Jump to content

farmer

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne da bih primjetio,barem za ovo što je bliže kuće,a na nekima nisam bio godinama,možda šume više ni nema
  2. Zahvaljujem svima,mislio sam zatražiti očitovanje o statusu čestica,pa bi onda za one koje su ušle u program zaštite vidio šta i kako dalje. Šume imaju svoj životni vijek,ruše se u zrelo doba,da bi ponovo rasle,nema drugog načina gospodarenja.
  3. Zahvaljujem,to će biti moj prvi korak.
  4. Sve što sam naveo je bio isključivo razgovor sa nadležnom osobom. Dakle Vaša sugestija je da na pismeno zatražim očitovanje o predmetnim česticama. Mogu li se eventualno pozvati na neki zakon ako dođe do opstrukcije istog,kako to obično biva sa birokracijom.
  5. Poštovani U periodu od 2008 do 2012 kupio sam nekoliko jutara šumskog zemljišta i vlasnik sam u katastru i gruntovnici. Kada sam htio ishoditi dozvolu za sječu,službenik Hrvatskih Šuma zadužen za privatne šume upozorio me da su pojedine čestice ušle u program zaštite(nije precizirao o kojem je programu riječ) i da su bilo kakve radnje na predmetnim česticama zabranjene. Radi se o najobičnijim sastojinama običnog graba i bukve,koji svoju ekonomsku vrijednost imaju isključivo kao ogrijevno drvo i kakve pokrivaju više od 50 %površine lokalne zajednice.Moje osobne potrebe su oko 35 metara godišnje,uzmimo da je to vrijednost od cca. 9000 kn godišnje. Raspitivao sam se imam li kakva poticajna prava ili druge beneficije prilikom kupovine ogrijevnog drva od šumarije na što je također odgovoreno negativno. Interesantno je da se neke od čestica vode kao pašnjaci u katastru,ali i oni podliježu zabrani. Dakle imam iznimnu sreću u životu jer sam postao vlasnikom posljednje hrvatske prašume. Zanima me postoje li ovdje po Vašem mišljenju osnove za sudsku tužbu? Zahvaljujem
  6. Postoji odredba sa kojom se u arkod upisuju čestice koje netko koristi u poljoprivredne svrhe a nema pravo vlasništva,ugovor ili slično.Potrebno je samo ucrtati česticu u arkod i kasnije kod bilježnika dati izjavu koju potpisuju dva svjedoka i to predati u agenciju.Time se ostvaruje pravo na poticaj.
  7. Poštovani Poljoprivrednik sam u sustavu pdv-a zadnjih 8 godina.Uslijed lošeg poslovanja i nesolventnosti postao sam neredovit sa uplatama u mirovinski sustav,te dosegao dug koji trenutno iznosi cca. 25 000 kuna.Financijska situacija niti u ovoj godini ne nalaže da će se nešto bitno promijeniti,te će dug i dalje rasti. Knjigovođa mi je sugerirao da pokušam uputiti molbu tj. zahtijev prema HZMO da se privremeno obustavi plaćanje mirovinskog osiguranja zbog lošeg financijskog poslovanja,odnosno u krajnjem slučaju da zatražim otpis duga za sve mjesece koje nisam uplaćivao na način da se odričem radnog staža za to neplaćeno razdoblje.Po principu ne tražim ja od vas,nemojte ni vi od mene. Postoji li pravna osnova za navedene radnje?
  8. U biti već ste mi odgovorili. Zahvaljujem
  9. Odlično,ali ukoliko imam zasebno brojilo struje i vode na ekonomskom dijelu farme,dakle tamo gdje su životinje,mlinovi na struju,drugi priključci,to bi se trebalo priznavati u punom iznosu zar ne?
  10. Poštovani Da li je moguće kupiti osobno ili teretno vozilo na opg? tj. ostvariti pravo na povrat poreza u tom slučaju. Moraju li ta vozila imati neke specijalne karakteristike tipa terensko ili pick up vozilo. isto tako niste naveli troškove kao što su struja,voda koja dolazi na ime i prezime,dakle ne na opg,a također su direktno involvirane u proizvodnji opg-a.Znači li to da za takve stavke nema povrata poreza?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija