Jump to content

Triton

Korisnik
  • Broj objava

    69
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. pokušat ću odgovoriti s obzirom na moje iskustvo: 1. po meni ne igra, nije vaša greška da odgovarate za nju 2. odgovori su ovdje http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=17705 3. morat ćete naći ovlaštenog geodeta ako nije ucrtana kuća u katastru ( niste mi jasni), jer jedino on može doć pred katastar i "reći" da je kuća locirana točno na određenom mjestu. Ali ako imate više stambenih jedinica (npr. stan na svakom katu...) dobro je i etažirati zbog djece ili prodaje i slično 4. ništa...
  2. Situacija je slijedeća: -u vlasničkom listu su upisani vlasnici, njih troje čiji su djed i baba obrađivali zemlju o kojoj je riječ tj. česticu zemlje -u posjedovnom listu su upisani posjednici koji nemaju veze s tom zemljom, dakle uopće nisu nikada obrađivali tu zemlju, nismo vezani preko nekog šireg rodbinskog "stabala", ne žive u tom dijelu sela ... itd. Nadalje u vlasničkom listu ne piše broj kvadrata čestice, piše samo u posjedovnom listu. Što se treba činit da se ovo ispravi (posjednici to nisu u stvarnosti) i treba li mi geodet ili odvjetnik ili obadvoje?
  3. Greškom ili nesmotrenošću izgubljen je original presude u imovinsko-pravnom sporu prije par godina... Ostala mi je samo obična kopija presude, dakle fizički nemam zapravo ništa. Sad me zanima dali imam mogućnost dopisom sudu tražiti da mi sutkinja ponovo pečatira iznova printanu presudu i dali za to treba platiti taksene marke ili slično? Hvala.
  4. Vas zapravo zanima morate li platiti komunalni doprinos i naknadu Hrvatskim vodama? Da.
  5. Triton

    Bankrot države

    Što reći, nakon svega. Priznat sebi da nismo pametni ni pošteni koliko mislimo? Koliko pratim stanje mi nećemo (možda nažalost) "bankrotirat" još dugo, osim ako nebude teškog poremećaja u svijetu i nitkoga da nam da novi kredit za reprogram starih... Još uvjek imamo Cro. osig., Jadranski naftovod, HPB, Podravku djelimično, INA djelimično (trenutno vlada RH ima 44,84%) i drugo za prodavanje i preživljavanje. U međuvremenu, neka svako (pojedinci, obitelji, stranke, vjerske organizacije, udruge itd.) pljeni korov u svom polju i to će biti dobar početak. Polako širiti svijest među tzv. malim ljudima da "dug nije dobar drug", nikad bio niti će biti. Razvijat civilno društvo i ugurat si u glavu da se između dva izbora za Sabor mora izlazit na ulice. Moram reći, neki "desni" su se rugali GONG-u kada je izgubio spor s Vladom da se objave podaci iz zatvorenih sjednica užeg kabineta Vlade RH. Danas saznajemo s povjerenstava što se na tim sjednicama dogovaralo i mutilo... napomena: ne nisam se borio za ništa, premlad sam
  6. Zatezne kamate se obračunavaju tek nakon donošenja drugostupanjskog rješenja Min. financija RH, ili barem je tako bilo prije 2 godine.
  7. Mislite da ništa neće djelovat na brzinu? A što drugo mogu nego pisati.
  8. Pozdrav svima, nakon dugo čekanja i nakraju negativnog drugostupanjskog očitovanja o poreznom rješenju, žalili smo se Upravnom sudu u predviđenom roku. U veljači 2009 god. traženi su od nas dodatni papiri koje smo poslali u Upravni sud. Nakon toga nema više ni glasa ni slike, da se tako izrazim. Ne znam koliko traje rješavanje ovakvih predmeta na sudu, pa bih pisao požurnicu, nama zatezne kamate idu a rješenje spora nije na vidiku. Ako me netko može uputit kako je sročiti bio bih zahvalan.
  9. Neće trajati i s tim je gotovo, popili smo i pojeli što smo imali, kako je rekao Vidošević. Ako bi išli prodavati ostatak resursa u trenutnoj sitaciji onda vjerojatno zbog svjetske krize nebi postigli realnu cijenu. Na internetu se neka razumna i iskrena predviđanja ekonomije ipak mogu pronaći na stranicama koliko-toliko nezavisnog analitičara dr. Guste Santinija, predlažem pogledat Vidakovićev osvrt. http://www.rifin.com/
  10. Možete u zgodnoj brošuri koju je izdao grad Rijeka pronaći ono što vas zanima. Pročitajte stranice 7 ili 8 ovisno o veličini građevine koju namjeravate graditi. Treba klikniti na "Kako pribaviti dozvole za gradnju?" snimite datoteku i pročitajte je sa pdf reader (Adobe ili slično). http://www.rijeka.hr/Default.aspx?art=7948&sec=772
  11. Općine ne izdaju dozvole (akte) na temelju kojih se gradi. I NE moraju u tome biti stručni. U vašem slučaju, jer ste na području općine, dozvolu izdaje nadležni ured županije (ili ispostava ili sjedište, ovisno gdje je čestica zemlje). Raspitajte se o vašem slučaju u županijskom uredu, Upravni odjel za prostorno uređenje i ponesite izvod iz katastarskog plana za česticu zem. na kojoj namjeravate graditi. Dotada ne gubite nadu.
  12. Naravno da se članak 103 odnosi i na vaš slučaj, ALI ipak provjerite još jednom dali je usklađen GUP sa UPU Ako nije usklađeno a profesinalna svijest ne fukcionira kod izrađivača UPU, ostaje vam urbanistička inspekcija: http://www.mzopu.hr/default.aspx?id=7639 I pogledajte još članke 291,292 i 293.
  13. Dižem ovaj topik jer sam u međuvremenu dobio drugostepeno porezno rješenje (baš ništa nisu uvažili) i žalio se na Upravni sud RH. ima li itko info koliko traju ovakvi postupci i kad će presuda??
  14. najvažnije je da je izgrađena kuća usklađena sa važećim prostornim planom općine/grada.
  15. Kajman, ja razumjem da UPU nije službeno usvojen na gradskom vijeću Kaštela, a razumjem da Vi sada neznate što će pisati u UPU, onda nemojte plaćati projekte ni davati zahtjev za dozvolu jer (vrlo vjerojatno) projektirana kuća neće odgovarati zahtjevima iz UPU. Što se tiče parcelacije, felixx je u PRVOM postu dobro pisao. Stvar je u tome da u postupku izdavanja dozvole tj. Rješenja o uvjetima građenja vi (tj. ovlašteni arh. koji radi za vas) imate određenu slobodu u oblikovanju građ. čestice(a). Vi možete platiti arhitekta da projektira JEDNU kuću, a uz sve nacrte, arhitekt će u geodetskoj podlozi ucrtati granicu nove parcele na kojoj se nalazi vaša kuća. Dalje nakon pribavljanja svih suglasnosti (vodovod itd..) i nakraju izdavanja Rješenja o uvjetima građ., vrši se parcelacija na katastru, postojeće čestice "A" u dvije čestice "B" i "C" koje su u ucrtane projektu. I tek kad katastar završi imate dvije čestice (obe sa dva suvlasnika) i možete dalje kako vam odgovara (npr. poklonite udio jedan prema drugome).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija