Jump to content

800XL

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaboravio sam napisati da se u našoj općini provodi sređivanje zemljišnih knjiga te se temeljem osobnih izjava suvlasnika pred sudom rješavju pitanja suvlasništva bez problema i formiraju se nove kčbr, no moj suvlasnik zbog nepokretnosti i udaljenosti ne može doći dati izjavu.
  2. Molim pomoć! Većinski sam vlasnik nekretnine. Suvlasnik, star i nepokretan ali vrlo bistra uma, živi u drugom gradu u Hrvatskoj,voljan je dati izjavu kod bilježnika u svom gradu kojom se odriče svog dijela u moju korist, kako bi ja mogao biti vlasnik 1/1. Da li sud priznaje takvu izjavu i ako da, da li mi netko može predložiti formu takva izjave? Hvala!
  3. U prosincu 2005. sklopio sam ugovor sa jednim državnim tijelom o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom u iznosu od, recimo 1000 kn mjesečno. U ugovoru piše da se najamnina plaća mjesečno putem uplatnica. Od dana potpisivanja ugovora do prosinca 2009., dakle pune četiri godine, najmodavac mi je redovito mjesečno slalo uplatnice na iznos od , recimo 300 kn, dakle 700 kn manje od ugovorene najamnine. Svaka uplatnica ima slijedeće stavke: RAČUN, Datum računa, Dospijeće, Šifra stanara, Adresa stanara, Najamnina za (mjesec/godina), Kamate i Ukupno. Ja sam redovito plaćao najamninu u iznosu navedenom na računu - uplatnici koju mi je dostavljao najmodavac, a ne 1000 kn kako stoji u ugovoru. Tokom četiri godine nisam primio nikakvu obavijest ili opomenu o zakašnjenju u plaćanju najamnine, niti su na nijednoj uplatnici iskazane kamate radi zakašnjenja. Početkom prosinca 2009. god. dobio sam uplatnicu za najamninu za 11. mj. 2009. u iznosu od 300 kn. Krajem prosinca dobio sam od najmodavca kratki dopis kojim se kaže: "Temeljem ugovora o najmu stana, u privitku Vam dostavljamo uplatnicu za razliku slobodno ugovorene najamnine s obzirom da do danas niste plaćali slobodno ugovorenu najamninu utvrđenu ugovorom". Na priloženoj uplatnici ponovno piše najamnina za 11. mjesec 2009., ali s iznosom od 32.900,00 kn, (kamata 0,00), što je iznos razlike između ugovorene najamnine i najamnine uplaćene temeljem od najmodavca ispostavljenih računa - uplatnica za sve mjesece trajanja najamnine. Molim savjet što mi je činiti: - zanemariti dopis i uplatnicu i ne platiti, - ne platiti, čekati daljnju reakciju stanodavca a traženi novac položiti na sudski polog - platiti, - platiti samo za tri godine, ali ne i za četvrtu zbog zastare, - predložiti stanodavcu nagodbu oko plačanja, - pozivati se na čl. 15. stavak 3. Zakona o zaštiti potrošaća (za usklađenost računa (uplatnice) s istaknutom (ugovorenom) cijenom odgovoran je trgovac (stanodavac) - nešto treće. Unaprijed zahvaljujem za pomoć i odgovore!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija