Jump to content

morven

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala Vam na linku! samo nismo još došli do informacije kako u tom slučaju mora izgledati deklaracija u trgovini - obićno mora biti zemlja porijekla i adresa proizvodjaća - a nekad se na secondhand robi ne može saznati zemlja porijekla... eto ako neko ima tu nekakve informacije, neka javi
  2. i mene to zanima....dali ste našli odgovor negdje dalje? Čuo sam da (za d..) postoji naćin da se do odredjene svote mjesečno može koristiti tržni nakup (blok). Ali neznam kome se obratiti za detalje ili potvrdu ove izjave...isto tako me zanima kako bi se onda stavila deklaracija, to jest npr. zemlja porijekla. eto ako netko više zna o trgovini sa rabljenim stvarima neka nas uputi, hvala
  3. Evo ovo je sad naprimjer primjer gdje zakon nije do kraja izradjen. I što sad, dali nebi trebalo napisati pismo ministarstvu financija i pojasniti absolutnu neefikasnost ovoj zakona. Dali postoji koja adresa na koje se može slati feedback konstruktivne vrste?
  4. Ima li koji zakon koji tocno propisuje kako mora izgledati deklaricija na slikama u prodajnoj galeriji? dali osim cijene mora biti i ime i adresa autora itd? Zahvaljujem na svim odgovrima!!
  5. ULTRA stvarno ste od veliko pomoci!! Zanima me kako izgleda tocno Ugovor kojim se difinira 'izlozbeno-prodajna' suradnja? jel ima mozda negdje na netu ili netko ima primjer?? hvala!
  6. mozda mozete dalje pomoci: naime otvaram galeriju/trgovinu i zanima me koji je naj cesci ugovor koji sklopi galerija sa umjetnikom. dali je moguce napraviti ugovor o autorskom honoraru s tim da porez (umanjeno od onih 30%koji su odobreni od drzave)od 25% i prirez plati autor nakon prodaje, to jest isplate od strane galerije? molim ako ima tko iskustva sa galerijama neka se javi..... hvala puno!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija