Jump to content

enygma

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sestra je taj ugovor napravila nakon što je izgubila sud sa majkom, ali opet prije nego što je presuda postala pravomocna. Sa ovime ste mi puno pomogli. Jako je neugodna situacija. Hvala.
  2. Poštovani, molim Vas pravni savjet vezan uz slijedeći problem. Name, majka je vlasnica 4/6 apartmana, a sestra preostale 2/6 šestine. Kako je sestri nakon smrti oca pripadala samo 1/6 a ona je htjela još jednu, bilježnik ih je savjetovao da naprave ugovor o renti, kroz koji će sestra majci isplatiti tu dodatnu 1/6. Nakon potpisanog ugovora sestra se uknjižila na tu još jednu 1/6. Međutim, nakon nekoliko godina upornog sestrinog odbijanja da izvrši uplatu za koju se je obvezala, majka je tužila sestru ( koja je inače dobro stojeća ) za neplaćanje i dobila presudu u svoju korist. Sestra nakon presude i dalje ne izvršava uplate, ne prima plaću na račun, a ove 2/6 šestine apartmana je dala kao založno pravo na ime pozajmice koju je navodno dobila od čovjeka sa kojim živi. Molim Vas da mi pojasnite dali je moguće da se dio nekretnine da kao osiguranje za pozajmicu bez suglasnosti svih vlasnika, kakva prava ima taj čovjek na ime založnog prava, dali on može svojevoljno iznajmiti apartman, dali na bilo koji način može raditi nešto sa čime se majka nebi složila. Isto tako me zanima dali majka, kao većinska vlasnica, može promijeniti bravu na vratima i onemogućiti toj osobi ulazak u taj apartman? Još samo da napomenem da se radi o stanu koji nije posebno etažiran, te nema posebnog o načinu korištenja. Puno Vam hvala.
  3. Poštovani, molim Vas savjet. Mi smo obiteljsko poduzeće, koje smo iz financijskih razloga morali smanjiti broj zaposlenih. Jedan od bivših radnika, nakon što mu je obzanjen otkaz kao tehnološkom višku, odlazi šest mjeseci na bolovanje. Dok je na bolovanju, šalje nam Inspekciju rada pod izlikom da ne dobiva isplatne liste, a ujedno zaboravlja da je na svakoj uredno potpisan, a ostale su mu poslane poštom preporučeno, prema tome, a nakon pregleda sve dokumentacije, Inspekcija rada nema temelja za prijavu. Nakon šest mjeseci se vraća sa bolovanja, više ne želi raditi za istu plaću i želi da ga odjavimo kao tehnološki višak, na što mi sada ne pristajemo jer ima posla za njega, a on o sporazumnom otkazu ne želi ni čuti. Nakon toga krene niz prijetnji, među njima i ona da će nas uništit... Dobiva momentalni otkaz! U posljednjih četiri mjeseca, šalje na dva puta Inspekciju žaštite na radu, pod izlikom da radi u nemogučim uvjetima i da nije dobio zaštitnu opremu. Opet inspekcija, nakon uvida u sve nema temelja za pisanje prijave. Moram napomenuti da je svaku plaću uredno primio, da je koristio i godišnji odmor, a i to da se tužio i slao inspekcije večini bivših poslodavaca. Nakon svega ovoga i to još u takvim teškim vremenima, mi više neznamo kako mu stati na kraj, jer on ima navodno pravo slati inspekcije u nedogled, a svaki inspektor uzima i do 20 h našeg vremena, živaca, neugodnosti... Dali postoji kakva njegova odgovornost za neutemeljena pozivanja inspekcija ? Hvala i srdačan pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija