Jump to content

vexter

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vexter objavio

  1. Puno hvala! Eto, sad kad znam što moram tražiti, Google je odmah dao rezultate. Ako još nekom bude zatrebalo, ovdje je pročišćeni tekst zakona.
  2. Ograničenje je 90 dana (3 mjeseca) u 6 mjeseci - bez obzira da li se tih 90 dana "koristi" odjednom ili u više "obroka". Znači, ako si u Njemačkoj ostala npr. 2 mjeseca, prilikom sljedećeg ulaska u Njemačku nemaš problema, ali smiješ ostati samo 1 mjesec. Ako si u zadnjih 6 mjeseci (od 8. mj. 2009.) bila u Njemačkoj sve skupa 3 mjeseca ili duže, neće te pustiti da uđeš. Pazi i sada kad izlaziš iz Njemačke - ako si već prešla to ograničenje od 90 dana, mogla bi imati probleme i prilikom izlaska (novčane kazne i sl.)!
  3. Prilikom predavanja raznih molbi za državljanstvo i ostale papirologije na hrvatskim ambasadama u svijetu, plaća se konzularna pristojba. Taj dio mi je jasan. Ono što me zanima je kako i po kojoj tarifi se određuju te konzularne pristojbe? Nakon pola sata googlanja još nemam odgovora. Ima li negdje nekakav "cjenik"? Bilo bi lijepo znati da li moram štedjeti još pola godine prije nego krenem u još jednu birokratsku akciju!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija