Jump to content

papan

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je papan objavio

  1. Pozdrav i molim pomoć, kuća sa okućnicom je sagrađena 1969. godine. Dio okućnice 30 godina uzurpira nacionalizirano šumsko zemljište k. č. br.0000 za 100 m2. Navedena čestica uvrštena je u Osnovu gospodarenja G.j.KPŠ 2002.godine prilikom izrade nove Osnove gospodarenja s važnošću 2002.-2012. godine. 2000. godine kupujem navedenu kuću i godinama kasnije stavljam šupu za 2 m2 preko stvarne međe u to uzurpirano zemljište k. č. br.0000.Bivši vlasnik je zabio metalnu cijev i rekao da je to međa koju je 1969 odredio općinski geodeta. 2014. godine geodetski snimak kaže da sam 2m2 u prekršaju na k. č. br.0000 i država traži da platim kaznu za korištenje 100m2 zadnje 3g.Zemlju nisam koristio niti mi treba.95%navedene zemlje je brina i ne može se koristiti. Pitanje glasi; mogu li se pozvati na zastaru na račun tih 30g. dok je zemljište bilo nacionalizirano? Mogu li se pozvati na bilo kakvu zakonsku olakotnu okolnost obzirom da nisam uzorpirao zemljište već je takvo kupljeno I obzirom da se radi o dugom vremenskom periodu od 1969-2016.godine?
  2. Lijep pozdrav,zaista odličnom forumu. Na koji način mogu ograničiti odvjetniku punomoć,tako da me prije svake poduzete radnje mora obavijestiti šta bude napravio.
  3. Odvjetnički troškovi. Lijep pozdrav. Nisam sa odvjetnikom potpisao nikakav ugovor o ispalti po postotku,pa će se isplata izvršiti po tarifi(broju podnesaka). Obzirom da je presuda donesena u moju korist , određeni su i sudski troškovi koji se moraju uplatiti u moju korist. Pitanje . Moram li odvjetniku iplatiti i tarifu i sudke troškove, ili sudski troškovi pripadaju meni.
  4. Pitanje za moderatoricu.Konkretan primjer.Prije nekoliko dana sam dobila presudu u svoju korist,gdje je sud naredio da se na moj račun uplati iznos od 13000 na ime troškova.Koliko od toga maksimalno može pripasti odvjetniku i mora li mi on pokazati troškovnik.Vrijednost spora je 100 bodova.Hvala
  5. Stvarno bi molio da mi netko odgovori.156 pregleda a nema odgovora.Još jednom molim ako netko ima volje da odgovori.
  6. Ne treba odgovor, može samo DA ili NE.HVALA
  7. Zar nitko?Pa, ne tiče se nacionalne sigurnosti ili je pitanje toliko glupo da ne zaslužuje odgovor.
  8. Lijep pozdrav.Molim da mi netko odgovori.Može li nastupiti bilo kakva zastara, za vrijeme trajanja sudskog postupka za povrat novca,bez obzira koliko dugo traje.Hvala.
  9. Lijep pozdrav.Molim da mi netko odgovori.Može li nastupiti bilo kakva zastara, za vrijeme trajanja sudskog postupka za povrat novca,bez obzira koliko dugo traje.Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija