Jump to content

revizor

Korisnik
 • Broj objava

  132
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Aktivnosti reputacije

 1. Sviđa mi se
  revizor je dobio reakciju od vukovar u Dokazivanje statusa pripadnika oružane postrojbe   
  Svjedoci znaju i lagati.Dokazano.
   
 2. Hvala
  revizor je dobio reakciju od Skywalker007 u Povećanje (usklađivanje) mirovina od 01.srpnja 2018.   
  Evo kada i koliko:
  https://www.mirovina.hr/novosti/mirovine-ce-rasti-zbog-povecanja-placa-strucnjak-otkrio-kada-i-koliko/
 3. Hvala
  revizor je dobio reakciju od drot13 u status branitelja, invalidnina   
  Boromir1111
  Nisam upravno – pravni stručnjak ali kroz praksu sam stekao određena znanja i želim vam dati svoje mišljenje i usmjeriti gdje da tražite odgovore.
  Osnovno ZUP i  podredno ZOO su zakoni kojima je regulirana materija u vezi koje ste postavili pitanje ( mada ono nije do kraja jasno  precizirano).
  Dakle, postoje u upravnom i svakom drugom pravu propisani postupci i načela koje se moraju držati tijela javno pravne vlasti.
  Najvažnija su načela – zaštita prave sigurnosti stranaka u postupku i načelo zaštite stečenih prava.
  S navedenim načelima povezan je institut zastare u upravnom pravu koji  je vezan za protijek vremena od pravomoćnosti nekog rješenja i ne/mogućnost poduzimanja nekih pravnih postupaka nakon istog.
  Spomenutim zakonima propisano je u kojem vremenu se može određeno rješenje proglasiti ništavnim, nezakonitim i slično,pa si dajte truda i pročitajte.
  Rokovi se kreću od jedne godine, 3 godine, pet pa do maksimalno 10 godina, zavisno o pravnoj stvari.
  Ono što je sigurno  ako je vaše rješenje iz 1997.g mislim da ga je ne moguće ukinuti ,osim ako Vi  to sami ne zatražite, ali i u tom slučaju tijelo javno-pravne vlasti ne mora udovoljiti Vašem zahtjevu.
 4. Sviđa mi se
  revizor je dobio reakciju od Kompa u Pričuvna policija MUP-a ?!   
  Kompa, vratimo  se na temu.
  Nisam Policajac, umirovljeni sam časnik HV-a i imam dosta poznanika i rođaka koji su bili ili su još u Policiji
  Upravo zato sam se uključio u komentiranje ove teme jer znam da je to jedan od najtežih i najopasnijih poslova koji postoji na svijetu i zato da naglasim da niste odgovarajuće plaćeni za taj posao.
  Država čije zakone sprovodite i vlast koju štitite ponaša se prema Vama ne kao majka nego kao maćeha.
  I da ne ponavljam svoj početni status,upravo ukazujem na to  da je ovo što rade aktiviranjem isluženih umirovljenih policajaca velika pogreška,
  Moje mišljenje je  da stimulativnom početnom plaćom od 7500 kn motiviraju ljude da se uključe u službu, popune redove mladim ,motiviranim i kvalitetnim kadrom .
  I dalje neću više komentirati.
 5. Hvala
  revizor je dobio reakciju od drot13 u Pričuvna policija MUP-a ?!   
  Ta  odluka  vlade da se u radni sustav Republike Hrvatske aktiviraju umirovljenici ( ne samo u Policiji) bila bi dobra da smo normalna zemlja.
  Ali u zemlji u kojoj mladi masovno bježe od  siromaštva i neimaštine  u razvijene, napredne i ekonomski najjače zemlje svijeta ta odluka je katastrofalna.
  Jednostavno zato što je neodrživ takav sustav ekonomije.
  Stari će jednostavno za neko vrijeme poumirati na poslu,a mladih neće biti.
  Pristajanje na tu politiku tj uključivaje umirovljenika  u rad je samo dolijevanje ulja na vatru i vodi ka potpunom raspadu države. 
  Rješenje je vro jednostvano ,a to je podizanje plaća na nivo dostojan čovjeka, zaustavljanje iseljavanja i demografska obnova. A onda će biti i radnika i policajaca.
  Međutim te rezove niti jedna vlast neće provesti jer da bi digli plaće  morali bi  otpustiti desetine tisuća uhljeba iz javnih i državnih sužbi i poduzeća koji su glasačka mašinerija. Na taj način država  direktno ili inderiektno zapošljava i kontrolira oko 60 % posto gospodarstva. a time i ljudi.
  Zato EU inzistara na tome da se to promjeni tj prisili državu da prepusti ono što nije temeljna  ingerencija države u privatno vlasništvo, čime bi se pokrenuo novi zamašnjak gospodarstva.
  Nažalost to mali broj ljudi shvaća, pristaju na ovu igru , oni kojima je dobro  čuvaju vlastitie pozicije i zato smo tu gdje jesmo. A to je put bez povratka.
  Zato gospodo Policajci ( namjerno napisano velikim slovom) , ne pristajte na ovu pogubnu igru za  državu dok god vaši kolege rade za 4800 kn.
   
   
 6. Haha
  revizor je dobio reakciju od drot13 u Ptsp   
  Evo primjera iz prakse.Poznanik umirovljeni časnik ,imao je status HRVI na osnovu PTSP-a.Godinama nije išao na kontrole. Došlo mu je kući rješenje o ukidanju statusa HRVI.Nije mogao ništa.Morao je ponovo podnijeti zahtjev za priznavanje istog,išao u dnevne bolnice,kontrole gdje smo se više puta sretali godinama i više mu nisu htjeli priznati status.Drugi,primjer,susjed dobio status Hrvi na osnovu Ptsp-a,bio je potpuno zdrav i normalan,ali je izganjao papire.Da bi ga zadržao mora svake godine ići na bolničko liječenje u bolnicu (tipa Vrapče)gdje ostaje najmanje po 3 mjeseca.Više nije zdrav niti normalan.Dakle s pitanjem PTSP-a niej se zezati kao što s enekad moglo.Možete ostati i bez gaća,i bez zdravlja ,a neki možda i na sudu.Osobno sam bio u uredu psihijatrice kada su zvali da vojna policija potražuje nalaze od neke osobe.Dakle državne službe rade i trebaju raditi.I nitko tko je stekao status bez pravovaljane osnove ne može niti treba mirno spavati.
 7. Haha
  revizor je dobio reakciju od petar2013 u Novi ZOPHBDR   
  Bovu pričaš gluposti,
  pratim ovu raspravu i nigdje nitko nije napisao da dijete poginulog hrvatskog branitelja nakon njegove smrti nema pravo na brata ili sestru.
  Uhvatili ste se samo djece kao pijan plota,a ne vidite srž problema kojeg i same udovice priznaju samo podrobnije i kritičnije pročitaj gornje postove a to je da udovice primaju ogromne mirovine ,a žive poslije smrti poginulog branitelja s drugim kako i sama ana77 navodi da mijenjaju muškarce samo tako.Što je prije svega nemoralno ,a pravno mora povući neke konzekvence.(navedi u kojem je to postu netko spomenuo problem da djete ima brata ili sestru,nije baš nitko zato ne izmišljaj).
   
  Ovdje je glavno pitanje da li je udovica nakon smrti svog supružnika na osnovu kojih je izvedeno njeno pravo ušla u bračnu ili izvanbračnu vezu(po novom zakonu)s nekim.
  Ako je ušla gubi prava kao udovica i točka,to je sasvim jasno i normalno.
  Za to nije potrebno pokrenuti nikakav sudski postupak i to je još jedna glupost koju si napisao.
  Ako je nadležno državno tijelo donijelo riješenje o nekom pravu isto to tijelo može i ukinuti to rješenje ako je došlo do novonastalih činjenica koje utječu na ostvarivanje prava tj stornirati ga bez ikakvog sudskog postupka.
  Tek ako dođe spora između stranaka, može se pokrenuti sudski postupak i onda rješava sud.
  Iz prakse znam da je jedan broj branitelja dobio rješenja zbog utvrđenih novonastalih činjenica u upravnom postupku(bez da ih je itko što pitao ili zvao) o ukidanju ili prevođenju mirovine na civilnu..riješio Zavod za mirovinsko,jednom broju branitelja je smanjen ili ukinut invaliditet,rješio nadležni ured državne uprave.
  Dakle riješilo je tijelo koje je donijelo riješenje.
  Nakon toga su oni pokretali tj podnosili tužbe Upravnom sudu.
  Dakle nadležna državna tijela prethodno mogu ukinuti neko pravo,ako imaju saznanja ili činjenice o novonastalim okolnostima koje utječe na pravo neke osobe,a tek kasnije slijedi sudski postupak ako se neka od stranaka osjeća oštećenom tj povrijeđeno joj je neko materijalno ili drugo pravo ili nije proveden propisani postupak,i pogrešno utvrđeno činjenično stanje.
  Ukratko, ukinu ti pravo pa onda ti njih moraš tužiti,ako misliš da si u pravu.
×
×
 • Napravi novi...