Jump to content

bereta

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bereta objavio

  1. Pozdrav! Zanima me dali je netko upoznat dali branitelj ima kakvu povlasticu prilikom otvaranja obrta na moru? Uskoro odlazim u mirovinu i smatram da sam relativno mlad da ništa ne radim pa bih želio baviti se ribarenjem samo neznam dali mi branitelji imamo kakvih povlastica kod otvaranja obrta na moru, kupovina obrta, mreža i tome slično.
  2. Pozdrav prekaljeni! S obzirom da si me prozvao ili ti bolje rečeno kritizirao imam obvezu da ti napišem par redaka: mislim da nisi dobro shvatio poantu cijele priče malo ću se ponavljati:Kao rvi ostao sam raditi u policiji jer s obzirom na tadašnje životne godine nisam vidio razlog da odem u mkirovinu. Nakon 4 godine provedene u specijalnoj više nisam bio dobar da ostanem, jer po njihovoj procjeni čovjek sa oštećenjima živaca nemože biti specijalac, nakon toga me bez ikakvog opravdanja skidaju iz specijalaca i stavljaju u plavce. Tu te pitam di je onda pravda, dok sam trčao po Velebitu onda je to OK, a kada je došlo novo doba vlasti i ostalog onda nisam sposoban za specijalca, ali jesam za plavca. OK, prihvatio sam to i odradio 10. godina u plavcima, a sada kada mi se zdravstveno stanje pogoršava i živci odumiru,pokrećem bolovanje i tražim pomoć, em lječničku, em od poslodavca i kamo god se okrenem vrata mi se zatvaraju. Što se tiče doktora sada mi se ne priznaje ratna ozljeda nego sam po nihovom sposoban za rad, pa dragi moj prekaljeni gdje je tu pravda? Kada se obratim pravnoj služi kod poslodavaca i tamo mi zatvaraju vrata jer neznaju kamo bi me uputili za otvarivanje prava na mirovinu (invalidsku) nego me upućuju da se umirovim na osnovu PTS-a jer je to najlakši način, pa mi reci di je tu pravda? S obzirom na sve smatram da mi iskustva dečkiju koji su prošli kao ja i sada muku muče sa odlaskom u mirovinu mogu pomoći i zato tražim savjet ovim putem. Ona nabrajanja 6% skidanja plaće, krizni porez itd. naveo sam samo kao primjer, jer smatram da bi mi branitelji sa statusom rvi toga trebali biti oslobođeni, a ne da nam oduzimaju poštenu zaradu na plaći koja dragi moj prijatelju i nije neka s obzirom na uvjete rada i ostalog. Kamo god se okreneš nema pravde i to je ono što me boli, a sada kada meni nešto treba svugdje su mi vrata zatvorena, i nitko nezna kako mi pomoći. A sada dragi moj prekaljeni pitam ja tebe: vjerojatno ti znaš mnogo njih koji su stekli pravo na mirovinu praveći se ludi ili na neki drugi način, pa me zanima koliko si ti njih prozvao ili prijavio?
  3. Hvala dečki na informacijama. Što se tiče odlazaka na lječničke preglede sve sam to odradio, i sada čekam odlazak na ponovnu procjenu postotka invalidnosti. Što se tiče PTSP ne dolazi u obzir, jasno je meni da bi mi bilo puno lakše dobiti mirovinu, ali ne pada mi napamet. Lovac sam i bilo bi katastrofa da mi oduzmu oružje. Za ovu procjenu radne sposobnosti još me doktorica nije upoznala sa tim, a i imam pitanje vezano za to? Dali postoji mogućnost da me proglase nesposobnim za plavce s obzirom na odoru i oružje, a proglase sposobnim da nosim poštu po upravi? Mislim da bi to bilo pogubno za mene....Zar je moguće da bolestan čovjek nemože dobiti bolovanje i tjeraju ga raditi, nego moramo glumiti luđake da bi nam priznali nenakvo pravo na mirovinu? Žalosno...I da HZZO mi je potvrdilo na osnovu dokumentacije 100% bolovanje i spadam u DR, tako da što se toga tiče nema problema,ali neznam koliko ću još biti na bolovanju zbog kontrolora koji je zapeo da me vrati na posao...
  4. Pozdrav braniteljima! Novi sam član legalis i da vam se odmah obratim za pomoć i savjet. Kao bivši pripadnik specijalne policije, 92. godine ranjen sam na terenu te mi je određena invalidnost od 30%. Nakon završetka rata, tjerali su me u mirovinu, ali bilo me sram da kao 27 godišnjak tada odem,budala. U specijalnoj policiji bio sam do 99. god, te me tada kao nesposobnog stavljaju u plavce,gdje i danas radim kao narednik na graničnom prijelazu. Naravno narednika nisam dobio po zaslugama u plavcima, nego dodjelom ministra. I tako radio sam sve do 11. mj. prošle godine kada mi je dojadilo skidanje plaće, kriznog poreza, love za prijevoz i da dalje ne nabrajam te sam se napokon odlučio za odlazak u prijevremenu invalidsku mirovinu. Šetam po doktorima dva mjeseca, terapija simo, pregled tamo, da čovjek poludi i sve bi to bilo izdržljivo da se sada nije pojavio kontrolor HZZO, običan doktor medicine koji me tjera raditi. Pa zar je moguće da je toliko ljudi otišlo u mirovinu a mene tjeraju raditi. Inače ranjen sam u desnu ruku i sada živci oslabljuju itd. zanima me dali itko zna način da me doktor ne vrati na posao, jer on govori da čovjek ako čeka pregled nemože biti na bolovanju, a to što sam ja na ulici i trebam nekoga privesti ili nedaj bože nekoga privesti ruka ne sluša. Molio bih savjet, kako dalje i dali ima nade za mene.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija