Jump to content

azrielzg

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani kolege forumaši i cijenjeni moderatori, dana 28.07.2005. godine provaljeno mi je u stan od strane nepoznate osobe (ili više njih). Napominjem da sam toga dana imao svoje vjenčanje, a provala se dogodila oko 20h. Susjeda je uočila odškrinuta vrata, ušla je i vidjela razbacane stvari, otvorene ormare i ladice itd. Pozvala je moga oca koji je otišao sa svadbe (i proveo jadan pola noći u postaji u Nehajskoj, ali to je druga priča), i nakon toga policiju. Napravili su očevid, poslikali, zaprašili, ispitali susjedu i ostale susjede, uglavnom korektno obavili posao. Ukradeno je dosta zlatnine (cca desetak prstena, dva lančića, jedan pečatnjak, nešto privjesaka), 500 dolara moje sestrične koja je bila u gostima, dva mobitela... Moje pitanje glasi: od policije više nikad ništa nismo čuli o toj provali, nitko nam se više nije javio, a prošlo je od onda evo već skoro 7 godina. Ima li uopće svrhe išta pitati u policiji, ili su nastupile zastare i slično? Jedino nam je rečeno kako su to vjerojattno bili kvartovski narkomani i da se ne nadamo previše, a to je mome ocu rečeno u postaji. svaki savjet što učiniti je dobrodošao! Hvala i lp.
  2. Evo da finiširamo: otišao sam jučer ujutro u Allianz, dobio sam onu potvrdu u kojoj prihvaćaju odgovornost svojeg klijenta za nastalu štetu na mom vozilu, popodne sam ostavio auto u Fordovom servisu i sad idem po njega. Servis će se naplatiti s osiguranikove police. Hvala za pažnju i lp, M.
  3. To ne znam. Znam samo da će štetu pokriti onaj koji ju je i napravio, a to je jedino važno. Vozač kamiona je prema izjavi ''žurio i nije mogao čekati policiju'', i zato je otišao prije dolaska ophodnje. Inače procjena štete je 6800 i nešto sitno kuna, Ford S-max, pa ako se nekome dogodi nešto slično neka obavezno prijavi štetu policiji i traži nadoknadu štete od druge strane! Hvala i lp, M.
  4. Poštovani, samo da napomenem kako me kontaktirao policajac prometne policije i dao mi broj police osiguranja prijevoznika čije je vozilo lansiralo kamen, te me uputio da se javim njegovom osiguranju. Tako da se idem sutra javiti u Allianz i napraviti zahtjev za naknadu štete. Hvala i lp, M.
  5. Poštovani, prije dva dana vozio sam Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Otprilike u ravnini kod Tifona prilikom preticanja kipera koji je bio natovaren šljunkom jedan kamen je otpao s njega i završio u mom vjetrobranu. Nakon početnog šoka uspio sam zvučnim i svjetlosnim signalima nakon 500-tinjak metara zaustaviti kiper, i kada sam vozaču objasnio što se dogodilo rekao je da to nije od njega, sjeo u kamion i odvezao se! Na brzinu smo zapisali podatke s kamiona, reg. oznaku i pozvali policiju (sa mnom su bila i dvojica kolega iz firme jer zajedno putujemo na posao, koji su posvjedočili istome). Policajac je uzeo izjavu i rekao da ću biti kontaktiran od strane njegovih kolega. Što mogu dalje očekivati, i kome da se javim za naknadu štete jer ista iznosi cca 7000 kn? Koje sankcije može snositi vozač kipera? Hvala unaprijed!
  6. Meni se to dogodilo prije dva tjedna usred bijela dana na Horvaćanskoj cesti, kod križanja s ulicom Hrgovići... Uglavnom, vozim u desnoj traci brzinom od kojih 60 km/h, kad se iza mene pojavila policijska Octavija i vozač pali rotirku... Ja usporavam na cca 40 km/h i mičem se više udesno, kako su nas uostalom sve učili u auto školi. I čekam da vozilo prođe mimo mene. Isto postupa i vozač ispred mene, kao i vozač u lijevoj traci (miče se ulijevo i usporava). Ali policija NE PROLAZI već vozi i dalje na isti način, dakle iza mene (nas). Nakon što smo svi prošli križanje policija ubrzava, vozi paralelno sa mnom i kroz suvozačko staklo mi pokazuju stop palicu. Stao sam na odvajalištu za ulicu Bernarda Vukasa, policajac izlazi iz auta i pita me zašto se nisam zaustavio na rotirku. Ponovim mu ovo gore (autoškola), a on kaže da me pokušava zaustaviti 700 metara i da nisam želio stati. Ja kažem da to nije istina i da mi se jednostavno nikad nije dogodilo da me zaustavljaju usred vožnje kao u seriji Cops, i da nisam uopće shvatio što hoće od mene. Frajer na to kaže ''redovna kontrola prometa'', uzme mi dokumente, ode do auta i vrati sve nazad i kaže sve u redu, do viđenja!! Ja mu onako prijateljski kažem da hrvatski vozči na to nisu navikli i da se ne postavlja odmah kao da smo svi kriminalci u bijegu, a lik u pol glasa - ''ma kužim ja, ali po novome moramo tako''. I ode! Tako da se ne čudite ako se i vama desi...
  7. Ne moraš brinuti, jer zabrana upravljanja se odnosi na OSOBNO vozilo, a ne na teretno. Dakle, posao nije u opasnosti.
  8. A gramatiku i pravopis si učio na wc-u?
  9. Policajac ima ovlast davati obavijesti, zabrane i upozorenja. Privest će te svaki policajac, a kazniti svaki sudac. Oladi.
  10. Pošto imam sličan slučaj, kakva je sudska praksa u slučaju da se skrušeno prizna prekršaj, plati se novčana kazna i donese se dokaz da je vozačka dozvola nužna za izvršenje posla? Radim u tuzemnoj distribuciji robe i dogovorio sam sa šefom da će mi tolerirati dva - tri mjeseca bez razvoza, stavit će me u skladište ili nešto... Ali sve preko toga - posao bye bye...
  11. Jednom se i meni dogodilo, lupilo me kod Šare/Dobojska, išao sam garant 80 a ograničenje 50. Blicnula kamera, i dok se pandur 100 m dalje snašao (imao je zaustavljen jedan auto) ja sam prošao pored njega. Doma mi je došla čestitka s kaznom, a ja sam se žalio i rekao da fotka nije dokaz u prekršajnom postupku, i da me policajac nije zaustavio nakon slikanja. I oslobodilo me. Ali to je bilo jaaako davno, ima desetak godina, pa provjeri da li to još vrijedi...
  12. Pozdrav svima! Prijateljica otplaćuje kredit u iznosu glavnice od 50,000 kuna za svog bivšeg dečka, s kojim nije u vezi gotovo godinu dana. Rata joj iznosi 700 kuna, na 7 godina. Kredit je podigla na svoje ime, vjerujući da će od te veze dugoročno biti nešto, a na njegov nagovor - tim novcem lik je kupio motor s kojim je nakon mjesec dana imao totalku i prodao ga je za par stotina eura. No prekinuli su nakon dvije i pol godine zajedničkog života, a ona nastavlja otplaćivati kredit. Na njezine molbe da preuzme otplatu kredita on se oglušuje. Postoji li ikakav pravni način da ga se natjera na otplatu kredita? Ispričavam se ako tema nije za ovaj podforum, molim moderatora da ga premjesti po temi. Hvala unaprijed! A.
  13. Moj bratić se jednom izvukao na sljedeći način: vozio je auto registriran na oca, oca su tražili da dostavi podatke vezane uz osobu koja je vozila. Pošto je stric prijevoznik, imao je dokaz da je u navedeno vrijeme bio na službenom putu (radni nalog)i da nije upravljao osobnim vozilom, a sudu je izjavio da je vozilom upravljao član uže obitelji protiv kojeg nije dužan svjedočiti na sudu. I sud je odbacio zahtjev policije. E sad,može li se to i danas primjeniti ne znam, to je bilo prije nekih 5 godina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija