Jump to content

ana77

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Btw....jednostavno ne mogu shvatiti majku ove djevojke/žene što se javila? Zakidati djecu za mirovinu, pri ostavinskoj raspravi ne dati vlasništvo djeci nad kućom, ne mogu vjerovati!?!?! Eto, zbog ovakvih slučajeva nadrapaju i sve ostale udovice. Draga Mia, razmisli dobro želiš li tužiti svoju majku? Želiš li poduzimati bilo kakve radnje iz inata, jala, obijesti, razočarenja, povrijeđenosti? Ipak ti je mama. Razmisli dobro. Bez obzira što se nije baš majčinski ponijela i što joj djeca nisu bila na prvom mjestu. Neshvatljivo mi, no....
  2. A je li? A ako je žena rodila dijete i ne živi s ocem tog djeteta? I zbog toga bi trebala izgubiti mirovinu?
  3. Matovilka, dobro si rekla - doprinosa nema niti se obračunavaju. No, podliježe se plaćanju poreza i prireza Ili mi nije jasan tvoj post
  4. Matovilka, dobro si rekla - doprinosa nema niti se obračunavaju. No, podliježe se plaćanju poreza i prireza Ili mi nije jasan tvoj post
  5. ana77

    Biseri

    Micika si je priuštila ljubavnu aferu sa Štefekom. Štefek ju je svakodnevno posjećivao, dok jednog dana nisu začuli auto koji se zaustavio na dvorištu. Micika skoči iz kreveta, pogleda na dvorište i poviče: "Bože, moj muž se ranije vratio s puta! Štef, odmah skači kroz prozor na cestu i nestani!" Štefek pogleda kroz prozor i odvrati: "Ne mogu, Micika. Pa vidiš da pada kiša!" Micika se u očaju uhvati za glavu i krikne: "Štef, ako nas moj muž zatekne, oboje će nas ubiti!" Štef iskoči iz kreveta, pograbi svoju odjeću, skoči kroz prozor na cestu i nađe se u skupini maratonaca, koji su baš tog trena trčali pokraj Micikine kuće. Da bi prikrio svoj trag, Štefek im se pridruži. Nakon nekog vremena Štefeku se približi prvi maratonac i upita: "Kolega, da li maraton uvijek trčiš gol?" Štefek: "Uvijek. Tako prijatno je osjetiti strujanje vjetra dok sam gol, i tako bolje osjećam povezanost s prirodom." Nakon nekog vremena Štefeku se približi drugi maratonac i upita: "Kolega, da li uvijek trčiš maraton s odjećom ispod pazuha?" Štefek: "Uvijek. Tako praktično je imati odjeću pri sebi. Kada stignem na cilj, mogu se odmah obući, sjesti u auto i odvesti kući." Nakon nekog vremena Štefeku se približi treći maratonac i upita: "Kolega, da li uvijek trčiš maraton s kondomom na penisu?" Štefek: "Ne uvijek. Samo ako pada kiša."
  6. ana77

    Biseri

    Uđe mali Ivica roditeljima u spavaću sobu i kaže: - Tata, ti si prava škrtica. - Zašto sine? - Kad susjed spava s mamom, uvijek mi da 50 kuna, a ti nikad ništa!
  7. ana77

    Biseri

    Naša gospođa Jadranka je šetala sa svojom pratnjom po Zagrebu pa stala pred izlogom i razgledala: -Kako su skočile cijene osnovnih artikala, a kako tek luksuznih... Pa dobije čuvstveni napad i zaplače. Priđe policajac i zapita: "Premijerko, zašto plačete?" "Gledam cijene kako su visoke i mislim si kako li je tek našim jadnim penzionerima! To je strašno, grozno." Uto naiđe penzioner, vidi zaplakanu premijerku i zapita policajca: "Zašto premijerka plače?" Policajac ga kresne pendrekom po glavi: "Zbog tebe, p. ti materina, zbog tebe......."
  8. ana77

    Biseri

    Prema statistici, Zagorci i Prigorci u prosjeku pješaće 1.500 km godišnje. Prema drugoj statistici, Zagorac ili Prigorac popiju prosječno 182 litre vina godišnje. Zaključak je da Zagorac u prosjeku troši 12,1 litara na 100 km.
  9. ana77

    Biseri

    Je l' se ti to, g. Mrljavac i po Indexu motaš
  10. Budući su opravdani razlozi bili za prestanak radnog odnosa /i prije otvaranja stečaja/, radnici bi trebali ostvariti svoja prava preko Agencije. Primjera radi: ako je stečaj npr. otvoren 1. 6. radnici imaju pravo bilo da su bili zatečeni ili otišli iz firme najranije sa datumom 1. 3., jedino Agencija u pravilu ne isplaćuje radnicima kojima u odjavi ili Odluci o otkazu radnog odnosa piše - sporazumno. Znači, bitno je što piše u odluci o otkazu, mora biti naveden razlog da je zbog nemogućnosti ispunjavanja obveza od strane poslodavca, nešto u tom smislu... Što se ovoga tiče, radnici su u tzv. prvom isplatnom redu i ukoliko ostane novaca od namirenja razlučnih vjerovnika - ukoliko ih ima (to su obično banke ili neki dr. vjerovnici koji su sjeli na pokretnu ili nepokretnu imovinu i oni imaju prednost pred svima), onda se ostatak stečajne mase u jednakim postocima dijeli radnicima. Naravno, kad se imovina unovči i sjedne na račun... Treba vidjeti što piše u Rješenju o priznatim potraživanjima Trgovačkog suda sa ispitnog ročišta. Sretno
  11. Nemoguće da su potraživanja radnika zadnja na popisu priznatih potraživanja. U prvi isplatni red ulaze radnička potraživanja (neisplaćene plaće, otpremnine, nakn. za prijevoz, nepl. godišnji odmor, bla bla...), osim u slučaju kada radnička potraživanja se nalaze u II isplatnom redu, odnosno zajedno sa ostalim vjerovnicima, ali to su radnici koji imaju potraživanja ali su otišli iz firme daleko ranije.
  12. Sve ovisi koja je vaša, vas radnika, na Trgovačkom sudu priznao stečajni upravitelj. Tri mjeseca prije otvaranja stečajnog postupka, Fond, odnosno sada Agencija za osiguranje radničkih potr. u sluč. steč. poslodavca je dužan isplatiti radnicima, i to sa svim porezima i doprinosima. Trenutno stanje je da niti država nema novaca, pa... Nakon isplate Agencije prema radnicima, Agencija se stavlja na mjesto vjerovnika i potražuje novac iz stečajne mase, ukoliko je ima. Isto tako, radnici koji su otišli iz firme koja je sada u stečaju, u tom razdoblju od tri mjeseca prije otvaranja stečaja, za taj jedan, dva ili mjesec i pol, također imaju pravo potraživanja od Agencije. Zapravo, nije mi baš potpuno jasno što tebe konkretno zanima?
  13. Grozno_tužna, samo se opusti i uživaj u svojoj mladosti. Ništa ti se loše ne može desiti
  14. Bereta, tebi se naročito ispričavam za moj "ulet". Želim ti uspješno rješavanje tvojeg statusa
  15. Do "zgode" nisi čul... ili je taj podatak (dijagnoza) prešućen
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija