Jump to content

bellastella

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Molim vas pomoć. Prodajem zemljište sa zgradom.Ispostavljam račun R-1 gdje je vrijednost zemljišta xx vrijednost zgrade xx porez 23% na zgradu __________________________ ukupno Porezna referentica mi je vratila račun jer nisam iz vrijednosti zgrade izuzela vrijednost zemljišta ispod zgrade i dodala ga preostalom zemljištu. Ja to u literaturi nisam nigdje našla. Je li ona u pravu? Puno hvala
  2. Poštovani, 2005. smo kao d..uvezli neke limove iz BIH,dobavljač je imao uredno ispunjen EUR-1.Nakon 6 godina dobijemo dopis iz carine o carinskom dugu od 12.000 kn jer je dobavljač krivo izdao EUR-1, jer on nije proizvođač tih limova, tako da sad mi trebamo platiti tu carinu naknadno. Zanima me koja su tu moja prava- nitko nije znao da ti limovi nisu proizvedeni u njegovoj tvornici,i sama država BIH je to ustanovila 2010.godine.Zašto se ne kazni njega?!I što je sa zastarom duga?Što u carini ne vrijede 3 godine? Hvala unaprijed
  3. Nisam mu ja ponudila posao, niti je radio za mene.S njim nemam veze.Nije to jadni branitelj već gulikoža države.Al doći će i ta registar na vidjelo jednog dana... Nije mi jasno- upadne ti lopov u kuću, ugrize ga tvoj pas. Lopov te tuži radi ugriza.Ti mu moraš platiti odštetu. To je slična situacija ovoj mojoj.
  4. Kako na presudi 2.stup.suda ne piše nikakva uputa o pravnom lijeku, koji mi je rok za žalbu? Ako znam da suci iz 1.i 2.stup.suda su kućni prijatelji sa tužiteljem, a liječnici vještaci bratići tužitelja, kome mogu prijaviti te suce i liječnike zbog sukoba interesa. Da li je kasno sad poslije 2.stupanjske presude tražiti izuzeće suda i tih vještaka koji su pogodovali tužitelju pri presudi?
  5. Radi se o sporu između branitelja sa ptsp-om kao tužitelja i firme x kao tuženika. Tuženik je doživio nezgodu u području firme x .za vrijeme dok je bio zaposlenik morh-a,uzeo je višemjesečno bolovanje, da bi radio na crno kao vozač kamiona u jednoj građevinskoj firmi. Došao je kamionom firme gdje je radio na crno po građevinski materijal u firmu x, natovario kamion i kako nije mogao zatvoriti stranice kamiona, pozvao je djelatnika s viličarom da ih mu pomogne zatvoriti.Viljuškarist je prišao kamionu,gurao stranicu koju je rukama držao tužitelj i u jednom momentu tuženik je ispružio nogu pod viljuškar.Noga mu je bila slomljena u zglobu. Vlasnik firme je odmah ponudio odštetu, nekretninu.No tužitelj je nakon 7 dana razmišljanja odlučio poslušati svog prijatelja odvjetnika i oguliti firmu x do kože.Liječnici su mu išli u prilog pustim dijagnozama iz djetinjstva koje se stavljaju u odštetni zahtjev, sudac koji je vodio 1. suđenje mu je prijatelj.Liječnik koji je radio vještačenje nezgode mu je bratić.Taj ga je liječnik i liječio od PTSP-a.Drugi liječnik, njegov svjedok,kirurg govorio je o lomu, ali nije spomenuo MRSU koju je tužitelj dobio u odjelu kirurgije.Nitko nije postavio pitanje "zašto si ti radio kao akt. zaposlenik morha u građ.firmi kao vozač, i još k tome imaš dijagnosticiran PTSP". Presudom drugostup.suda ustanovljeno je da je tužiteljeva odgovornost za nezgodu 30%, tuženikova 70%, dok je u 1.suđenju tužitelj bio potpuno izuzet od odgovornosti.Napominjem da su suci iz 1. i 2. postupka kućni prijatelji sa tužiteljem, a liječnik koji ga je liječio od PTSP-a i svjedok u sporu, mu je bratić. Moj odvjetnik se nije pokazao kao vrstan poznavatelj prava, jer iz presude 2.stup.suda se vidi da se žalio po nikakvoj osnovi na prvu odluku, te da nije tražio smanjenje troškova parnice, pa su sada ogromni. U vrijeme obadva suđenja nije htio da pokažemo inkriminirajuće fotografije tužitelja koji je glumio invalida zbog noge,a u vrijeme dok ga nitko ne gleda,ruši stabla po šumi, kopa vinograd,itd. Zanima me što sad da ja radim?!Moj odvjetnik želi da idemo na Vrhovni sud, a s njim dalje ne želim imati posla.Nije dao prave dokaze dok je imao šansu,ne znam koja je korist sada ikome ih pokazati.I što ja kao stranka mogu sada?ja sam oštećena njegovom aljkavošću i glupošću,između ostalog.Da li mogu tražiti poništenje suđenja zbog svjedoka liječnika koji su u sukobu interesa i zbog sudaca koji su tužitelju kućni prijatelji?Molim Vas pomozite!!!!
  6. Radi se o branitelju sa PTSP-om koji je uzeo bolovanje i u vrijeme bolovanja doživio nezgodu dok je radio na crno. Vozio je kamion za jednu građevinsku firmu. Zanimaju me sankcije za njega.Kome ga mogu prijaviti? Ogorčena sam jer je svojom nesmotrenošću nastradao, i sad on tuži dalje.Traži odštetu od firme x gdje je došao kao kupac u ime građ.firme gdje je radio. Nitko se na sudu nije zapitao što je radio i zašto je radio dok je na bolovanju.Liječnici su mu rođaci,nabrojali su 20 dijagnoza bolesti koje je navodno dobio u toj nezgodi,odvjetnici su mu kućni prijatelji.Sudac mu je također prijatelj.
  7. I sam zastupnik je tu zbunjen, jer je s našim knjigovođom sve račune usuglasio, što je plaćano gotovinom,i tu gotovinu je on predao dalje.Problem je u knjigovodstvu osiguranja.Kako mogu priznati dio uplata, dio ne?
  8. Imamo neusklađenu karticu s jednim osiguranjem;kao dobavljačem.Kod nas je stanje 0,po njima imamo 10.000,00 kn duga.Razlika je nastala kad je njihov djelatnik naplaćivao police u gotovini,te su oni dio uplata priznali,dio nisu.Mi smo knjižili račune gdje je rukom upisano plaćenokao plaćanje u gotovini.Takvih računa je 15-ak.Oni su priznali 5 takvih računa kao plaćene u gotovini, a ostale nisu,smatraju kao neplaćene.Sad su nas tužili.Pitanje:Kako sud gleda na to što priznaju dio uplata, dio ne? Na što se možemo pozvati, na kakvu klauzulu, praksu? Unajmili su odvjetnika, sad me strah da me ne zafrči pravnim pojmovima.. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija