Jump to content

k_amy21

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je k_amy21 objavio

  1. Bok, Koraljka! Evo mene opet. Nažalost, s lošim vjestima. Naravno da su mi žalbu odbili. Mislim.. bilo je i za očekivati. Mogu se ovako s njima u nedogled "dopisivati" jer, dok se ne naprave neki ozbiljniji koraci (tipa: zaprijeti im se s tužbom ), mogu mi dovijeka slati svoje odbijenice govoreći kako mi je žalba neosnovana. U slučaju da Vas zanima što su mi točno napisali, mogu Vam poslati. Možda Vi imate kakav prijedlog... Lp
  2. Poslala žalbu!! I to s povratnicom! Učinila sam sve kako ste mi sugerirali i priložila sve što se da priložiti, uključujući i račune u $ i € jer si međusobno odgovaraju, pa neka mi samo kažu da mi fali nešto. Sada je na njima red. Drž' te fige... :hvala:
  3. Mislim da se stvar sada malo zakomplicirala Upravo sam došla s pošte i pokupila paket. Jedini račun koji sam dobila s tim paketom je ovaj koji sam Vam priložila. Po njemu je ukupna cijena torbi 100$ (2x50$), dok na samom paketu piše 36.25$ (pretpostavljam da je to cijena dostave). Zanima me da li je taj račun važeći iako moj originalni račun koji sam dobila od PayPala ima iznose u €? Naime, ja sam već sastavila žalbu, pozvala se na članke 31. i 32. Carinskog zakona i mislila sam poslati im u prilogu taj račun. Međutim, sad ne znam koji da pošaljem. Da li je to uopće bitno? Možda najbolje da im pošaljem upravo onaj koji su carinici vidjeli, dakle ovaj s paketa. Što Vi mislite? I, da! Još nešto. Samo je jedna torbica imala etiketu s cijenom od 95$ i oni su, na temelju sličnosti tih dviju torbi (isti model, samo druga boja), zaključili da i druga košta isto toliko (iako može biti da je, primjerice, nošena ili tko zna što) i "nakalemili" i na nju istu cijenu. I na taj su način oni došli do carinske vrijednosti robe od 190$. Domišljatih li carinika, nema šta...
  4. Hvala Vam puno na savjetima!!! Nastojat ću ovo odraditi do kraja i pokazati im da nisu uvijek u pravu... Pozdrav
  5. Komunicirala sam s carinicima i nisu bili nimalo ljubazni tako da od njih nisam mogla ništa saznati. Napravit ću to što ste mi savjetovali iako mi se sve čini da će se oni jednostavno oglušiti na moju žalbu. Ali, zanima me još jedna stvar, moglu li ja podići svoj paket (znači platiti im to što traže), a svejedno žaliti se? Jer, ako ostavim paket kod njih, vratit će se natrag pošiljatelju, dakle u SAD. I, za kraj, znam da se ne radi o velikoj cifri, ali su mi toliko digli tlak svojom neljubaznošću i neprofesionalnošću da im jednostavno želim pokazati da ne mogu samo tako raditi po svome, "lupati" ljude po džepu kako njima paše!
  6. radi se o dvije Guessove torbice upakirane u jedan paket, znači nije nikakava "luksuzna" roba da bi je mogli dodatno carinit
  7. Bok, imam i ja jedan problem s carinicima prilikom primanja poštanske pošiljke iz SAD-a. Na računu priloženom u pošiljci stoji da je sve ukupno (roba + shipping) koštalo 103€. Međutim, na samoj robi stoji etiketa s cijenom od 190$. Što mene zanima jest, po kojoj se osnovi carini roba? Da li po računu, tj. fakturi priloženoj u pošiljci, ili etiketi s cijenom na robi koja se uvozi? Pretpostavljam da je i to negdje nekakvim zakonom određeno (samo što ga ja ne mogu naći koliko god tražila po netu), a ne da oni mogu, kako njima padne na pamet, birati cijenu koja više paše za njihov džep. Ako je osnova račun priložen u paketu, što mogu učiniti po tom pitanju da mi smanje carinu?
  8. Bok, imam i ja jedan problem s carinicima prilikom primanja poštanske pošiljke iz SAD-a. Na računu priloženom u pošiljci stoji da je sve ukupno (roba + shipping) koštalo 103€. Međutim, na samoj robi stoji etiketa s cijenom od 190$. Što mene zanima jest, po kojoj se osnovi carini roba? Da li po računu, tj. fakturi priloženoj u pošiljci, ili etiketi s cijenom na robi koja se uvozi? Pretpostavljam da je i to negdje nekakvim zakonom određeno (samo što ga ja ne mogu naći koliko god tražila po netu), a ne da oni mogu, kako njima padne na pamet, birati cijenu koja više paše za njihov džep. Ako je osnova račun priložen u paketu, što mogu učiniti po tom pitanju da mi smanje carinu?
  9. Bok, imam i ja jedan problem s carinicima prilikom primanja poštanske pošiljke iz SAD-a. Na računu priloženom u pošiljci stoji da je sve ukupno (roba + shipping) koštalo 103€. Međutim, na samoj robi stoji etiketa s cijenom od 190$. Što mene zanima jest, po kojoj se osnovi carini roba? Da li po računu, tj. fakturi priloženoj u pošiljci, ili etiketi s cijenom na robi koja se uvozi? Pretpostavljam da je i to negdje nekakvim zakonom određeno (samo što ga ja ne mogu naći koliko god tražila po netu), a ne da oni mogu, kako njima padne na pamet, birati cijenu koja više paše za njihov džep. Ako je osnova račun priložen u paketu, što mogu učiniti po tom pitanju da mi smanje carinu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija