Jump to content

Djurdjica1234

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Djurdjica1234 objavio

  1. Odvjetnik koji ih zastupa tvrdi suprotno. Isto taj lik je i kod nas sporan. Odvjetnik tvrdi da se treba iznos uplatiti na sud, ali druga odvjetnica koja je prijateljica moje kume tvrdi suprotno. Onako kako sam napisala. Iskreno, dodje mi da predam taj dio na odvjetničku komoru pa nek oni vide.
  2. Dobila sam informaciju, obzirom da je ugovor sklopljen na određeno vrijeme koje je isteklo, te da nije produživan te kako nitko nije u vrijeme trajanja ugovora ništa potraživao, a gospodin kamatar je navodno u bjegstvu da se samo na sudu treba podnijeti zahtjev da se skine teret sa nekretnine.
  3. Poštovani. Nakon smrti očevog strica, njih devet je naslijedilo stan. Sudskim putem je riješeno i upisani su kao vlasnici. Ono što me zanima je Založno pravo između kamatara i pokojnog. Dostavljam ga u prilogu. Kamatar je u progonstvu. To je prepustio nekom kolegi Slovencu.(upisan je na list u prilogu) Zanimljivo je to da od 2014., do kada je dogovoreno vračanje duga pokojnog nitko nije tražio niti potraživao stan. Uplatnice je li što plačeno ili nije nemamo. Što oni trebaju napraviti da bi stan mogli staviti u prodaju. Što znači da se odbija provedba prijavnog lista po rješenju? Unaprijed zahvaljujem. lp ĐurđicaJANKOVIĆI aktivni zk izvadak stana.pdfUgovor o zajmu.pdf
  4. Da, uzeli smo hipoteku na stan. Upisana je i banka i on.
  5. Pozdrav. Kupili smo stan na ime nevjenčanog supruga. Ja sam mu bila sudužnik. U stanu živimo više od 3 godine on, moj sin iz prvog braka, zajedničko dijete koje uskoro puni 2 godine i ja. Zanima me imam li i ja pravo upisa na stan i na koji način, a ako imam koja je procedura. Trenutno je stan pola na njemu, a pola na banci obzirom da je kredit bio 1/1. Imam prijavljeno prebivalište na toj adresi od kako smo uselili, djeca također. Unaprijed zahvaljujem. lp
  6. Poštovani. Molim Vas info postoji li igdje zakonom definirano u koje vrijeme se ne smiju obavljati radovi u stambenoj zgradi (sa 15 stanova)(ovim putem mislim na radove koji uzrokuju buku u cijelij zgradi konkretno bušenje zidova)? Ujedno me zanima je li zakonom definiran kućni red koji se mora poštivati ili ga stanari moraju sami donijeti? Unaprijed zahvaljujem. lp
  7. Hvala puno i ugodan ostatak dana želim.
  8. Poštovani, Radim u školi na zamjeni i imam ugovor na određeno do povratka djelatnika na njegovo radno mjesto. U slučaju trudnoće dobivam li otkaz ili na to mjesto dolazi netko tko mijenja mene dok sam na bolovanju tj. zamjena zamjene? Gdje je to navedeno? Unaprijed zahvaljujem. lp
  9. Je, krivo sam navela. Hvala na odgovoru.
  10. Malo me zbuniste odgovorima osim onoga da placam porez ukoliko mi daruje osim ako se prije toga ne vjenčamo, ako sam dobro shvatila.
  11. I koji je postupak ako se ide darovnim ugovorom? Plaćam li ja u tom trenutku porez na nekretninu? ( Bila bi mi to prva nekretnina)
  12. Pozdrav, Zaručnik je kupio stan i kao upisnici vlasništva su on i HPB stambena štedionica radi hipoteke jer je kredit 1/1. Sada želi i mene upisati kao vlasnika. Na koji način je to najjednostavnije za učiniti? Hvala.
  13. Ma ne, ne prisiljava. Moja odluka, ali papiroligija ne stima. Odem ja u banku sutra svakako. Hvala na svemu.
  14. Jos jedno pitanje ako moze. Ja sam zaposlena na određeno, zamjena do povratka osobe na radno mjesto. Mogu li ja uopce biti solidarni duznik? Na papiru koji je teta iz banke dala kod djela koji treba ovjeriti tvrtka stoji kako oni trebaju potvrditi da sam ja njihov zaposlenik na neodređeno, da nisam pred otkaznim rokom.. Ja iskreno smatram da skola to s takvim navodom nece ovjeriti jer nije istinit. Teta u banci zna da sam zaposlena na određeno. Hvala.
  15. Tražena sam da budem solidarni suduznik jer je razlika do prosjeka 200 kn.
  16. I mene zanima sto uistinu predstavlja solidarni suduznik kod kredita? Mogu li me teretiti za cijeli iznos kredita ili samo onu razliku radi koje jesam silidarni suduznik. Hvala.
  17. Znači li to da moram podnijeti tužbu sudskim putem i čekati da postane pravomoćna ili je dovoljno da podnesem kaznenu prijavu?
  18. Zahvaljujem na odgovorima. Još me samo zanima ima li osoba u tom slucaju pravo na odstetu?
  19. Drugo djelo i druge vrste. Rado bih Vam napisala detalje al znate i sami da ne smijem.
  20. Pozdrav. Nisam pronasla odgovore na svoja pitanja pa Vas molim za pomoć. Ukoliko je protiv osobe podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu od koje nije bilo ništa je li Državno odvjetništvo dužno pokrenuti postupak protiv osobe koja je pokrenula tu lažnu prijavu ili to ta osoba mora podnijeti sama? Molim Vas pojašnjenje za oba slučaja. Ujedno me u vezi toga zanima ima li ta osoba pravo tražiti odštetu jer je lažno prijavljena i ako da na koji način? Drugi dio koji me zanima je taj da ukoliko je ista osoba ponovo podnijela kaznenu prijavu protiv iste osobe i ponovo neosnovanu s obzirom da je sve rješavano sudskim putem na koji način se ona može zaštiti od te osobe koja podnosi lažne prijave i kako se tome može stari na kraj? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  21. Molim povratnu info postoji li zakon koji roditelju, zakonskom skrbniku omogućuje pravo na slobodan dan na 1. dan škole. Napominjem kako dijete kreće u prvi razred. Dobila sam tu informaciju sinoć od jedne učiteljice ali nisam uspjela ništa pronaći vezano za to. Unaprijed zahvaljujem.
  22. Molim Vas povratnu info ukoliko djelatnica centra odredi da otac uz njeno prisustvo mora sam doci vidjeti dijete a on to u dva navrata prekrsi i povede vanbracnu suprugu koja su moja prava i na sto se mogu zaliti, odnosno sto ja od djelatnice i od suda imam pravo tražiti i sto je ona u tom slucaju duzna napraviti?
  23. Razvedena sam i skrbnik sam maloljetnog dijeteta. Ono što me zanima je koji sve uvijeti moraju biti ispunjeni da bih mogla prevesti dijete preko granice, tj. u drugu državu kako bi tamo nastavili živjeti nakon moje ponovne udaje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija