Jump to content

Pinkara

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. može li mi netko odgovoriti na ovo...
  2. Radim u bolnici.Na godišnji sam otišla 27.7.2014.Trebao je biti otvoren do 30.6.2014.Vratila sam se 15.8.-na državni blagdan.Nemam ja kome reći da ne želim raditi jer me nitko i ne pita.Oduzeto nam je pravo biranja jednog djela godišnjeg.Mene zanima kako stvari stoje s pravne strane.
  3. Sa godišnjeg odmora sam se na posao vratila 15.8.2014.-državni praznik.Radnik sam u smjenama(prva i druga smjena)-državna firma.Zanima me dali sam imalapravo taj dan biti slobodana s obzirom da je to praznik.
  4. Radim u državnoj firmi kao radnik u smjenama(prva i druga smjena).Zanima me dali imam pravo na slobodan dan ako taj dan spada na državni praznik.Naime,u mojoj je firmi praska da ako radim na praznik-plaćen mi je,a ako ne radim on mi ide u redovan slobodan dan.Dakle ako u mjesecu ima 8 redovnih slobodnih dana i 2 praznika ja imam 8 slobodnih dana,nemam naknadu za praznik osim što mi bude plačen ako sam ga radila.
  5. Radim u državnoj firmi.Nisam koristila niti jedan dan godišnjeg odmora,ali mi je bez mog znanja otvoren 31.12.2014 s tim da ja radim a papirnato sam na godišnjem odmoru.Kad sam zatražila riješenje o godišnjem dobila sam samo papir koliko dana godišnjeg imam.Tražila sam da mi se upiše datum kada su mi otvorili godišnji(31.12.2014),ali su odbili.Smije li se to raditi i kakva su moja prava?
  6. A što ako poslodavac to ne ućini?U pitanju je privatnik.
  7. Dali je poslodavac dužan vratiti novac za sanitarnu knjižicu?
  8. Kuća je na oca i njegova ljubavnica nije sudjelovala u nikakvoj gradnji te kuće već je došla na "gotovo".
  9. Otac živi sa ženom koja je 24 godine mlađa od njega.Zajedno su 4 godine,ali nisu vjenčani.U slućaju njegove smrti dali ona ima pravo na kuću ako joj on oporućno ništa ne ostavi?
  10. Majka i otac su se razveli i otac živi sa drugom ženom(nisu vjenčani).S obzirom da nam odnosi sada nisu dobri dali ja i sesrtra možemo zatražiti naš nužni dio kuće u kojoj živi otac sa ljubavnicom.Ako možemo,koliko iznosi taj nužni dio za svaku?
  11. Nije to bila neka škola.Dobila sam knjigu iz koje sam ućila i onda su me ispitivali i to je bilo to...
  12. Molim vas da mi odgovorite.Prije skoro tri godine sam polagala za obrtnika,ali obrt nisam nikad otvorila.Dali mi to još uvijek vrijedi ili moram ponovo polagati?
  13. Prije skoro tri godine sam polagala za otvaranje obrta,ali obrt od tada nisam otvorila nikako.Dali mi to još uvijek vrijedi ili je propalo i moram ponovo polagati?
  14. Majka je stan otkupila dok je bila u braku sa mojim ocem što bi znaćilo da su ga otplaćivali zajedno.Postoji li naćin da sprijećimo prodaju kuće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija