeralicu i u rutinskoj kontroli legitimiran je i sproveden kod suca pa u zatvor u Remetinec 4.1.10. na odsluženje kazne. Sad mene zanima na koji način on može ili dobiti skračenje, uvijet, dr. rad ili nešto u tom stilu, naravno uz dobro vladanje u vremenu kojem provede zatvoren? Živimo zajedno, ali nismo prijavljeni na istoj adresi, ja sam student, a on ima građevinsku tvrtku sa ocem. Uredno je prolazio čist na testovima na drogu zadnje dvije godine, to mu je bila jedna od olakotnih okolnosti kod izricanja kazne. Ne znam što još da napišem a može biti korisno, pa molim da me i u tom smislu usmjerite ili pitate. Isto tako me zanima koja je procedura da mu mogu ići u posjetu, čitala sam da moramo biti prijavljeni na istoj adresi, što je na žalost nemoguće bar ne što se prijave prebivališta tiće, kako mu adresiram pisma koja mu šaljem, kako rješiti stavljanje punomoći na njegov račun(na stranicama banke piše da to može putem javnog bilježnika on pitpisati, pa me zanima je li javni bilježnik u pratnji odvjetnika može kod njega? Malo o njemu, u 25 godini je, ovo mu je #OOPS#rija i glupiranje iz mladosti, no kao što sam napisala testove je radio i bio čist, ima svoju tvrtku koja dobro posluje, školovao se(srednja škola na pučkom(isto luda mladost)), živimo zajedno dvije godine, ne radi ekscese, nije nikad kažnjavan do sad, par prekršajnih zbog vožnje no to je sve uredno platio. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija