Jump to content

dadich

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nema nitko neki savjet? nisam baš vješt u tim (ne)pravnim vodama..
  2. Stvarno, kako to lijepo piše u zakonou, da li to znači da me muljaju? Što sad da radim, da se samo pozovem na taj zakon i budem nepristojan ako će i dalje biti uporni? Ima li kakva procedura za to? Recimo da mi potpišu neki obrazac da sam im predavao prijavu poreza, pa ako treba kakav pravni postupak za dokazivanje da barem imam potvrdu da sam na vrijeme donio tu poreznu prijavu? Što bi Vi napravili na mom mjestu?
  3. Poštovani, molim pomoć! Lani sam napravio normalno poreznu prijavu u kojoj sam naveo da koristim 50% osobnog odbitka za djecu iz bivšeg braka (nisu prijavljeni na mojoj poreznoj kartici nego na kartici od bivše supruge) i to sam pročitao na ovom forumu da se može i tako je i funkcioniralo. Sada su me iznenadili kada sam dobio natrag poreznu prijavu i neki papir koji bi bivša supruga trebala potpisati da bi ja dobio svojih 50%. Nije mi jasno što se sada promijenilo. Problem je što to ona neće potpisati i sada ja gubim dosta novaca time... Da li postoji kakva praksa kako da dođem do postotka na koji imam pravo? Barem je do sada bilo to pravo, zar sam ga sada izgubio? Znam da sam čitao da ako se supružnici (bivši ili trenutni svejedno) ne mogu dogovoriti oko postotka da se onda bez dogovora može tražiti 50%. Hvala na odgovoru!
  4. Hvala rubrika na odgovoru! Sada me je malo zbunilo nešto. Kod nas u firmi bi poreznu olakšicu za dijete rođeno u 8.mjesecu dobio tek u 9.mjesecu. Vi ste napisali znači da u obrascu povrat poreza za 4. dijete računam od 8. mjeseca makar je dijete rođeno 31.8. Samo da provjerim, da li je to tako 100% sigurno, nije greška? Hvala! -D. P.S. A ono što Vam nije jasno zanemarite, nebitno.
  5. Bok forumaši! Molim vas pomoć. Baš ispunjavam poreznu prijavu i ispalo mi je da mi iznos povrata poreza prelazi 12.000kn. Do sada je sve bilo pod kontrolom, no u 8. mjesecu sam dobio četvrto dijete pa su mi se povećali koeficijenti i ne znam što se radi u tom slučaju... Znači, na plaći ne dobivam poreznu olakšicu nego to sam to ovako uvijek rješavao da dobijem novce odjednom. Da li će se iznos preko 12.000kn ignorirati na poreznoj upravi ili će mi isplatiti ukupan iznos ili mi čak neće isplatiti povrat zbog neispravno popunjenog obrasca? Hvala na pomoći! -D.
  6. Prvo svima lijep pozdrav! Trebao bih pomoć oko povrata poreza. Razveden sam otac dvoje djece i tek nedavno sam saznao da imam pravo tražiti povrat poreza s postotkom osobnog odbitka 50% koji mogu dijeliti sa bivšom suprugom na čijoj poreznoj kartici su djeca prijavljena. Zanima me, da li da bih tražio tih 50% olakšica na poreznoj prijavi, da li moram nekoga tražiti suglasnost, obavijestiti bivšu suprugu ili nešto treće? Nismo baš u dobrim odnosima pa mi je problem takve stvari rješavati sa njom... Također, na obrascu od Erste ima na sedmoj stranici mogućnost izračuna, pa me zanima i kako se dobije ukupni faktor. Da li ide za dvoje djece 1 + 0.5/2 + 0.7/2 (ako se radi o 50%) što bi ispalo 1.6 ili nekako drugačije? Nadam se da sam dovoljno dobro to objasnio... Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija