Jump to content

Denn

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, jasno mi je to za R-1 i R-2. Hvala.
  2. U maloprodaji se popust moze odobriti samo prema javno iskazanim uvjetima. U veleprodaji nema takvih ogranicenja, znaci, svaki kupac moze imati drugaciji rabat. Sto ako su u pitanju usluge (programiranje, dizajn...) za koje se izdaje R-1 ili R-2 pravnoj osobi/obrtniku, da li se to isto tretira kao veleprodaja?
  3. Imam potvrđenu profesionalnu bolest od Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada i od Invalidske komisije imam potvrđenu neposrednu opasnost od nastanka invalidnosti. Imam 26 godina radnog staža i proglašena sam tehnološkim viškom. Da li ostvarujem pravo na duplu otpremninu?
  4. Clanak 10 zakon o trgovackim drustvima: (2) Članovi društva s ograničenom odgovornošću, dioničari dioničkoga i komanditori u komanditnom društvu društva ne odgovaraju za obveze društva izuzev kada je to određeno ovim Zakonom. (3) Onaj tko zloupotrebljava okolnost da kao član trgovačkoga društva ne odgovara za obveze društva ne može se pozvati na to da po zakonu ne odgovara za te obveze. (4) Smatra se da je ispunjena pretpostavka za odgovornost člana društva iz stavka 3. ovoga članka naročito: 1. ako koristi društvo za to da bi postigao cilj koji mu je inače zabranjen, 2. ako koristi društvo da bi oštetio vjerovnike, 3. ako protivno zakonu upravlja imovinom društva kao da je to njegova imovina, 4. ako u svoju korist ili u korist neke druge osobe umanji imovinu društva, iako je znao ili morao znati da ono neće moći podmiriti svoje obveze. Prema ovome, mogu biti odgovorni svi clanovi drustva (i clanovi skupstine i uprave). E sad, ako upravni odbor donosi sve odluke vezane uz upravljanje tvrtke i potpisuje papire, u kojem slucaju clan skupstine (vlasnik udjela) moze biti npr. odgovoran za ostecenje vjerovnika? I moze li se odreci te odgovornosti u drustvenom ugovoru?
  5. ok... koje su odgovornosti suvlasnika?
  6. U pitanju je osnivanje d..-a u kojem bih imao odredjen postotak od ukupne zarade, ali ne zelim nikakvu odgovornost, tj. ne zanima me vodjenje firme... na koji nacin je to najbolje rijesiti, neki oblik suvlasnistva ili?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija