Jump to content

dmati44

Korisnik
  • Broj objava

    48
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dmati44 objavio

  1. U presudi piše da se odobrava plaćanje u 5 jednakih rata. Dalje piše ukoliko okr. u roku od 15 dana od pravomoćnosti odnosno po dospijeću svakog pojedinog obroka plati 2/3 izrečene novčane nov. kazne smatrati će se da je nov. kazna u cijelosti plaćena. Jel to znači 1 x 2/3 ili može i 5 x 2/3 ? Hvala
  2. Općenito, kažnjavanje prekršitelja po prekršajima je danas mnogostruko okrutnije nego po kaznenim djelima. Čudno jest, ali istinito. Članak 308. Da ne copy/paste tu se spominje 150 dnevnih dohodaka ili 6mj zatvora. Baš i nije malo.
  3. Meni je izrečena zaštitna mjera zabrane i rješenje je danas postalo pravomoćno. Jel to znači da od danas imam zabranu upravljanja ili ipak moram pričekati dopis od polocije
  4. Šta kada se pol.zapisnik napravi 3 sata nakon nezgode, a vozać napuše ispod 0,5? Može li osiguranje odbiti isplatu ?
  5. Svakodnevno se vozim na biciklu i svakodnevno iz raznih otvorenih dvorišta izleću pasi s namjerom da me ugrizu. Sad sam ja kupio zračni pištolj za koji netreba ni dozvola ni prijava MUP-u i sljedeći koji me napadne... uglavnom to će mu biti zadnji napad. Ali ipak me zanima jel mogu kako pred zakonom odgovarat ako u samoobrani upucam pasa?
  6. dmati44

    Pretres

    Ima li poslodavac pravo pretresti garderobni ormarić zaposlenika koji je pod ključem? Jasno mi je da je ormarić vlasništvo poslodavca, ali ja ga koristim. Koristim i plaćam najamninu za stan od firme, pa bi po njihovoj logici oni smjeli pregledati i taj stan.
  7. Tužim sina ili mamu skrbnika ? Šta s njenim falsificiranjem moga potpisa na tužbi ?
  8. Razvod je bio sporazuman. Dogovoreno je 20% alimentacije. Supruga je sama podnijela zahtjev, potpisala nas oboje, ja nisam bio prisutan. Na ročištu potpisujem da se odričem prava na žalbu, jer nisam znao što piše u zahtjevu, a piše 25% koje je supruga sama preinačila mimo dogovora. To iznosi oko 2k kuna. Nisam se bunio jer mi je to jedino dijete. Sad se okolnosti promijeniše, došlo drugo dijete, ja postao podstanar... Kako sam očito bio prevaren pri prvom određivanju alim, mogu li sad tražiti usklađenje na nekakve realne iznose, jer smatram da je 2k kuna previše za vrtićku dob, pa ispada da se financijski o djetetu brinem samo ja.
  9. Planiram bivšu prijaviti DO zbog ignoriranja, i nepoštivanja sudske odluke o načinu i vremenu viđanja mal. djeteta sa ocem. Jeli netko to radio, i ima li uopće koristi od toga ?
  10. Jel postoji način da kao branitelj dobijem stambeni kredit po povoljnijim uvjetima nego na tržištu. Trenutno sam zaposlen i podstanar.
  11. Ako sastavimo ugovor o podstanarstvu gdje će najmoprimac plaćati xx iznos na moj tekući račun, moram li ja platiti porez na taj iznos. Jer ako nema ugovora nema ni poreza, a kad postoji ugovor...
  12. Od kad je policajac stručan i osposobljen za procjenu tehničke neispravnosti vozila ? Mogao je eventualno uručiti poziv za vanredni teh. pregled koji rade osposobljene osobe u CVH.
  13. Plavi diesel i je plave boje kako mu ime i kaže. Po boji je najsličniji onom starom superu od 98 oktana jer se faba istom bojom kojom se farbao nekada taj stari super. Onaj D-2 (obični diesel) s kojim ga uspoređuješ uglavnom i je nekakve boje između smeđe/crne o kojoj pišeš. Što se tiče prijave, mislim da je to gotovo, i da je stari bio siguran da vozi čistu naftu pristao bi na troškove analize koji su višestruko manji od kazne. A što se tiče računa koje kao imate, to ti ne znači ništa jer oni se i tako izdaju kome i koliko treba, naravno nije sve džabe. Plati i šuti.
  14. Kazna ti je 700 kn, jer ti ne radi jedno svijetlo, odnosno auto je tehnički neispravan. Da ti nisu radila dva, da si ih zaboravio upaliti onda ti je kazna 300 kn. Dakle, kad pregori jedna žarulja, treba ugasiti svijetla jer je kazna manja.
  15. Pošto si osiguran tamo gdje jesi, možeš lijepo sve zaboraviti. Sam ćeš platiti štetu na svome autu, na ona tri a i na zidu ako se ispostavi da zid ima vlasnika.
  16. Šta se dešava kad dvoje ljudi u takvoj zajednici dobiju dijete, mislim u vezi prezimena i svega ostalog.
  17. Ma da ne steknete krivi dojam, ne mislim da su svi prometni policajci drumski razbojnici, ali da ih ima... Ali to bi oni trebali riješiti između sebe, kao i invalidi-lažni invalidi... Al treba imat muda i bacit kamen prvi.
  18. Jel to u prekršajima ikad nastupa pa da čovjek pred sucem može ponosno reći da nije kažnjavan i očekivati minimalnu kaznu ?
  19. A što očekuješ od drumskih razbojnika, da se pridržavaju pravilnika ?
  20. Ma znam da ovjera nije skupa, ali to je više stvar principa. Ja sam svoje obveze prema banci izmirio, ali kada su oni trebali svoje došlo je do neočekivanih troškova. I opet po leđima malog čovjeka.
  21. Podigao sam kredit u banci radi kupnje dionica. Kako je kredit bio namjenski banka je stavila založno pravo na iste. Kredit sam otplatio i u potpunosti izmirio obveze prema banci. Oni su sad dužni skinuti založno pravo, ali me prije toga šalju jav.bilježniku da ovjerim izjavu da se slažem s tim, jer ih to navodno traži SDA. Pitanje je : Tko sad plaća troškove jav. bilježnika pošto je njihova obaveza da skinu založno pravo, a s druge strane to i meni treba ?
  22. Da se nadovežem iz prve ruke. Mnogi vlasnici renault clia ili vw pola u čudu gledaju kada im u spremnik stane više od 50 litara, a u knjižici im piše mislim 43 lit. Apsolutni rekorder je passat karavan gdje u knjižici piše 70 lit, isto to na mjeraču na kom. tabli a u stvarnosti stane preko 90 litara.
  23. HEP, INA, Hrv. Šume... Javna poduzeća
  24. Kako je moguće da se u firmu u državnom vlasništvu već godinama zapošljavaju djelatnici, a nikad nije objavljen niti jedan natječaj za popunu radnih mjesta ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija