Jump to content

4gbr

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovaj gore sa slikom kaže da ni jednu emisiju "Veterani mira" nije gledao? A vodi forum, briše postove, uvodi manire lijepog pisanja (ne smi se crvena velika slova i sl. )i ponašanja izvana a unutra u njemu kao stari milicjot.Koje bacanje magle, u koje svrhe i u čije ime .... navlačiti pa proslijediti onih koji nasjednu onima koji su za zo plaćeni.
  2. Nemojte samo kukati jedan drugome i popunjavati forum sa tko će većim brojem objava.Poduzmite nešto konkretno za boljitak sebe i svojih obitelji bar u buduće ako niste do sada.Nekoliko stotina udruga puta dekoliko desenina tariguza u njihovu vodstvu, to je članstvo koje muze desetine miliona kuna iz proračuna i zbog njih i sličnih događa nam se OVO sa poniženjima i smanjenjima koji samo njh nekolicina blagosivaju i vladi daju zeleno svjetlo.Zato kao što sam već rekao prvi korak -ispisati se iz svih tzv. udruga.Nastavak slijedi..
  3. Prijatelji, kukajte, jadajte se i pišite svašta što vam je na duši. Istresite sve iz sebe jer je to jedino što možete učiniti da si malo date oduška, pa i portal je za to, nadam se da između ostalog je i za to... Još nešto za pokušati za nešto promijeniti da nam se ovakve i slične gore stvari više ne događaju a to je pod HITNO a to znači odmah danas a najkasnije sutra ujutro izčlaniti se ( ispisati i prekinuti napola i vratiti ) sve iskaznice svih tzv. udruga ( hvidr-a i ostalih nekoliko stotina razno-raznih sebi svrsihodnih). To je trenutno prvi korak koji će sigurno dati da se malo zamisle a ostalo slijedi...(svoju zlatnu u Splitu sam prepolovio i vratio).
  4. Ako drugostupanjsko rješenje iz Zagreba bude 20% za stalno ili ovjereno prvostupanjsko od Zagreba uz prilog iz kojeg je to vidljivo tek tada ostvarujete sva prava koja proizlaze iz prava HRVI.Svi potrebiti dokumenti su u uredu za branitelje prema mjestu prebivališta ili na adresi MOBMS-a.
  5. Dragovoljstvo nema nikakve veze sa mirovinom po čl. 6 a.Ona se ne obračunava po zakonu o braniteljima ni novom ni starom već po zakonu o umirovljenju DVO.
  6. Mirovina po čl. 6a je vojna mirovina u koju mogu ići DVO sa minimalni 20 godina radnog staže uz uvjet neperspektivnosti napredovanja u službi i ostali uvjeti koji su propisani pravilnikom o umirovljenju DVO.Dakle ona nije maglovita već je sve čisto i po zakonu a glavna svrha tog članka o umirovljenju je smanjenje brojnog stanja, pomlađivanje vojske a ujedno i zbrinjavanje tog "viška". Dragovoljnost nije uvjet a braniteljski staž se plaća uz uvećanu otpremninu kao potpora za mogućnost novog zapošljavanja ali ne u državnoj službi.
  7. Postoji vojna, braniteljska i civilna mirovina.Za svako pojedino umirovljenje moraju biti ispunjeni određeni uvjeti.U vojnu mirivinu odlaze samo djelatne vojne osobe.Može biti bez invalideta, sa invaliditetom, opća ili profesionalna.U braniteljsku mirovinu odlaze branitelji koji mogu ali i ne moraju biti u radnom odnosu uz uvjet HRVI i 100 dana.Braniteljska mirovina također može biti opća ili profesionalna.A civilna je za one koji nemaju uvjete za vojnu ili braniteljsku i isto može biti opća ili profesionalna.Svak sebe može negdi pronaći.
  8. Hvala Plemeniti. Znači to je to što predlaže ministar obrane.Mišljenja sam bio da može predložiti i zapovjednik postrojbe na zahtjev djelatnika MORH-a, MUP-a ili sigurnosne službe normalno uz ispunjenje traženih uvjeta.
  9. Dopuna tog zakona o umirovljenu DVO osoba, policijskih službenika... bila je negdje oko 2002 ili 2003 godine i to nije bio zakon samo za visoke časnike i slične odabrane već za sve djelatnike neovisno o činu koji imaju.Samo su postojali kriteriji za odlazak u takvu mirovinu a oni nisu bili navedeni u spomenutom zakonu već u nekoj uredbi koja se odnosila na članak iz tog zakona.
  10. Dli netko zna po zakonu o umorovljenju DVO (i ostalih) koji su uvjeti za odlazak u mirovinu po ukazu predsjednika republike.Znam da su potrebne godine službe,sudjelovanje u dom. ratu, neka odličja i još ponešto?
  11. Od13.06.1991. do 31.12.2008. godine 4. gardijska brigada.Da li je dovoljno?
  12. Forrester "veteranu" na forumu daj objasni nam koje si to gardijske brigade bio pripadnik???
  13. Bereta, moj ti je savjet, iz osobnog iskustva, pregrizi i pretrpi mnoge stvari koje te opravdano iritiraju još neko vrijeme. Trenutno ti nije povoljna klima za umirovljavanje. Ako sada odeš u bilo koju mirovinu to su mali novci u odnosu na trenutnu plaću.Malo radi pa malo bolovanje kada ti je psihički teško daj si oduška (imaš nekoliko načina) ili lovac si pa u planine na pokretne mete.
  14. Ana77 kaže da nije u vanbračnoj zajednici a udovica je i rodila dijete.Kako? Donijela ga roda ili satelitskim putem? Gardist 1 99% si u pravu što se tiče tvojih komentara a draga gospođo Revizor je napisao sve što sam vam htio reći.A ostali sudionici na forumu koji odobravaju vaše "izviješće" možda su sudionici u sličnim ljudskim potrebama u šaranju van braka.
  15. Mirna, ako želiš koristiti usluge "Optime" i želiš koristiti te pogodnosti koje daju samo uz iskaznicu branitelja reci im da ćeš nazvati i nazovi njihove u glavnoj upravi i pitaj ih da li je to njihovo pravilo ili iznimka.A za iskaznicu nazovi min. branitelja ili pismeno uputi zamolbu da ti je pošalju (ili duplikat ) a ona služi samo onima oko 200 000 tisuća branitelja sa braniteljskim stažom od 0 do nekoliko dana a nose je u novčanicima i svako malo im kao "slučajno" ispadne ciljano da je netko vidi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija