Jump to content

jmedved

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne moze. Bilo kakvu naknadu poslodavac moze ocekivati samo ako Vas suprug nije odradio otkazni rok. Ako je otkazni rok odradjen, o bilo kakvoj naknadi nema ni govora. U suprotom nitko nikada ne bi mogao dati otkaz.
  2. Razmjerni dio godisnjeg mu pripada i to mislim da je posve jasno iz citiranog clanka, ali uocite da mu poslodavac ne mora dati te dane kada on zeli (osim jednog) vec kada poslodavcu to odgovara.
  3. Dakle, postoji kazna za parkiranje s datumom 12.6.2002. Auto je bio registriran na moje ime, ali ja tu kaznu nisam ucinio. Covjek koji tu kaznu je ucinio je dedicirano rekao da on to nece platiti, a meni je danas stiglo rjesenje na nekih 300,00 kuna. Sto uciniti: a) platiti kaznu pa sam dici tuzbu protiv vozaca b) cekati zastaru (do kada).
  4. Nisam znao da ovjera potpisa ukljucuje i medicinski pregled.
  5. Prvo sto mozes ucititi je iskljuciti Caps Lock. Da li je bilo prekida izmedju ugovora na odredjeno u tih 5 godina?
  6. Isto tako ce je traziti ako osoba zeli alkohol. Osoba ZNA da je zakonom definirano da se alkoholno pice ne prodaje onima mladjima od 18. Ako u tom slucaju nije blesav da placa za nekoga drugoga, kako je dovoljno blesav da proda pice maloljetniku? Znaci, pricas napamet. Sto se mene tice, necu vise uopce ulaziti u diskusiju. Mislim da ima dovoljno materijala da ljudi sve procitaju i sami dodju do zakljucka.
  7. Zelis reci da se ovlasti trazenja iskaznice dobijaju time da to stavis u svoj "kucni red"? Ja jos moram vidjeti banku kojoj na ulazu pise da si duzan dokazati svoj identitet... Kakve veze ima da li placas gotovinom ili npr. cekovima. Zelis li reci da te trgovac smije traziti osobnu kada placas cekovima, a ne ako placas gotovinom? Naravno, ako placas cekovima, a ne mozes dokazati da su tvoji (npr. osobnom), trgovac ce ti uskratiti uslugu. Isto to MORA napraviti u slucaju prodaje alkohola. Nije niti zabranjeno... zelis li reci da je sve sto nije izricito dopusteno, ustvari zabranjeno? U tom slucaju cu imati gadnih problema jer sam upravo shvatio da nigdje ne pise da smijem spavati sa svojom zenom... Ajde mi citiraj clanak zakona koji to kaze... BTW. Molim te da lupis koji enter medju odlomcima... malo si nepregledan za citati...
  8. Po cemu je bankaru dopusteno nesto sto (tako ti kazes) trgovcu nije? Istina je da ti ne moras dati na uvid osobnu iskaznicu kao dokaz starosti, ali isto tako trgovac NE SMIJE dati pice ili cigarete osobi za koju sumnja da je maloljetna. Dusevne boli jer te netko trazi osobnu? Da mi je to vidjeti...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija