Jump to content

Kali11

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Kali11 objavio

  1. Puno hvala i oprostite za grešku. Malo sam u panici zbog vremenskog ograničenja za koje nisam znala.
  2. Pozdrav, molim Vas da li itko zna za odvjetnika ili odvjetnički ured koji je ima iskustva sa tuženjem velikih telekomunikacijskih kompanija? Upravo sam od državnog inspektorata saznala da postoji zakonski period za ulaganje žalbe/tužbe, te da on ističe sutra! Odjel za prigovore kod bivšeg poslodavca, kojem sam uložila žalbu, me zavlači i traži "još malo vremena" da navodno istraže slučaj iako sam im predala dokaze o malverzacijama i mobbingu kojem sam bila izložena zadnjih 6 godina, 11 mjeseci i 26 dana koliko sam radila za dotičnu kompaniju. Poslodavcu je moja žalba već 3. ili 4. po redu. Nikakvih posljedica za glavne aktere i zlostavljače nije bilo, samo je nama (djelatnicima) bilo gore jer su dotični dobili vjetar u leđa i postali još gori. Molim za pomoć! Unaprijed se zahvaljujem!
  3. Puno Vam hvala!!! Ovo je bilo vise informacija na jednom mjestu i u jednom danu nego sto sam ih u zadnje cetiri godine cula! Sastaviti cu sad dopise, jedino mi nije jasno sto je drugostupanjski organ? Puno Vam hvala za odgovor i informacije!!!
  4. Sve je pocelo 2002. godine kad je umro moj tata. Mami su u Zavodu za mirovinsko osiguranje rekli (u podrucnom uredu Slavonski Brod) da treba podnijeti zahtjev za obiteljskom mirovinom (studirala sam u to vrijeme i prema zakonu sam trebala primati ocevu mirovinu za vrijeme trajanja studija) i tamo su joj ga odmah i sastavili. Ja nisam bila prisutna pa ne znam tocno kako zahtjev izgleda i kako je srocen. Vrijeme je prolazilo, mama je zvala i raspitivala se o napretku slucaja i doznala da je spis poslan u Mihanovicevu u Zagreb na rjesavanje. Samu proceduru nam nitko nije znao, a mozda ni htio (malo mi je nevjerovatno da bas nitko koga je pitala ne zna kako se tocno te stvari rjesavaju jer nije da ih rjesavaju prvi puta - svima je komentar bio: kada spis dodje do nas, pogledat cemo o cemu se radi) objasniti. U medjuvremenu mama je obolila od Alzheimerove/demencije (bolest je vec u poodmaklom stadiju) i ja sam preuzela brigu o rjesavanju svih birokratskih zadaca. Odlazila sam u Mihanovicevu i nailazila na zatvorena vrata (doslovno nikoga nije bilo u uredu, bilo da je 8, 10, 12 ili 14 sati), zvala i rijetko kad bi se netko javio i dao mi isti odgovor: radimo na tome, nazovite uskoro. Da skratim pricu: doneseno je rjesenje u 5. mjesecu prosle godine(dobila sam postom isto skupa s nekim preracunom), svi su se kleli da je to to i da je sad gotovo i pitanje dana kad cu primiti uplatu, navodno nesto nije bilo uredu s tim rjesenjem i novac i dalje nisam dobila. Ne razumijem se u pravne stvari pa vas zato molim za savjet: sto napraviti?! Referenticu koja radi na spisu (to je vec valjda 20. po redu kojoj je spis bio proslijedjen) naganjam od 12. mjeseca (uzela je 3 tjedna godisnjeg, dosla na posao na nekoliko dana, zvala sam ju prosli tjedan i receno mi je da je opet nema do ponedjeljka, zvala sam ju danas i opet se nitko ne javlja); slucajno sam vidjela da imaju pravnu sluzbu pa sam njih nazvala - njihova pravna savjetnica (nije mi rekla svoje ime) je rekla neka se obratim tajnici odjela. Htjela sam osobno otici do njih, ali kazu da je to sada zatvoreni odjel i da ne mogu do njih doci. Salju spis od jednog do drugog referenta, mene uporno posljedjuju dalje... pred gubitkom sam stana i na rubu zivaca. Molim Vas za pomoc. Da li se itko razumije u ovo? Da li znate mozda bar koji se zakoni odnose na ovaj problem pa cu ih sama prouciti. Znate li mozda za nekog odvjetnika u Zagrebu koji radi pro bono slucajeve jer, iskreno, za koji tjedan necu imati vise ni za kruh a pogotovo ne za platiti odvjetnika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija