Jump to content

Aniin

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pozdrav! Evo da postavim pitanje... Dobila sam rješenje -ovršni prijedlog i rjesenje o ovrsi od javnog biljeznika jos iz 2005. godine koje mi je stiglo tek nedavno. Ulozila sam zalbu u zakonskom roku i dobila rjesenje opcinskog suda da se stavlja izvan snage rjesenje o ovrsi javnog biljeznika od 2005, i "postupak ce se nastaviti kao povodom prigovora protiv platnog naloga", uz obrazlozenje da sam protiv rjesenja o ovrsi javnog biljeznika od 2008.g. pravovremeno podnjela prigovor. Nakon toga dobila sam poziv na sud. E sada me zanima, zasto toliko cekanja od 2005.g. tek sam sada rjesenje primila, ali nije mi jasno kakav je to ovrsni prijedlog iz 2008.g. naveden u sudskom rjesenju na moj prigovor. Po prvom rjesenju iz 2005.g.(stari ovrsni prijedlog koji su mi poslali javni biljeznici na adresu) nije istekao rok zastare jer nije proslo godinu dana od dospjeca racuna ali po nekom rjesenju iz 2008.g. je definitivno zastara, pa mi sada to nije nimalo jasno, to su pokrenuta 2 javnobiljeznicka rjesenja o ovrsi, koji sada vrijedi i sto uopce mogu ocekivati na sudu, pozivem se na zastaru? Moguce je da ce proci sve u moju korist?
  2. I ja imam isti problem, isto su mi sjeli na racun u banci, stari racuni od prije 5 godina iz Vipa, imam drugu adresu i nisam dobila nikakvu obavjest samo je dosla ovrha koja je bila prvo oko 5000kn da bi za mjesec dana dok su mi uzeli neki iznos koji je bio na racunu onda jos skocila za 4500kn, znaci oko 9500kn!? A ja nemam nikakvo rjesenje, nista, u Fini niti banci nista ne znaju. Kako da to mogu samo tako napravit? To su valjda kamate, ali kako da to nisu odmah naplatili, i dali bi mogla traziti otpis kamata tih, postoji li zastara kamata ili tako nesto...?
  3. Poslodavac me tuzio za navodni manjak veceg novcanog iznosa i nakon spora sve je presudeno u moju korist. Vjerojatno imam pravo na novcanu odstetu za pretrpljene dusevne boli, ponizenja zbog svega sto se dogodilo,tih laznih optuzbi, naime to se sve dugo vuklo, a sada kada je sve gotova me zanima koji je najkasniji zakonski rok za predati zahtjev za odstetu?
  4. Hvala na odgovoru! A recite mi jos postoji li jos mozda otpis zastarjelih kamata? Prije ste u jednom postu to spomenuli da zastarjevaju nakon 3 godine, kako se na to pozvati, isto kada kontaktiram ovrhovoditelja ili? Radi se o racunima predplate iz razdoblja 2007. god, rijesila bi dugovanje mirenjem ili dogovorom za odplatu na mjesecne rate, da to rijesim. Imate li kakav savjet?
  5. Recite mi moze li ovrha preci na supruga ako ja nemam dovaljno sredstava na racunu tekucem, naime vec mi je blokiran racun pa me zanima mogu li suprugu sjesti na racun? I dali je moguce dogovoriti se sa Finom o nacinu placanja tj odplati duga, ili trebam kontaktirati ovrhovoditelja za dogovor tj mirenje da odustanu od ovrhe jer bi platila taj dug.?
  6. Hvala. Znaci javiti se u Finu. Ali ovo mi nije jasno da treba duznikova suglasnost da se provodi ovrha? Ili? No moze li se provesti ovrha samo tako da jednostavno zablokiraju ljudima racune a da ne dodje nikakvo rijesenje duznicima od suda niti ista...?
  7. I postoji li mogucnost da npr. suprugu isto sjednu na racun zbog tog mog duga?
  8. Ovako, i meni su sjeli na racun, u banci su mi rekli da je to temeljem sudskog rjesenja, ali ja to rijesenje nisam niti dobila, (radi se o racunima iz vipa koji su stari 5 godina), pa me zanima kako to nije otislo u zastaru ako je godina dana rok, i imam li kakvu sansu za zalbu ili prigovor,jer bi trebala biti zastara... Inace primam djecji doplatak i porodiljnu naknadu i sve su mi zablokirali, nisam zaposlena. Sta napraviti? Dogovor neki ili zalba... Hvala na pomoci.
  9. Ali ima svugdje iznimki, dobro je da nismo svi isti.
  10. Aniin

    Biseri

    Jednog dana čovjek uđe u restoran u pratnji ogromnog noja. Konobarica ih upita što žele naručiti. Tip reče: - Hamburger, pomfrit i kolu - a onda se okrene prema noju: - A ti? - Ja ću isto ! - odgovori noj. Nakon nekog vremena konobarica se vrati s narudžbom. -To bi bilo 28,55 EURA - reče. Tip posegnu u džep i izvuče točno toliki iznos. Sljedećeg dana tip s nojem opet uđe u restoran i ponovno naruči: - Hamburger, pomfrit i kolu - a onda se okrenu prema noju: - A ti? - Ja ću isto ! - odgovori noj. Nakon nekog vremena konobarica se vrati s narudžbom. - To bi bilo 28,55 EURA - reče. Tip posegnu u džep i izvuče točno toliki iznos. I tako je sve preraslo u rutinu. Prođe nekoliko dana. Čovjek i noj, kao i obično, uđoše u restoran. - Uobičajeno? - upita konobarica. - Ne, danas je petak ! Uzet ću lignje, salatu i pivo - reče tip. - Ja ću isto ! - odgovori noj. Ubrzo, konobarica se vrati s narudžbom. - To bi bilo 43,20 EURA- reče. Tip posegnu u džep i izvuče točno toliki iznos. Ovoga puta konobarica nije mogla odoljeti radoznalosti. - Oprostite, ali kako to da uvijek u džepu imate točno toliko novaca koliko iznosi račun? - Prije nekoliko godina čistio sam tavan i našao staru lampu. Protrljao sam je i iz nje je izašao duh i rekao da će mi ispuniti dvije želje. Moja prva želja bila je da u džepu uvijek imam točno onoliko novca koliko mi treba da bih platio račun. I želja se ostvarila... Svaki put kad nešto kupujem, u džepu se pojavi točno onoliko novca koliko mi treba. - Pa to je izvanredno ! - uzviknu konobarica. - Većina ljudi tražila bi milijone, ali vi ćete ovako biti bogati do kraja života! - Upravo tako ! Zatražim li litru mlijeka ili najskuplji automobil, uvijek ću to moći platiti. - A zašto vas uvijek prati noj? Čovjek duboko uzdahnu i reče: - E, tu je kvaka... Moja druga želja bila je da uz mene do kraja života bude pilence dugih nogu i velike guze, koje će se uvijek složiti sa svime što kažem!
  11. Raspitajte se u Centru za socijalnu skrb prema mjestu u kojem se nalazite.
  12. Dva su racuna od mobilne predplate, iz 2007. godine.
  13. U redu, tako sam i mislila samo sam se htjela uvjeriti. Za to znam za centar o soc. skrbi, no ne treba mi jer ne mislim time raspolagati u svoje svrhe, samo neka bude.
  14. NIje na moje ime stednja nego na djetetovo, ono je vlasnik racuna a ja sam samo opunomocenik , roditelj, skrbnik, te me zanima vide li to oni kao nesto moje iako je vlasnik dijete maloljetno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija