Jump to content

musikmirek

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala lijepo na odgovoru te se nadam da na prvo pitanje odgovor vrijedi i ako se radi o podruznici a ne samo o d.o.-u. Da li strana tvrtka moze jednostavno dovesti i raditi na svojim strojevima (privremeni uvoz ) u RH,te da li podruznica ima nekakve prednosti u odnosu na d.? Jednostavno,radi se o uvozu velikih gradjevinskih strojeva,kamionima,prikolicama te nisam pametan i dovoljno bistar na koju opciju da idemo,podruznica ili d..Ako me mozete savjetovati,bio bih Vam veoma zahvalan. Procitao sam zakon o trgovackim drustvima,podruznicama,predstavnistvima ,ali tih par stvari mi nisu do kraja jasne.Dobio sam deset odgovora i skoro svaki je drugaciji,a ja bih htio napraviti nesto najzahvalnije za tvrtku i mene.Hvala unaprijed.
  2. Postovani, Zanima me sljedece: 1.Ako Njemacki drzavljani zele otvoriti d.. u RH da li ja kao njihov zaposlenik u Njemackoj mogu biti imenovan direktorom u RH tako da i dalje tvrtka placa moje socijalne doprinose u Njemackoj? 2.Da li je interesantnije otvoriti podruznicu ili d..? 3.Da li je bolje da me imenuju prokuristom ili direktorom tvrtke ? Koja je razlika? Hvala unaprijed!
  3. Postovani Moderator,kako bi ljudi rekli,da Vas nema,trebalo bih Vas izmisliti !!! Kod mene je sljedeca situacija.Ostao sam bez posla u Njemackoj,vratio bih se sa obitelji doma i otvorio Obrt ili tvrtku za ciscenje i odrzavanje objekata u Zagrebu.Imam vlastitu nekretninu i nesto za pocetak materijalnih sredstava. Interesira me sta bi mi Vi preporucili: 1.Obrt ili D.? 2.Da li mogu kad prijavim nesto od toga i kad se prijavim na socijalno i mirovinsko dobiti automatski osiguranje za moju obitelj? 3.Koliko bi mi novca trebalo za za otvaranje Obrta (kada bih se odlucio za njega )i da li sa mojom srednjom skolom (precizna mehanika,4.stupanj) i referencama iz Njemacke (Qualitätsmanagement) trebam za taj posao Majstorski ispit? 4.Da li kod otvaranja obrta mogu dobiti kakve povlastice posto mi je to prvi obrt u zivotu i da li mogu mozda pravdati pocetna ulaganja(strojevi,kompjuter,namjestaj kancelarije,telefoni,itd... u poreznoj olaksici prve godine poslovanja(kao u Njemackoj )? Jos jedanputa puno,puno hvala te se nadam da cete mi uspjeti pomoci!!! 4
  4. Da li mogu sa tvrtkom koja posluje u Njemackoj raditi poslove ciscenja u Republici Hrvatskoj ili moram otvarati jos jednu novu tvrtku u RH te da li mi se uopce isplati raditi preko strane tvrtke u RH ? Hvala unaprijed
  5. E,sad ste postavili dobro pitanje.Ja sam doticnom gosp.platio ishodovanje lokacijske dozvole,za gradjevinsku dozvolu mi je na jedan sjajan nacin izvukao novce.Dakle,ja sam se spremao na put nazad u Njemacku u taj kobni petak a gospodin mi je rekao da je dozvola ispisana i da je sve o.k. te da referentica nije tu(na bolovanju je) te u ponedjeljak ide po dozvolu u Opcinu.SUPER!!!!.Koji sam ja naivac bio,ne mogu vjerovati.Platio sam mu tada jos tri tisuce maraka(potvrda na komadu papira sa njegovim potpisom i zigom tvrtke.Pravi sam Generalic iz Hlebina.Sada bih i ja pitao gospodu parnicne strucnjake- Da li ja zakonski mogu teretiti njega za sve ovo,vjerujte mi ,ne zbog novaca nego zbog principa on mora snositi posljedice.Sta se da napraviti sa arhitetskom komorom,mozda netko zna?Da li ga se tamo moze prijaviti i koja je svrha toga?Jednostavno ne zelim da nam se smije kako nas je nasamario,prevario,napravio nas bolesnim i nesretnim ljudima.Hvala unaprijed.
  6. Postovani,nisam se javio u Rujnu 2006,javljam se sada u Veljaci 2008.DANAS SAM DOBIO GRADJEVINSKU DOZVOLU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Poslusao sam Vas savjet,savjetovao sam se sa referenticom u Opcini,nasao novog arhitektu,napravili smo sve ispocetka(uopce nisu bili sporni gabariti,sve je u normali)i covjek je ishodovao G.D. Zelim Vam se zahvaliti,Legalis mi je puno pomogao sa savjetima i kad mi je bilo najteze bili ste uz mene.Puno Vam hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija