Jump to content

banab

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ništa onda...s obzirom da od ovoga nije prošlo puno vremena, otići ću na policiju i tražiti preslik zapisnika, da mi treba kao za sud radi rastave braka, pa ću vidjeti reakciju. A onda u državno odvjetništvo? Odvjetnika neću jer su kao sveta voda. Ili ga osobno poznaj, ili ga dobro podmaži, inače, pokupi ti pare a od djela ništa! Hvala na odgovoru!
  2. Sinek jesi li pročitao ovo: Zivjeti u Njemackoj i povesti djecu kod razvedenih roditelja Vidiš da to nije tako jednostavno što ti žena planira. Pročitaj!
  3. sve je to tako kako ste rekli..Meni je moja bivša stavila snimku satelitske karte na kojoj je označila moju kući i dolje stavila poruku ,,tu živi taj i taj tko ga hoće maknut da zna", sve to na facebooku. Najprije su se izgovarali u policiji da ne mogu pregledati snimku jer su umrežani, radi virusa (priložio cd kao dokaz).Međutim, ostala vrijeđanja i prijetnje su trajale mjesecima prije (i njih sam snimio na isti cd). Nakon sat-dva zovu me iz policije da mogu doći prijavit (vjerojatno kada su sve pregledali). Drugi dan sam došao, napisali zapisnik, i sad je pitanje dali će državno odvjetništvo prihvatiti. Već mjesec dan i više prošlo pa ništa. Možete li mi odgovorit jeste li vi u policiji dobili kopiju zapisnika ili bilo što kao potvrdu da ste prijavili? Inače, svi su oni teški kad su u pitanju informatički dokazi. Sudstvo je zastarjelo, nemaju pojma kako provjerit vjerodostojnost....ili im se neda.
  4. Nismo ništa niti mislili protiv ponuđača, jar ih niti ne znamo, ali u svakom slučaju, ima svakakvih ljudi i nikad neznaš koliko ozbiljno misle. Žalosno je da se čovjek ne osjeća ugodno u svom domu. O ostalom ćemo razmisliti. Još jedino ako može odgovor kome se upućuje tužba? Općinskom sudu?
  5. Na ostavinskoj kod javnog bilježnika nije navedeno da je pokojnik darovno ostavio pokojnicima, ništa nije niti spomenuto, samo je navedena neisplačena mirovina i neki stari računi bez salda. Tek smo naknadno doznali da je pokojnik darovao imovinu, tako da se nismo niti imali na šta žaliti. Dakle. mislim da još uvijek imamo pravo na potraživanje nužnog djela. Ili ne?
  6. Ostavinska rasprava provedena je kod javnog bilježnika početkom veljače. Podjela na četiri djeteta umrlog, svakom 1/4, ali je samo ušla jedna zaostala mirovina jer je umrli darovnom ugovorom sve darovao dvojici sinova 2008god.Imamo izvadak iz zemljišne knjige u kojem je to uvedeno. Također imamo neslužbenu potvrdu iz policije da se na pokojniku još poslije smrti vodi traktor koji nije ušao u ostavinsku raspravu, znači, zatajen je. Prije nekoliko dana provjerili na imanju , traktor se još nalazi tamo, i još neki poljoprivredni strojevi. Isto nam je potvrdio uslužan susjed koji je rekao da se sve prodaje, te da postoji i berač kukuruza.Kako darovani nasljednici mogu uopće prodati traktor te ga prepisati na kupca kada za njega nemaju riješenje o nasljeđivanju. Možemo li na temelju svega pokrenuti kod suda potraživanja. Nemamo novaca za odvjetnika.
  7. Odgovor Tribunu-još neznam kakva je sudska praksa ali ću doznati jer mi je pri kraju onaj treći mjesec. Obavjestit ću kako je prošlo! Pitanje utjerivaču zakona: S obzirom da su mi dokazi čisti i jasni mogu li sam podnijeti tu tužbu da ne plaćam odvjetnika, imama doma primjerak jedne ali za neku drugu stvar i mislim da mi neće biti problem sastaviti za ovo. Samo neznam kome je uputit? Radi se o tužbi za uvredu časti i ugleda. Onu za prijetnju preuzela je policija.Čak je bilo i ponuđača za izvršenje djela pa smo i to priložili. Hvala na odgovoru unaprijed.
  8. Imam kratko pitanje. Kome se podnosi tužba, odnosno prijedlog za utvrđivanje nužnog dijela i podjele naknadno pronađene imovine?
  9. Ne radi se o mom osobnom problemu već od jednih znanaca tako da mi nisu poznati detalji, po saznanju ću ih objaviti i tada zamoliti za odgovor.uglavnom , za sada postoji dakle mogućnost.
  10. može li jedan djed izbaciti iz svoje kuće sina, snahu i njihovo četvero malodobne djece. U kući stanuju oko desetak godina.Ako može, na koji način, kojim putem i koja su prava sina.Sinu je oko 40g djeci od 11 do 17god. Sva djeca se još školuju. :tuzan:
  11. mislio sam da ima previše prepoznatljivih detalja kasnije sam ipak prepravio i objavio, hvala na odgovoru
  12. nitko mi nije odgovorio i zato zahvaljujem.sad ću si lijepo sam odgovoriti. Bio sam danas na policiji, najprije su rekli da se i nemože to baš shvatiti prijetnjom jer nisam ja naveden imenom i prezimenom. Rekao sam im da je na karti označena moja kuća, i da ja ne znam što je prije i kasnije dogovarano putem facebooka, Rekli su da oni ne mogu u polic. stanici pregladavati snimljene sadržaje radi virusa jer im je sve umrežano. To baš i nisam povjerovao, kakva je to postaja koja nema neko računalo na kojem može pregledavati dokaze.Ozbiljnije su me shvatili tek nakon što sam im rekao da sam protiv iste osobe pokrenuo kazneni postupak radi nanošenja tjelesnih ozljeda oštrim predmetom. zaključak: javit će mi se. nakon sat do dva dobivam poziv da mogu podnijeti prijavu, vjerojatno nakon što su ipak pregledali sve snimke. još razmišljam.
  13. Kako se od moje prve objave nakupilo još dosta uvreda od iste osobe, a ja čekam sa prijavom krajnji rok najviše radi troškova postupka, jer protiv iste vodim kazneni postupak radi tjelesnih ozljeda koje mi je nanjela, jučer je na profilu iste osvanula poveznica sa satelitskom gooogle kartom na kojoj je označena moja kuća a ispod piše komentar: TU ŽIVI TAJ I TAJ, KO GA HOĆE MAKNUT DA ZNA, DVIJE KUĆE OD........", zanima me savjet dali da sa ovim odem na policiju, dal bi oni ovo shvatili ozbiljno ili bi ismijali, Ja ovo shvaćam jako ozbiljno, pogotovo što u kuči žive moji roditelji i maloljetna braća. Dali bi policija postupila po mojoj prijavi i dali bi postupak policije utjecao na moju kasniju kaznenu prijavu.?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija