Jump to content

dagan02

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dragi moji forumaši.Pod hitno mi treba koja prava u RH ima pripadnik i stradalnik HVO-a.Inače ranjenik sam i zatočenik na prostoru BiH gdje sam temeljem ugovora dobio nešto mirovinice (manja od najniže).Imam prebivalište u RH gdje sam skupa za obitelji i nastanjen.Zanima me koja prava iz braniteljsko invalidske zaštite imam u RH i da li imam ista prava kao i stradalnici HV-a.
  2. Imam prijatelja koji je ostvario braniteljsku mirovinu ili mirovinu pod povoljnim uvjetima u BiH.Ima zanimljivu ponudu da radi u RH i zamoljava vas da ga usmjerite kako i na koji način to da osvari a da ne dira ovu mirovunu.Da li je to ugovor o dijelu ili nešto drugo.
  3. Sva dokumentacija je predata na vrijeme.Nisam u radnom odnosu a dobio sam 40/60 profesionalne nesposobnosti.Nije mi priznato da sm bio u profesionalnoj postrojbi,čin,dućnost,dragovoljački dodatak a dali su mi koeficijent kao da sam u radnom odnosu.Dobio sam 1050 kn.Kad nazovem službenicu ,odgovor je da ima onih koji čekaju više i čiji predmeti leže po dvije godine.Ta spora birokracija će nas više dotući nego rat,
  4. Stručni forumaši što da radim.Žalbeni predmet mi se godinu i pol prebaciva iz Tvrtkove u Mihanovićevu te obratno te se sad po kazivanju odgovornih nalazi u Mihanovićevoj.Dobio sam mizernu mirovinu i niz stvari koje su mi trebali priznati nije u postupku priznato.Uputio sam žalbu ali iz već spomenutog taj se predmet ne rješava.Kad nazovem službenica kaže da će uzet ubrzo na razmatranje ali to se odugovlači..Zadnji put mi je pravnica kojoj je dodijeljen predmet rekla da drugi odlučivaju kad treba nešto riješiti.Dajte mi molim vas savjet.
  5. Dragi moji forumaši hitno mi treba vaše mišljenje.Vojni sam umirovljenik (profesionalna nesposobnost 40-60).Dobio sam ponudu da radim za jednu tvrtku kao trgovački putnik.Koji je najefikasniji način da počnem raditi a da ne zamrzavam mirovinu.Malo sam čitao o ugovoru o dijelu,nisu mi jasne neke stvari a samim time ni obveze koje idu državi od poslodavca. Također mi je prijatelj vojni umirovljenik (opća nesposobnost ) i zanimaju ga isti uvjeti a da ne zamrzava mirovinu.
  6. zamoli bih forumaše da mi kažu na koji način da reagiram na ubrzanje rješenja žalbe.Predmet mi se nalazi u Tvrtkovoj već godinu i pol.Naime radi se o žalbi na bespravno uskraćenim novčanim sredstvima i npr. umjesto 3000 kn mirovine ja dobivam minimalnu od 1000 kn.Na telefone mi se također nitko ne javlja u HZMO a osobu koja vodi predmet nikako da dobijem.Pomozite
  7. Molim Vas hitan odgovor - moze li Austrija, Njemacka ili bilo koja drzava isporuciti osobu koja je napravila kazneno djelo u Republici Hrvatskoj i osudjena na 9 godina zatvora, a nije državljanin Republike Hrvatske vec je drzavljanin Kanade i BiH?
  8. Zamolio bih Mrljavca da mi odgovori jer ne poznam regulativu u rješavanju zdravstvene skrbi.
  9. Prijatelj mi je dobio riješenje o braniteljskoj mirovini i zanima ga na koji način može regulirati zdravstvenu skrb pri HZZO.
  10. Pozdravljam sve forumaše a ovo pitanje sam namjenio pravnim stručnjacima.Inače radi se o hrvatskom branitelju koji se u početku ratnih dešavanja na prostoru bivše x-Ju zatekao u JNA.Nakon što je pokojni predsjednik Tuđman izdao naputak o napuštanju Hrvata iz postrojbi JNA i prelazak u rederstvene snage RH, isti je pokušao ali je uhvaćen na granici sa Srbijom te je dobio tri mjeseca zatvora koju je i odležao u vojno-srpskim kazamatima.Izlaskom iz zatvora i puštanjem priključen je HVO gdje je ostao do konca rata.Pitanje koje vam postavljam je da li isti ima pravo na braniteljsku mirovinu pošto se već niz godina nalazi u Splitu i koji su dokumenti potrebni da bi podnio zahtjev.Pitanje se može vezati za međudržavni ugovor.
  11. Zamolio bih pravne stručnjake na forumu da mi razmotre da li mi majka ima pravo na starosnu mirovinu.Inače ima 66 godina života s 4 godine radnog staža.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija