Jump to content

lidac0605

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za savjet! Živimo u naselju pored Samobora.Godinama nam susjedi prave probleme:od konstantnog kršenja privatnosti,nesnosne buke i njihovih svakodnevnih svađa te svakodnevnog paljenja roštilja čiji dim nam ulazi u kuće(ne samo našu).susjed je izuzetno agresivna osoba.na najmanju primjedbu nas vrijeđa i omalovažava.Da li tome ima pomoći(mislim na zakonske mogućnosti).Imamo 4 djece i zaista ne znam kome se obratiti.Jedino što sam uspio je podignuti živicu no to je samo dio problema... hvala!
  2. Naslijedila sam po ocu šumu i vinograd nedaleko Samobora.Otac je bio posljednji korisnik međutim dokumentacija nije uređena(vinograd 12/72 udio a šuma 36/648 udio).Kako da se upišem kao vlasnik i kako da uđem na posjed obzirom da ne znam točnu lokaciju i među(a htjela bi koristiti drvo za ogrjev).Još me više zbunjuje što mi na katastru uredno upisuju da sam posjednik dotične šume kada tražim socijalnu pomoć.Ako netko zna ,molim za odgovor!
  3. Naknadu ćete svakako dobiti samo ako ste u radnom odnosu kraćem od 6 mjeseci,dobijete neki minimalac,a ako radite barem 6 mjeseci dobit ćete prosječnu svoju plaću koju ste dobivali.
  4. Sva primanja ulaze u obračunavanje cenzusa za dd pa tako i porodiljna naknada...I ako je cenzus veći od 1663 kn nemate pravo na ništa-i ja imam 3 djece i prošle god. smo izgubili pravo na dd jer nam je cenzus prelazio 10 kn po članu i automatski i tu naknadu od 500 kn za treće dijete.
  5. I ja sam na čuvanju trudnoće ,za porodiljni se uzima prosjek zadnjih 6 isplaćenih plaća,naknada za bolovanje nema veze s tim!Sretno!
  6. Ak nemate kaj pametnije za reć nemorate po nikome pljuvat...otkud vam to pravo,vi ne zna te ni moju životnu situaciju ni tko sam ni što sam...takve najviše ljude "volim" koji su jako pametni što se tiče tuđih problema,a svoje sranje ne vide...Imam ja i ČETVERO svoje djece,ležim na održavanju trudnoće i još 100 problema,al vi ste zadnji ionako koga se to tiče...a za vašu informaciju moja je majka psihijatrijski pacijent od kad ja znam za sebe,samo je s vremenom stanje sve gora...a vi se klonite ove teme-ako nemate pametnog savjeta-rješavajte svoj život i ne pljujte po tuđima...
  7. Krivi odgovor-ne ne trebaš nikakvu potvrdu od HZZOa,ja sam isto na komplikacijama od 10.mj. prošle godine i već sam predala poreznu prijavu.Daš samo obračun do kad si radila od poslodavca,jer ovo dalje je naknada za bolovanje i ne oporezuje se niti ulazi u poreznu prijavu... Nadam se da sam pomogla...
  8. Zanima me jedna stvar-trenutno sam na očuvanju trudnoće i nakon toga,naravno,slijedi porodiljni...Ali,nakon povratka na posao-da li imam pravo ne temelju svojih kroničnih bolesti(imam hipotireozu i jedan oblik predstadija dijabetesa zbog kojeg uzimam lijekove i na posebnom sam režimu ishrane te potvrđenih 10% trajnog invaliditeta na vratnoj kralježnici)tražiti trajno oslobođenje od noćnih smjena?Inače,zdr.sam djelatnik,radim u bolnici-znači pod državnom čizmom,na neodređeno.
  9. Trebam pojašnjenje vezano uz pravo na dječji doplatak...Imam troje djece i do 3.mjeseca prošle godine smo imali pravo na doplatak-nakon toga nam je pravo ukinuto radi 10 kuna više po članu.Sada bih opet predala zahtjev no na temelju prošlogodišnjih primanja,mojih i suprugovih,ponovo ne bi imali pravo,barem do 6. mjeseca kad ćemo imati još jedno dijete.No sada me zbunio lanak iz zakona o dječjem doplatku u kojem piše da se svaska promjena što se tiče primanja u tekućoj godini mora prijaviti,naročito ako se tiče stjecanja ili gubitka prava na doplatak.Stvar je u tome da sam ja od 10.mjeseca prošle godine na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći i primam naknadu od 4226 kn(a prosječna plaća mi je 6500kn),a suprug je sa 1.2.ove godine dobio otkaz i imat će pravo 3 mjeseca na naknadu s burze od max.2200 kn,a nakon toga još 30%manje od toga...Po ovoj situaciji u kojoj smo od kad sam ja na bolovanju-i bit ću skroz do porodiljnog-mi bi imali pravo na doplatak,jer on je i dok je radio imao plaću od 3000 kn...Pojasnite mi to,molim vas.
  10. Stvar je u tome da ona ne živi sa mnom-živi sama i već je to došlo do te faze da je sve rastjerala od sebe ukljuujući i mene i moju sestru jer "mi smo se isto protiv nje urotile i kujemo razne planove s ostatkom familije da njoj napakostimo",tak da bilo kakav dogovor s njom pada u vodu... Zanima me da li bih išta postigla ako prijavim njenog doktora opće medicine koji joj 15 god. prepisuje psihofarmake bez kontrole psihijatra jer smatram da on nema tolike ovlasti i slobode (i ja sam zdr.djelatnik).I koma bi se bilo najbolje prvo obratit u vezi toga? S njim sam već pokušala neki dogovor no on meni samo odgovara-ona je o tome ovisna...Da,i?To mu ne daje pravo da joj to prepisuje bez psihijatra ili?Pa i ovisnici ne dobijaju šakom i kapom Heptanone zato jer su ovisni... Hvala još jednom na odgovoru!
  11. Molim za savjet što se tiče prisilnog psihijatrijskog liječenja.Riječ je o mojoj majci koja je dugogodišnji kronični bolesnik,između ostalog i psihijatrijski mada nije nikad bolnički liječena radi toga......stvar je u tome da je njeno psihičko stanje u zadnje vrijeme sve gore-halucinira,umišlja zavade protiv sebe,paranoična je,a ne pristaje dobrovoljno na psihijatrijski pregled-moram napomenuti da je ona zadnji put bila kod psihijatra prije 15 godina kada joj je predloženo bolničko liječenje nakon čega je ona prestala ići na kontrole,a njen doktor opće prakse joj cijelo to vrijeme prepisuje tu psihijatrijsku terapiju koju je dobila prije 15 god. bez ikakvih pitanja i traženja pregleda psihijatra,što mislim da nema pravo. Nadalje moram napomenuti da ona taj lijek uzima u puno većim dozama od propisane i miješa ih sa ostalom terapijom koju pije,pa mislim da je to već došlo do tabletomanije. željela bih joj pomoći,željela bi da se njeno mentalno stanje popravi jer to uz današnje vrste lijekova stvarno nije problem,al ona ne želi čuti za psihijatra,a kamoli za liječenje.Da li postoji način da ju se prisili? Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija