Jump to content

L3x1c0n

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne prešućujem ništa, bar ne namjerno, moguće iz neznanja. Izraz "moje viđenje" sam naveo isključivo zato što sam svjestan da teško mogu dokazati da nisam prošao kroz crveno, moja i riječ svjedoka protiv riječi dvojice policajaca. Uopće ne dvoumim kome će sudac prije povjerovati bez obzira na moje prijašnje nekažnjavanje. Također zanima me mogu li isti argument upotrijebiti u svoju korist ako policija nema fizički dokaz (snimku, sliku itd.). Koje su još činjenice važne?
  2. Hvala vam na brzom odgovoru. Bila su dva policajca, ali drugi nije ni izlazio iz vozila. Semafor o kojem se radi je poprilično daleko od mjesta na kojem smo se zaustavili, cca nešto više od 500m. Ponavljam da me policija nije 'lovila', već su došli kada sam ja bio propisno zaustavljen. Može li se to nekako oblikovati u moju korist? Također mi je vrlo čudno što nisam dobio nikakv pisani trag, jeli to normalno?
  3. Zamolio bih vas za informacije i savjet oko sljedećeg slučaja: Propisno sam zaustavio vozilo izvan prometnog traka s upaljena sva četiri žmigavca da bi moj suvozač izašao. Tada se ispred mene zaustavilo policijsko vozilo te je službenik izašao van i rekao da su me zaustavili (iako sam se samoincijativno zaustavio, bez rotacije ili 'potjere') zato što sam prošao na crveno na zadnjem semaforu. Također je napomenuo da ni suvozač ni ja nismo vezani. Uzeo je dokumente i nakon kratke provjere rekao da će mi obavjest (koristio je točno tu riječ) i počinjenom prekršaju doći na kućnu adresu, vratio mi dokumente bez ikakve dodatne obavijesti, kazne, biločega. Moje viđenje situacije jest da sam prošao na žuto svjetlo na semaforu, za što imam i jednoga svjedoka koji je bio sa mnom u autu. Pojasi su nam naravno bili odvezani, jer smo se upravo zaustavili i izlazili iz vozila svojim poslom. Imam li elemenata za žalbu? Moram prizati da mi je kao relativno mladom vozaču ovo nova situacija i svaka pomoć je dobrodošla Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija